29.12.08


Το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου για το θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , «ανοίγει τον δρόμο» για την λύση του προβλήματος, αφού σύμφωνα με την πρόταση και τα όσα ανακοινώθηκαν , μεταξύ άλλων αναφέρεται το γεγονός ότι το σύνολο των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες , όλοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους , κανείς δεν θα αποχωρήσει και η μισθοδοσία θα συνεχιστεί να καταβάλλεται κανονικά Αναγνωρίστηκε δηλαδή η χρησιμότητα και η προσφορά τους στη ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως στο πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου θα κατατεθεί οριστική πρόταση για την πηγή χρηματοδότησης από την οποία θα καλυφθεί ο κάθε υπάλληλος .
Η εν λόγω ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρει τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Στην χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου για το θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου μας , η οποία έχει ως εξής :

-Το σύνολο των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου μας καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες , όλοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους , κανείς δεν θα αποχωρήσει και η μισθοδοσία θα συνεχιστεί να καταβάλλεται κανονικά .

-Η χρηματοδότηση για τη συνέχιση της θητείας των συμβασιούχων υπαλλήλων θα γίνει μέσω των θέσεων του ΑΣΕΠ , μέσω των 40 θέσεων με σύμβαση έργου ( οι οποίες έχουν ήδη προκηρυχθεί ) , μέσω των 50 επιπλέον θέσεων με σύμβαση έργου οι οποίες θα μας παραχωρηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών , καθώς και από ερευνητικά και μεταπτυχιακά προγράμματα που ήδη υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο μας .

- Ο πρόεδρος κ Δημόπουλος δεσμεύτηκε ότι στο πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου θα καταθέσει οριστική πρόταση για την πηγή χρηματοδότησης από την οποία θα καλυφθεί ο κάθε υπάλληλος .»

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Καθηγητής
Κωνσταντίνος Αθ. Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: