26.1.09

Αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά ώστε η φωνή τους να ακουστεί, ακολουθώντας το παράδειγμα συναδέλφων τους από άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι αγρότες της Κορινθίας, αφού μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και εκπροσώπων αγροτών της Κορινθίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου, δεν βγήκε θετικό αποτέλεσμα.
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την συνάντηση αυτή, από τα όσα δήλωσαν στην «Η.Κ.» τόσο ο κ. Μπαρλιάς που ήταν και παρών στην συνάντηση, όσο και ο κ. Γκόλλιας, ο οποίος ενημερώθηκε μετά τη συνάντηση για τα όσα ειπώθηκαν, είναι ότι ο Υπουργός δεν κατάφερε να πείσει τους αγρότες ότι θα βρεθεί κάποια λύση στα προβλήματά τους. Γεγονός μάλιστα που οδήγησε τους αγρότες της Κορινθίας στην απόφαση να αποκλείσουν σήμερα τον Ισθμό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως μας είπαν την Παρασκευή οι δύο άντρες.
Συγκεκριμμένα μας είπαν:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΛΙΑΣ
πρόεδρος Ε.Α.Σ Κορίνθου

«ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΠΟΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣΑΜΕ»

Σε ό, τι αφορά την εν λόγω συνάντηση, στην οποία έδωσε το παρόν το Συντονιστικό Παμπελοποννησιακό όργανο, ο κ. Μπάρλιας δήλωσε ότι δεν υπήρξε κάποια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

«Η Πελοπόννησος ζητά ακόμα τα 200.000.000 ευρώ» είπε, «όχι για να λύσει τα προβλήματά της, αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο Υπουργός, για να καταλαγιάσει η «φωτιά» που ήδη έχει ανάψει στον αγροτικό τομέα.»
Μας ενημέρωσε ακόμη ότι η θέση του Υπουργού ήταν πως έχουν ανακοινωθεί μέτρα, που θεωρεί πως καλύπτουν τους αγρότες και θα δοθεί και πίστωση χρόνου, ενώ όσον αφορά στις επιδοτήσεις του ΕΛΓΑ που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Μπάρλιας είπε πως δεν μπόρεσε να δώσει ο Υπουργός κάποια ικανοποιητική λύση.

«Γι’ αυτό κι εμείς θα βγούμε στον Ισθμό» δήλωσε, «γιατί δε φαίνεται να υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση. Αλλιώς δεν είχαμε καμιά επιθυμία να βγούμε χειμωνιάτικα στους δρόμους. Και είμαστε άνθρωποι απ’ όλη την Πελοπόννησο και απ’ όλες τις κομματικές αποχρώσεις.»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΛΛΙΑΣ-
πρόεδρος Ε.Α.Σ Ξυλοκάστρου:

«ΞΕΧΝΑΕΙ Ο κ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΤΩΡΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ
ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Ο κ. Γκόλλιας μάλιστα δήλωσε πως ο Υπουργός φαίνεται να ξεχνάει την εποχή που ήταν κι ο ίδιος στα τρακτέρ με τους αγώνες και φώναζε “όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Και αυτό συνέβη στο άμεσο παρελθόν, δεν ήταν τη δεκαετία του ’50», δήλωσε. «Ήταν ακριβώς την χρονιά εκείνη που η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές. Αλλά δυστυχώς τώρα που ανέλαβε υπουργός τα ξέχασε. Δεν πειράζει, εμείς θα προσπαθήσουμε να του τα θυμίσουμε τη Δευτέρα στον Ισθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: