4.3.09

Την οριστική ένταξη ακόμη 47 Δήμων της Χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο υπέγραψε την προηγούμενη Πέμπτη ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος . Ανάμεσα στους δήμους αυτούς είναι και ο Δήμος Στυμφαλίας από το νομό Κορινθίας. Τώρα ο αριθμός των Δήμων, που έχουν οριστικά ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ανέρχεται σε 83. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, αναμένεται να έχουν συνολικά ενταχθεί 350 Ο.Τ.Α., δηλαδή το 1/3 από τους συνολικά 1.034 Δήμους της χώρας. Το Εθνικό Δημοτολόγιο, θα οδηγήσει πρακτικά στην εξάλειψη του κόστους συναλλαγής του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι ένα σημαντικό έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Όπως μαθαίνουμε από το αρόδιο Υπουργείο το σύνολο των εγγραφών που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ξεπερνούν σήμερα τα 4 εκατομμύρια. Τα 1046 Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα και η Εθνική Πύλη “ΕΡΜΗΣ» (www.ermis.gov.gr) θα μπορούν να παρέχουν σε μερικές εβδομάδες ατομικές βεβαιώσεις/πιστοποιητικά (γέννησης, ιθαγένειας) σε 1.200.000 πολίτες. Επιπλέον, για 300.000 οικογένειες μπορούν να δοθούν βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης και βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης για τον Ο.Γ.Α.
Και άλλοι φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία, καθώς και Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ο Ο.Α.Ε.Ε και ο Ο.Γ.Α. θα έχουν τη δυνατότητα άμεσα να λαμβάνουν βεβαιώσεις, χωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία ο πολίτης.
Επιπλέον, με την ύπαρξη του ηλεκτρονικού Εθνικού Δημοτολογίου, πραγματοποιούνται εύκολα και με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταδημότευσης. Μέχρι σήμερα, έχουν μεταδημότευση ηλεκτρονικά 429 Δημότες μεταξύ 60 Δήμων της Χώρας μας.
O Yφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε: «Στόχος μας είναι, το γρηγορότερο δυνατό, να ενταχθεί το σύνολο των Ο.Τ.Α. της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το σύγχρονο εργαλείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

«Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ
ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Για την οριστική ένταξη του Δήμου Στυμφαλίας στο Εθνικό Δημοτολόγιο δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη ο Δήμαρχος Στυμφαλίας κ. Κωνσταντίνος Λέγγας, όταν ρωτήθηκε χθες σχετικά με το θέμα, από την εφημερίδα μας.
Το γεγονός ότι ο Δήμος Στυμφαλίας από την Κορινθία είναι ένας από τους 47 δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο Εθνικό Δημοτολόγιο είναι μια εξέλιξη την οποία ο κ. Λέγγας χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική και δήλωσε πως θα λύσει πολλά προβλήματα στον Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: