4.12.08

Για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα στον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου και τον Λιμενάρχη Κορίνθου κο Σπανό Νικόλαο και με την συμμετοχή του προέδρου του λιμενικού ταμείου κου Χρήστου Δήμου μίλησε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Δήμος Λάσκας ο οποίος μας είπε τα εξής :
«Πήραμε μια πρωτοβουλία να συναντηθούμε με τον λιμενάρχη , να μας ενημερώσει και να δούμε από κοινού τι μπορούμε να πετύχουμε .Εμείς επειδή είδαμε ότι υπάρχει μια κόντρα με τον λιμενάρχη και με τον δήμο, λέμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχει .
Συζητήσαμε για τρία βασικά θέματα. Καταρχήν ζητήσαμε να μας ενημερώσει σε πιο σημείο βρίσκεται η μελέτη του λιμανιού. Η μελέτη , που γίνεται από το λιμεναρχείο έχει ξεκινήσει από το 2004 και τώρα φθάνει στο τέλος της , και έτσι μπορεί με εύκολο , γρήγορο τρόπο και με πολύ λίγα λεφτά , να επεκταθεί το λιμάνι της Κορίνθου όπως είναι , χωρίς να θιχτούνε τα καράβια που έρχονται , να μπορούν να ελιμενίζονται τουριστικά πλοία , όπως επίσης και επιβατικό πλοίο της γραμμής.
Επειδή, όπως είπα, η μελέτη είναι στο τελείωμα της και επειδή είναι εφικτό και γρήγορο , εμείς θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , και θεωρούμε ότι είναι ουσιαστικό που αυτή την στιγμή Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είναι ο κ. Παπαληγούρας Αναστάσης , να υλοποιηθεί η μελέτη αυτή όσο πιο γρήγορα γίνεται .
Πιστεύουμε ότι έτσι χωρίς πολλά και με τεράστια έξοδα μπορεί εύκολα να μετατραπεί και σε τουριστικό το λιμάνι.»

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Για τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν μας είπε :

« Από εκεί και πέρα είπαμε ότι ο χώρος που είναι τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου , που υπάρχει εκεί κόντρα με τον δήμο , πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον δήμο για να αξιοποιηθούν εκεί τα μπαζώματα .
Όπως επίσης και ακριβώς πίσω από την καινούργια πλατεία που έγινε τώρα στο Φλοίσβο. Το κομμάτι κάτω από την πλατεία, προς την θάλασσα, ανήκει στο λιμεναρχείο και στο λιμενικό ταμείο, επειδή είναι άσχημο έτσι όπως είναι , συζητήσαμε πως μπορεί να βρεθεί και εκεί ένας τρόπος συνεργασίας , όλων μας, για να μπορέσει να αναμορφωθεί , να φωτιστεί και άλλο , να γίνει πιο όμορφο το μέρος εκείνο, να γίνει μια συνέχεια της πλατείας.
Δεν είναι σωστή η σημερινή εικόνα αφού φτιάξαμε μια τόσο ωραία πλατεία.»

Και συνέχισε ευχαριστώντας τον λιμενάρχη:

«Ευχαριστούμε τον λιμενάρχη γιατί ήδη έκανε κάποιες προσπάθειες και έρχονται κάποια κρουαζιερόπλοια , αυτό τον καιρό.
Στατιστικά τον μήνα έρχονται τέσσερα – πέντε κρουαζιερόπλοια , ίσως είναι και παραπάνω και φέρνουνε από τριακόσια με πεντακόσια άτομα.
Είναι ουσιαστικό και είναι βασικό σιγά-σιγά να αρχίσει να γίνεται αυτό που ζητάμε , δηλαδή το λιμάνι να γίνει και τουριστικό .
Και για αυτή την προσπάθεια που έκανε τον ευχαριστούμε , την έκανε με αντίξοες συνθήκες , χωρίς να υπάρχουνε τα απαραίτητα που χρειάζεται γιατί δεν έχει την υποδομή το λιμάνι για αυτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: