9.2.09

Το παρακάτω κείμενο διαμαρτυρίας με αριθμό πρωτοκόλλου 1079 και ημερομηνία 4/2/2008 απέστειλε ο Δήμαρχος Βόχας Γιώργος Λιούντρης προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κον Κατσαρό Νικόλαο σχετικά με τις εκτιμήσεις των γεωπόνων στα κτήματα που υπέστησαν ζημιές από τον καύσωνα και την βροχόπτωση στο Τοπικό Διαμέρισμα Μπολατίου. Όπως υποστηρίζει οι εκτιμήσεις που έγιναν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Με αφορμή τις πολύ χαμηλές αποζημιώσεις που δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ στο Τ. Δ. Μπολατίου, ο Δήμαρχος Βόχας κ. Γιώργος Λιούντρης μίλησε στην «Η.Κ.» για το έγγραφο αυτό που απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, διαμαρτυρόμενος για το θέμα αυτό. Όπως εξήγησε:

«Οι αποζημιώσεις στο Τ.Δ. Μπολατίου είναι πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές και αυτό το έγγραφο με τις ενστάσεις εδόθη για να αποκατασταθεί η ισορροπία και η πραγματικότητα. Γιατί δεν μπορεί να βγάζει 0 % ή 10 %, όταν σε όλον τον Δήμο πήγαμε πάρα πολύ καλά σε ποσοστά και σε αποζημιώσεις. Ίσως οι γεωπόνοι που ήταν στο Μπολάτι να ήταν πολύ αυστηροί ή δεν ξέρω τι. Υπάρχει μια διαμαρτυρία των πολιτών και έχουν κάνει ενστάσεις ότι οι αποζημιώσεις δεν είναι οι πραγματικές. Γι’ αυτό κάναμε και στον ΕΛΓΑ ένα χαρτί σαν Δήμος. Συμπαραστεκόμαστε στους αγρότες, ώστε να επανεκτιμήσουν με τις ενστάσεις τις πραγματικές ζημιές.»


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε και στους:

1)Γενικό Δ/ντη ΕΛΓΑ
2)ΕΛΓΑ Πάτρα
3)Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γραφείο Υπουργού
4)Νομάρχη Κορινθίας
Αναφέρει τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Ένσταση διαμαρτυρίας

Κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΑ ,
Οι αγρότες του Τ.Δ. Μπολατίου του Δήμου Βόχας Ν.Κορινθίας διαμαρτύρονται έντονα διότι οι γεωπόνοι που εξέτασαν τα κτήματα για καύσωνα και βροχόπτωση πιστεύουν ότι δεν γνώριζαν το αντικείμενο και δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν τις ζημιές της Σουλτανίνας με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε κατά διάνοια.
Παρακαλώ όπως σταθείτε στο πρόβλημα των αγροτών , διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να αποκαταστήσετε την αληθινή ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγές τους.»

Ζευγολατιό 4/2/2008
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΧΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: