18.2.09





Η εικόνες που αντικρύσαμε στο βίντεο που μας έστειλε ένας αναγνώστης της εφημερίδας μας , μας απογοήτευσαν . Ο λόγος για την παιδική χαρά του Κάτω Διμηνιού όπου σκουριασμένα και σπασμένα σίδερα, σάπια ξύλα και σκουπίδια συνθέτουν την εικόνα της. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει , δυστυχώς, εγκατάλειψη. Κι αυτό είναι απογοητευτικό για έναν κυρίως λόγο: γιατί ο χώρος αυτός είναι φτιαγμένος για να παίζουν παιδιά που σημαίνει πως πρέπει να είναι πάνω από όλα ασφαλής και καθαρός.

ΠΑΝΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ:

«ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ»

Με αφορμή το βίντεο που έχει αναρτηθεί και στο Διαδίκτυο για την εν λόγω “παιδική χαρά”, ρωτήσαμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Σικυωνίων κ. Παναγιώτη Λεονάρδο.
Στον εν λόγω χώρο υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια και ρούχα και όργανα παλαιωμένα που μπορεί να καταστούν επικίνδυνα για όσους βρίσκονται εκεί.
Η «Η.Κ» επικοινώνησε χθες το πρωί τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Σικυωνίων κ. Παναγιώτη Λεονάρδο να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στην Η.Κ. δεν είχε ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό, επισημαίνοντας πως θα ήταν καλό οι πολίτες να έρχονται πρώτα σε επαφή με τον Δήμο προκειμένου να λύνονται τέτοιου είδους προβλήματα, προτού καταφύγουν σε άλλα μέσα.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»

Σε ό, τι αφορά τη συντήρηση του εν λόγω χώρου, καθώς και άλλων στον Δήμο, ως προς τον τομέα της καθαριότητας που αποτελεί και αρμοδιότητά του, ο κ. Λεονάρδος εξήγησε πως υπάρχει το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το οποίο καθιστά δύσκολο το έργο των υπαλλήλων.

«Τώρα με την άνοιξη αρχίζουν και φουντώνουν τα χόρτα» είπε, «και παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα παντού, με αποτέλεσμα εμείς να μην μπορούμε να επέμβουμε συγχρόνως σε όλες τις παιδικές χαρές, σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επίσης, αυτή την εποχή πρέπει να τελειώσουμε και τα κλαδέματα. Ο Δήμος μας θα πάρει εποχιακό προσωπικό εντός του Μαρτίου – πιστεύουμε μέχρι τις 10 Μαρτίου το αργότερο το νέο προσωπικό να έχει πιάσει δουλειά. Καταλαβαίνετε επομένως ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουμε και ελάχιστο προσωπικό, ενώ συγχρόνως πρέπει να εξυπηρετήσουμε και όλον τον κόσμο και ζητάμε την κατανόησή τους.»
Όσον αφορά στα όργανα της “παιδικής χαράς”, ο κ. Λεονάρδος είπε πως αυτά είναι ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών, που δήλωσε πως θα ενημερωθούν σχετικά, προκειμένου να δράσουν ανάλογα.

Μ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια: