10.3.09

Έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο η κατάσταση στο Τοπικό Διαμέρισμα Ζευγολατιού που υπάγεται στο δήμο Βόχας , από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών αλλά και άλλων που έχουν φθάσει στο σημείο . Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βόχας Γιώργος Λιούντρης , πολλοί απ’ αυτούς έχουν φθάσει στο σημείο να εκφοβίζουν τους πολίτες της περιοχής.
Αγανακτισμένος αλλά και προβληματισμένος ο Δήμαρχος ζητά περισσότερη αστυνόμευση, προτού συμβούν και άλλα χειρότερα περιστατικά.
Μάλιστα ο κος Λιούντρης απέστειλε και επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης εκθέτοντάς του την υπάρχουσα κατάσταση και ζητώντας να ενισχυθεί με έμπειρους αστυνομικούς η αστυνομική δύναμη στην περιοχή .
Την επιστολή όμως ο κος Λιούντρης την κοινοποίησε και στον Κορίνθιο Υπουργό Αναστάση Παπαληγούρα, τους Βουλευτές του νομού, αλλά και στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και τον Διοικητή Α.Τ Βραχατίου.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μεγάλο και είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν , λύση που θα προστατεύει την ζωή και την περιουσία των αθώων πολιτών που δεν φταίνε σε τίποτα να νιώθουν καθημερινά την ανασφάλεια και τον φόβο είτε βγουν από το σπίτι τους, είτε βρίσκονται μέσα σε αυτό και πολλοί από αυτούς να πέφτουν θύματα αδίστακτων κακοποιών.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ανεργία είναι μεγάλη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν το φαγητό τους με κάθε τρόπο , φθάνοντας ακόμη και σε πράξεις που είναι παράνομες και επισύρουν ποινές.
Το ενδιαφέρον πάντως του Δημάρχου είναι από την αρχή μεγάλο για το πρόβλημα αυτό και αναζητά εναγωνίως λύση για τους δημότες του. Εξάλλου ο κος Λιούντρης είχε μιλήσει παλαιότερα στην εφημερίδα μας για το πρόβλημα με τους Αφρικανούς μετανάστες στην περιοχή.
Ελπίζουμε ότι η με την επιστολή αυτή θα δείξουν οι αρμόδιοι το ενδιαφέρον που χρειάζεται για ένα ομολογουμένως μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Στην επιστολή του προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη ο Δήμαρχος Βόχας αναφέρει τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΧΑΣ
Ζευγολατιό 05/03/2009
Αρ. Πρωτ.:2044
Προς : Τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη Γ.

Θέμα : «Άμεση ενίσχυση αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ Βραχατίου και του αστυνομικού σταθμού Ζευγολατιού Κορινθίας»

«Κε Υπουργέ
Με το παρόν έγγραφό μας , θέλουμε να σας επισημάνουμε μια σοβαρή , λυπηρή , επικίνδυνη και παγιωμένη κατάσταση , που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συμβαίνει στο Δήμο Βόχας και πλέον επικίνδυνα και έντονα στο Τ.Δ. Ζευγολατιού Κορινθίας
Συγκεκριμένα , στο Τ.Δ Ζευγολατιού , κατοικούν μονίμως 4.000 περίπου άτομα και πλέον αυτών έχουν κατασκηνώσει και διαμένουν άλλα 1.000 και πλέον άτομα (Βούλγαροι , Αλβανοί , Πακιστανοί , Ρώσοι , Νιγηριανοί , Αθίγγανοι κλπ.). Εξ’αυτών , άλλοι έχουν κατασκευάσει πρόχειρα παραπήγματα μέσα σε ιδιοκτησίες μονίμων δημοτών , που δεν τολμούν να τους αποβάλλουν και άλλοι μένουν και διανυκτερεύουν κάτω από δένδρα πλατειών σε υπόστεγα και σε λοιπούς δημόσιους χώρους. Αποτέλεσμα αυτής της ανεκτικής και λυπηρής κατάστασης είναι καθημερινές κλοπές εντός των οικιών , τρομοκρατία , απειλές. Κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός ναρκομανών , οι οποίοι συνδιαλέγονται και συνεννοούνται με τους ανωτέρω και τρομοκρατούν τον κόσμο με τις απειλές , καταστροφές και κλοπές.
Όλη η περιοχή μετά τη δύση του ηλίου είναι έρημη από κόσμο , διότι λείπει η αστυνόμευση.
Στον σταθμό Ζευγολατιού υπάρχουν μόνο δυο αστυνομικά όργανα , τα οποία έχουν αναλάβει την κοινοποίηση κλήσεων και αποφάσεων για μερικές ώρες την ημέρα και κατόπιν μεταβαίνουν ( βεβαίως με εντολές των ανωτέρων) και στο Α.Τ Βραχατίου. Το Α.Τ Βραχατίου έχει την ευθύνη αστυνόμευσης μιας μεγάλης περιοχής από το Λέχαιο μέχρι και το Κιάτο και ορεινά μέχρι τη Νεμέα , με αποτέλεσμα με τη δύναμη που έχει να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες.
Το Τ.Δ Ζευγολατιού έχει άμεση ανάγκη από αστυνόμευση επί 24ώρου βάσεως για να αισθανθούν και αυτοί εδώ οι κάτοικοι λίγο ασφάλεια , να κυκλοφορούν και μετά τα ηλιοβασίλεμα και όχι μόλις δύει ο ήλιος να κυκλοφορούν στους δρόμους ομάδες αλλοδαπών , τσιγγάνων και ναρκομανών. Πολλοί από αυτούς στέκονται κρυμμένοι στις πλατείες και στο πέρασμα των δημοτών παρουσιάζονται απότομα , άλλοι επιτίθενται , αρπάζουν τσάντες , είτε με χρήματα , είτε με τρόφιμα που είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί.
Επί καθημερινής βάσεως δεχόμαστε παράπονα ως έκφραση φοβίας. Σημειώτεον ότι στις 3-3-2009 συνέβη ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ζευγολατιού , πρωινή ώρα. Όλα αυτά διότι δεν υπάρχει αστυνόμευση και οι παραβάτες δρουν ανενόχλητα. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίζετε , αλλά ζητούμε επειγόντως την αποστολή έμπειρων αστυνομικών οργάνων στη δύσκολη αυτή περιοχή , οι οποίοι θα πρέπει να περιπολούν επί 24ώρου βάσεως ιδιαίτερα στο Ζευγολατιό , όπου είναι οξυμένο το πρόβλημα.
Κε. Υπουργέ ,
Ελπίζουμε στις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες σας για την ανακούφιση όλων μας.

Μετά τιμής ,
Ο Δήμαρχος Βόχας
Γεώργιος Λιούντρης

Πίνακας αποδεκτών

1.κ Αναστάση Παπαληγούρα Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1 Τ.Κ. 18510 , ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2.κα Κόρκα – Κώνστα Αθηνά , Κολοκοτρώνη 6 Κόρινθος , Τ.Κ. 20100
3.κ. Κόλλια Κων/νο Αδειμάντου 38 Κόρινθος , Τ.Κ. 20100
4.κ. Μπεγλίτη Παναγιώτη , Μακεδονίας 7 , Αγία Παρασκευή , Τ.Κ. 15431 ΑΤΤΙΚΗ
5.Τον κ. Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν.Κορινθίας , Τ.Κ 20100
6.Τον Κ. Διοικητή Α.Τ Βραχατίου ΒΡΑΧΑΤΙ Τ.Κ. 20006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: