9.3.09

Δεκαέξι ήταν τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόχας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου, εκ των οποίων τα δεκαπέντε πέρασαν ομόφωνα. Σημαντικότερο εξ’ αυτών το θέμα που αφορούσε στην «Έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο : « Ίδρυση Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) στη θέση ΜΕΣΟΡΑΧΗ ή ΚΟΚΟΡΕΤΣΑ στο Τ.Δ Μπολατίου Δήμου Βόχας» ( φορέας έργου : ECORAP Α.Ε.)», το οποίο ήταν και το μόνο θέμα που πέρασε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ:

«ΓΕΝΝΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΒΟΧΑΣ
ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ»

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Βόχας κ. Γιώργος Λιούντρης, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν οφείλονταν σε λόγους τυπικούς και όχι ουσιαστικούς, ενώ σε ό, τι αφορά την απόφαση είπε:

«Είναι μια καλή εξέλιξη, πήραμε απόφαση να γίνει το εργοστάσιο ανακύκλωσης εδώ γιατί κάποια στιγμή πρέπει όλοι εμείς οι δήμαρχοι να αποφασίσουμε να γίνει και κάτι στην περιοχή μας και να μη φτάνουμε στο σημείο όπως τώρα με τα στερεά απόβλητα, που θα αναγκαστούμε να πηγαίνουμε είτε στον δεματοποιητή όταν μπει είτε να μεταφέρουμε τα δέματα στο σημείο που θα είναι τρεις νομοί μαζί. Νομίζω ότι είναι μια γενναία απόφαση του Δ.Σ. Βόχας να συμφωνήσει στην επιλογή του χώρου και να εγκρίνει την περιβαλλοντική μελέτη».
Το θέμα της έγκρισης Μ.Π.Ε για την Ίδρυση Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών καταψήφισε ο Τοπικός Σύμβουλος του Τ.Δ. Μπολατίου που ήταν παρών, υποστηρίζοντας, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μπολατίου δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε λάβει σχετική απόφαση. Μαζί με τον Τοπικό Σύμβουλο Μπολατίου τάχθηκαν και τρεις ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ το θέμα πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία.

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ»
ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Δ. ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΛΗΦΘΗΚΕ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Το πρώτο θέμα «Περί σύστασης νομικού προσώπου του Δήμου, με την επωνυμία : «Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Βόχας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239 και 240 του Ν.3463/2006», ψηφίστηκε μέσα σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο, αφού όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος Λιούντρης ο Γιώργος Τριαντάφυλλος ήταν αυτοδιοικητικός πολλά χρόνια και αθλητής, ενώ είχε αγοράσει και το οικόπεδο όπου έγινε το κλειστό γυμναστήριο.

«Ομόφωνα αποφασίστηκε και στο τέλος χειροκροτήθηκε η απόφαση από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προς τιμήν του» δήλωσε ο κ. Λιούντρης, «και το κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βραχατίου του Δήμου Βόχας θα ονομάζεται “Γιώργος Τριαντάφυλλος”».

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΠΗ
ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ & ΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του Δήμου Βόχας αποφάσισε επίσης ομόφωνα και τη δημιουργία δύο ΚΑΠΗ, ένα στο Ζευγολατιό και ένα στο Βραχάτι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΧΑΣ, ΝΕΜΕΑΣ
& ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΔΑΥ
ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΒΟΧΑΣ

Το τρίτο θέμα αφορούσε στη «Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Βόχας, Νεμέας και Άσσου – Λεχαίου Ν. Κορινθίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 225 του Ν. 3463/2006, με αντικείμενο την συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ( ΚΔΑΥ), με το όχημα που έχει παραχωρηθεί από την ΕΕΑΑ στο Δήμο Βόχας (με συμβολαιογραφική πράξη)».

«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

«Πρόκειται για μια διαδημοτική συμφωνία για την ανακύκλωση» μας ενημέρωσε ο κ. Λιούντρης, η οποία όπως είπε πραγματοποιείται από κοινού από τους τρεις παραπάνω δήμους, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει κάποια εκκρεμότητα για την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
«Έχουμε τους κάδους και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε» συμπλήρωσε, «αλλά κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση για το πώς θα συμμετέχουν και οι τρεις Δήμοι στο κόστος της αποκομιδής και της μεταφοράς, όπου φορέας είναι ο Δήμος Βόχας.»

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης που εγκρίθηκαν ομόφωνα ήταν τα εξής:

* Περί κατανομής στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, πίστωσης 51.736,86 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
* Περί πρόσληψης υδρονομέα άρδευσης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 211 του Ν. 3584/2007 και του από 28.3/15-4-1957 Β.Δ/τος «περί της αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων».
* Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου , ο οποίος θα μετέχει ως Πρόεδρος στο Α/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων για το έτος 2009 , με τον αναπληρωτή του και ενός υπαλλήλου του Δήμου ο οποίος θα συμμετέχει στο ανωτέρω Συμβούλιο ως γραμματέας του , με τον αναπληρωτή του.
* Περί αποδοχής της καταπολέμησης του δάκου της ελιάς από την Δ/νση Γεωργίας , με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους και αποδοχής της εισφοράς δακοκτονίας που θα επιβληθεί με απόφαση του Υπ. Οικονομικών στους ελαιοπαραγωγούς.
* Περί βεβαίωσης ποσού , ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τον Δήμο , σε βάρος του υπαλλήλου Παύλου Καραγιάννη , το οποίο θα παρακρατείται από την μισθοδοσία του σε δόσεις.
* Περί έγκρισης του Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικ. Έτους 2009 του νομικού προσώπου με την επωνυμία : ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΧΑΣ.
* Περί κατάρτισης Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Βόχας για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , μερικής απασχόλησης , περιόδου 2009 – 2010 .
* Περί έγκρισης δαπάνης για την προμήθεια πίτας , για την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου.
* Περί έγκρισης του 1ου Α.Π.Ε του έργου « Κατασκευή – επέκταση – αντικατάσταση δικτύου άρδευσης Δήμου» εργολαβίας Κων/νου Καλοπαστά και χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου. ( αρ . μελέτης 2/2003)
* Περί χορήγησης παράτασης της προθεσμίας παράδοσης των παρακάτω μελετών από τον ανάδοχο μελετητή Γ. Λουκάκη :
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Ζευγολατιού
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Βραχατίου
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Βοχαικού
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Μπολατίου
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Χαλκείου
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Σουληναρίου
-Σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη γεώτρησης στο Τ.Δ Ευαγγελίστριας
* 14.Περί έγκρισης του 5ου αναθεωρητικού Α.Π.Ε. του έργου « Τεχνικά έργα αποκατάστασης δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Δήμου» εργολαβίας Γ. Μπολέτη και αναμόρφωσης του τρέχοντος πρ/σμου του Δήμου για την εγγραφή συμπληρωματικής πίστωσης
* 15.Περί αναμόρφωσης του τρέχοντος πρ/σμου του Δήμου για την εγγραφή νέας εργασίας με τίτλο : « Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων , ύψους 19.770,30 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: