15.12.08


Πλημμύρες και ζημιές σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Κορινθίας από την έντονη βροχόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Από τις περιοχές του νομού όπου η βροχή προκάλεσε πλημμύρες ήταν και η περιοχή της Νεμέας όπου οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια εφιαλτική νύχτα που χρόνια είχαν να ζήσουν. Ωστόσο τα νερά άν και πέρασαν μέσα στα μαγαζιά, η ζημιά που σημειώθηκε δεν ήταν τόσο μεγάλη. Παράλληλα όμως υπήρξαν προβλήματα και σε σπίτια, καθώς και σε κάποια οινοποιία, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Ε.Σ Νεμέας Αριστοτέλης Καλλής. Να σημειώσουμε πως την Παρασκευή το πρωϊ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο για το θέμα αυτό.

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ

Εν τω μεταξύ ζημιές σημειώθηκαν σε γεωργικές καλλιέργειες και στην περιοχή του Δήμου Σολυγείας.
Δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν ελαιόδεντρα και άλλα δέντρα σε περιοχές του Σοφικού και του Κόρφου. Προκάλεσαν επίσης ζημιές σε αρκετές βάρκες στο Δ.Δ. Κόρφου.
Καταστροφές έχουν υποστεί και οι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου, καθώς επίσης και το οδόστρωμα της E.Ο. Ισθμού -Επιδαύρου στα όρια του Δήμου Σολυγειας, όπου σημειώθηκαν σε αρκετά σημεία έντονες κατολισθήσεις. Εδώ άμεση ήταν η επέμβαση της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την υπηρεσία ΔΕΣΕ και το οδικό δίκτυο της E.Ο. αποκαταστάθηκε άμεσα.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Στην πρωτεύουσα του νομού δεν σημειώθηκαν πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από την νεροποντή όπως ενημέρωσαν τα ΜΜΕ την Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Χ. Ντιγκιρλάκης και ο πρόεδρος της Δ.Ε.ΥΑ.Κ Αντ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: