5.3.09

Θέλοντας να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων τους αλλά και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, το Σωματείο Ταχυδρομικών Ν. Κορινθίας ενημέρωσε τους Βουλευτές και τον Νομάρχη του νομού μας, ζητώντας την παρέμβαση τους στην επιχειρούμενη κατάργηση του Κέντρου Διαλογής Κορίνθου.
«Η κατάργηση του Κέντρου Διαλογής Κορίνθου θα προσθέσει και άλλες 20 χαμένες θέσεις εργασίας, στον ήδη «μετρά τις πληγές του» πριν ακόμα εμφανιστεί η κρίση στην τελική της μορφή.» τονίζει σε ανακοίνωση το Σωματείο.
Στην επιστολή με αποδέκτες τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες, βουλευτές του νομού μας,
Σαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Ν. Κορινθίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα το οποίο θεωρούμε ότι έχει μείζονα σημασία και χρήζει της προσοχής σας.
Το τελευταίο καιρό , βάσει το προγράμματος αναδιάρθρωσης του Δικτύου των ΕΛ-ΤΑ, όπως το αποκαλεί η Διοίκηση των ΕΛΤΑ και στα πλαίσια της περικοπής εξόδων και δαπανών, δηλαδή σε ένα καθαρά πρόγραμμα συρρίκνωσης και απαξίωσης του Οργανισμού κάτι που οι εργαζόμενοι είναι κάθετα αντίθετοι, γίνεται όλο και ποιο έντονο το σενάριο κλεισίματος του Κέντρου Διαλογής Κορίνθου.

«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ
ΜΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ….»

Επισημαίνουμε προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με συρρίκνωση του Δικτύου, με ολοένα και περισσότερες ελλείψεις προσωπικού, με ο-λοένα και περισσότερες χαμένες θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη αντίθετα επιτυγχάνεται με επιθετικούς προσανατολισμούς αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα στα πλαίσια μιας ελεύθερης αγοράς, με δημόσιες επενδύσεις, με ένταξη σε επενδυτικά προγράμματα ( ΕΣΠΑ).
Το Κέντρο Διαλογής Κορίνθου πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του Ταχυδρομείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών συμβάλλοντας απο-φασιστικά στην ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ, προσθέτει και δεν αφαιρεί στην κερδοφορία που εδώ και 10 χρόνια παρουσιάζει συνεχώς ο Οργανισμός, καθιστώντας τα ΕΛΤΑ πρότυπο και για τις άλλες ΔΕΚΟ.

«ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΝ
ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Η Κορινθία έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο λόγο γεωγραφικής θέσεις όσο και λόγο της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης καθιστώντας την σχεδόν προάστιο την Αθήνας.
Το κλείσιμο του Κέντρο Διαλογής Κορίνθου, όπως και το οποιοδήποτε κλείσιμο κά-ποιου χώρου όπου απασχολούνται μερικοί συμπολίτες μας, δεν συμβάλει στην ανά-πτυξη δεν οδηγεί προς τα εμπρός αντίθετα μας γυρίζει χρόνια πίσω.
Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε και άλλες χαμένες θέσεις εργασίας στον νομό μας που ήδη «μετρά τις πληγές του» πριν ακομα εμφανιστεί η κρίση στην τελική της μορφή.
Η ανεργία αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς και εδώ η Πολιτεία καλείται να απα-ντήσει με δημόσιες επενδύσεις και όχι με κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και δη σε κερδοφόρες εταιρείες όπως είναι τα ΕΛΤΑ που έχουν συγχρόνως και κοινωνικό χα-ρακτήρα.
Στο Κέντρο Διαλογής Κορίνθου απασχολούνται 20 συμπολίτες μας σήμερα που με την εργασία τους αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια την ζωή συμβάλλοντας στην οικονομική δραστηριότητα του νομού μας, κλείνοντας αυτός ο εργασιακός χώρος χάνονται 20 θέσεις εργασίας , το πλήγμα είναι μεγάλο…..
Αγαπητοί συμπολίτες βουλευτές του Νομού μας, σας καλούμε να λάβετε τα δέοντα μέτρα εξαντλώντας τον παρεμβατικό σας χαρακτήρα και ρόλο πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Διαλογής Κορίνθου και να το κάνετε όσον το δυνατόν συντομότερα ακομα σήμερα αν είναι δυνατόν, γιατί αύριο ίσως να είναι αργά.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση χρειάζεστε.»

Με τιμή.
Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικ. Καραβάς

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιαν. Μπινιάρης

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης έκανε ήδη ερώτηση για το θέμα αυτό την οποία και δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας.
Αναμένεται τώρα η παρέμβαση και των υπολοίπων Βουλευτών της κας Κόρκα και του κου Κόλλια.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΣΤΗΝ «Η.Κ»

Με αφορμή το παραπάνω ενδεχόμενο και μετά την επιστολή του Σωματείου Ταχυδρομικών Ν. Κορινθίας προς βουλευτές του Νομού για να παρέμβουν, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Καραβάς μίλησε στην «Η.Κ.» σχετικά με το θέμα.
Όπως είπε ο κ. Καραβάς, γίνεται προσπάθεια να κλείσουν τα περισσότερα Κέντρα Διαλογής στην χώρα, μέσα στα οποία είναι και αυτό της Κορίνθου, το οποίο εξυπηρετεί τους νομούς Κορινθίας και Αργολίδος, και να μείνουν μόνο τέσσερα.

«ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ»

«Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό» δήλωσε, «γιατί πιστεύουμε ότι και η εξυπηρέτηση δε θα είναι η πρέπουσα και η Κορινθία «μετράει ήδη τις πληγές της» όσον αφορά την ανεργία και τις χαμένες θέσεις εργασίας που μέρα με τη μέρα όλο και διογκώνονται .
Γι’ αυτό και ως σωματείο έχουμε κάνει μια καμπάνια και στους Βουλευτές του Νομού και στον Νομάρχη με τις επιστολές που στείλαμε, προκειμένου να παρέμβουν για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε λειτουργία το Κέντρο Διαλογής Κορίνθου. Ανταποκρίθηκε μονάχα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Πάνος ο Μπεγλίτης, ο οποίος έκανε επερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Οι υπόλοιποι Βουλευτές του Νομού δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.
Εμείς θα εξακολουθούμε να διεκδικούμε και να φωνάζουμε. Δεν είναι μόνο οι 20 εργαζόμενοι που εργάζονται εκεί, στους οποίους η Διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα μείνουν εντός του Νομού. Αυτό δεν είναι τίποτα. Σημασία έχει να μείνουν εκεί που εργάζονται οι εργαζόμενοι και παράλληλα είναι και 20 θέσεις εργασίας, οι οποίες χάνονται οριστικά για το μέλλον.

«ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ»

Ο θεσμικός μας ρόλος ως σωματείο είναι να απαιτούμε και να διεκδικούμε. Τώρα το τι αποτέλεσμα θα βγει, είναι απόφαση της Διοίκησης και της Κυβέρνησης γενικότερα. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας και έχουμε ήδη κάνει μια σειρά προτάσεων. Μην ξεχνάμε ότι η Κορινθία είναι ένα προάστιο πλέον της Αθήνας, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή – και παράλληλα και η Αργολίδα.»

«ΤΑ ΕΛΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ
ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ»

Συνεχίζοντας ο κος Καραβάς έδωσε την δική του εκτίμηση για αυτή την κατάσταση αλλά συγχρόνως έκανε γνωστά και τα αιτήματα του Σωματείου λέγοντας:

«Πρόκειται για μια προσπάθεια περικοπής εξόδων και συρρίκνωσης που μας οδηγεί ουσιαστικά στο τέλμα. Εμείς ζητάμε να γίνουν και προσλήψεις, να προσληφθούν κι άλλοι νέοι εργαζόμενοι, να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Ο ΕΛΤΑ έχει και κερδοφορία, έχει και παρόν, έχει και μέλλον. Αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί η Διοίκηση πιστεύω ότι δεν έχουμε ούτε παρόν ούτε μέλλον. Δυστυχώς πάνε να μας απαξιώσουν, ίσως για να περάσουμε στην ιδιωτικοποίηση, σε άλλες απευκταίες για μας μορφές εργασίας.»

«ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ»

Ο πρόεδρος απηύθυνε ακόμη κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να είναι κοντά στο σωματείο και να επαγρυπνούν για τα δικαιώματά τους επισημαίνοντας πως «τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμα δυσκολότερα και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε.» . Είπε χαρακτηριστικά:

«Αφού εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε και μέσω της Ομοσπονδίας μας και με την κεντρική Υπηρεσία – γιατί η πληροφορία που έχουμε η τελευταία είναι ότι στις 23 Μαρτίου το Κέντρο Διαλογής στην Κόρινθο κλείνει – κι αν δεν μπορέσουμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο του Κέντρου Διαλογής, οι ευθύνες είναι στη Διοίκηση. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν, να είναι κοντά στο Σωματείο, γιατί τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμα δυσκολότερα και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Ήδη ήμαστε 13.000 πριν από κάποια χρόνια, σήμερα είμαστε κάτω από 10.000 εργαζόμενοι και δε νομίζω ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με τη συρρίκνωση, αλλά με το να βγούμε επιθετικά στην αγορά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: