14.5.09

Ένα πολύ ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο Κορίνθιος Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας για την ιδιαίτερη πατρίδα του, στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Λιμεναρχείο Κορίνθου και στο Λιμενικό Σταθμό Κιάτου, την Τρίτη το πρωϊ. Ο κος Παπαληγούρας πληροφορήθηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το φράγμα του Ασωπού, σύμφωνα με την οποία το έργο μπορεί πια οριστικά να προχωρήσει, όπως τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά λέγοντας: «τώρα λύνονται τα χέρια μας για ένα κρίσιμο για την Κορινθία έργο».Παράλληλα , στην συνέχεια ,αιτιολόγησε την περίοδο καθυστέρησης εξαιτίας της ένστασης που είχε υποβληθεί, διότι μία εταιρεία είχε καταθέσει μη σφραγισμένη προσφορά, στην ανάγκη διασφάλισης της διαφάνειας και της νομιμότητας, υπογραμμίζοντας όμως ότι «τώρα υπάρχει οριστική απόφαση που πλέον δεν επιδέχεται οποιαδήποτε ενέργεια με ανασταλτικό αποτέλεσμα».

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ:

«ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ»

«Τώρα πια προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός και συνέχισε, «Έχει αναδειχθεί ο μειοδότης, έχουμε το αμιγώς τυπικό και αμέσως μετά θα δούμε τον εργολάβο να πιάνει δουλειά. Είναι το μεγάλο έργο μας, το οποίο θα συνεισφέρει 25 εκατ. κυβικά νερού στην Κορινθία και θα αρδεύσει περίπου 30.000 στρέμματα. Υπολογίζεται πως για το 1/3 της Κορινθίας θα υπάρξουν ευεργετικά αποτελέσματα».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στα παράπλευρα έργα, καθώς και στις γενικότερες θετικές επενέργειες, με βασικότερη τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της πεδινής Κορινθίας, που ως γνωστόν έχει «επιβαρυνθεί» με νερό από τη θάλασσα, ενώ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του είπε:

«Νιώθω ιδιαίτερη προσωπική ικανοποίηση, γιατί όλοι εσείς έχετε παρακολουθήσει εδώ και 3 χρόνια τις προσπάθειες που έγιναν. Από τότε, που με προσωπική παρέμβασή μου προς τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, το έργο μπήκε αρχικά στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αποκτήσαμε τη δυνατότητα για την κατασκευή του φράγματος. Η κυβέρνηση τίμησε την υπογραφή της και αφού ολοκληρώθηκε το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έχουν προβλεφθεί 58.750.000 ευρώ, τα οποία με τα παράπλευρα έργα θα φτάσουν και μπορεί να ξεπεράσουν τα 60 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του Φράγματος του Ασωπού προχωράει οριστικά και αμετάκλητα»,

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Κορίνθου
και στο Λιμενικό Σταθμό Κιάτου

Νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Κορίνθου και στο Λιμενικό Σταθμό Κιάτου επιθεώρησε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Λιμενικού Σώματος . Ο κος Παπαληγούρας στις σύντομες ομιλίες του προς το προσωπικό, τόσο στο Κιάτο όσο και στην Κόρινθο, αφού αναγνώρισε το δύσκολο έργο που επιτελούν, επικεντρώθηκε στο μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο χαρακτήρισε αμιγώς πολιτικό και όχι τεχνικό τονίζοντας ότι τα κρούσματα τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί επιβαρύνοντας σημαντικά το έργο του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: