23.1.09

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να ξεκινήσουν τα έργα στον δήμο Κορινθίων, αφού βέβαια πρώτα εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Αυτό μας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το πρωϊ.
«Αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός θα προχωρήσουμε γρήγορα για την δημοπράτηση του έργου της πεζοδρόμησης του κέντρου της Κορίνθου που είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ» μας ενημέρωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:
«Θα προχωρήσουμε επίσης στις διαδικασίες για να ξεκινήσει διαγωνισμός για το υπόγειο γκαράζ , στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη».
Επίσης θα υπάρξουν και πεζοδρομήσεις σε πολλά σημεία της Κορίνθου , δηλαδή πεζοδρόμια και φωτισμός σε πολλά σημεία της Κορίνθου που είναι προϋπολογισμού περίπου πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ..
Ο κος Πνευματικός μας μίλησε επίσης και για τα παρακάτω έργα:
«Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση, μέσα από τον «Θησέα» , για το Πνευματικό Κέντρο στα Εξαμίλια ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ και τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στην Καλλιθέα , Νεάπολη και στην περιοχή πίσω από τις φυλακές και επίσης θα γίνει αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης πάλι με το πρόγραμμα «Θησέας» της Αρχαίας Κορίνθου και ένα κομμάτι απορροής οβριών υδάτων πάλι στην Αρχαία Κόρινθο . Αυτά είναι τα πιο μεγάλα έργα τα οποία θα προσπαθήσουμε , να τα προχωρήσουμε στην αρχή του χρόνου. Το ζήτημα είναι όμως να εγκριθεί πρώτα ο προϋπολογισμός και να δοθούν και οι τελικές εγκρίσεις για χρηματοδότηση από τον «Θησέα», γιατί μερικά από αυτά χρηματοδοτούνται από τον Θησέα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: