17.2.09

Ξεκίνησε από χθες η καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) από τον ΟΑΕΔ, στους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού και στην Κορινθία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ την 22/1/2009. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι διαθέσιμη και στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
Στο νομό μας το επίδομα κυμαίνεται στα 150 ευρώ ενώ αναλυτικά το ύψος του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής καθορίζεται ως εξής για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ:
•200 ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.
•150 ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωvίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Koριvθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
•100 ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας: Το επίδομα «αρχίζει να καταβάλλεται από τη Δευτέρα από τον ΟΑΕΔ και με τη σύνταξη του Μαρτίου στο τέλος Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων και βεβαίως συνεχίζουμε με την καταβολή του επιδόματος στα ΑμΕΑ μέσω των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Δικαιούχοι μπορεί να είναι περισσότεροι του ενός σε μία οικογένεια» .
Αξίζει να σημειωθεί πως για την καταβολή του επιδόματος, το υπουργείο Απασχόλησης έχει πιστώσει στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ποσό 77 εκατ. ευρώ.
Για τον ίδιο σκοπό διατέθηκε ποσό 134,8 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους του ΟΓΑ και 36,2 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: