28.7.09

Δεκαεπτά ήταν τα θέματα που συζήτησαν το Σάββατο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων. Ωστόσο οι κυριότερες αποφάσεις που ελήφθησαν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το γραφείο Τύπου του δήμου αφορούσαν τα προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑ» έργα, αλλά και την συμμετοχή του δήμου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης αποφασίστηκε η προμήθεια και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και συναγερμού για τη φύλαξη του αμαξοστασίου του Δήμου στο Πεδίο Βολής.

•ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΘΗΣΕΑ»

Καταρχήν προτάθηκαν για ένταξη στο ΘΗΣΕΑ τα πιο κάτω νέα έργα:

-Δίκτυο συλλογής και απορροής ακαθάρτων περιοχής ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 800.000€. Με το έργο αυτό καλύπτεται στο σύνολό της πλέον η πόλη της Κορίνθου σε όλο το μήκος και πλάτος της, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνοικιών.
-Αγορά ακινήτου για εγκατάσταση συνεργείων του Δήμου 800.000€. Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες ο διαγωνισμός για την αγορά του ακινήτου, με την εκτίμηση της αξίας από Ορκωτούς Λογιστές και στη συνέχεια με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα αγορασθεί ο προτεινόμενος χώρος. Με τη μεταφορά αυτή θα γίνει πιο λειτουργική υπηρεσία των συνεργείων (σιδεράδες, πλακάδες, ξυλουργοί, τεχνίτες, κλπ), ενώ παράλληλα θα μεταφερθούν από τον σημερινό χώρο και θα απελευθερωθεί το κτίριο για άλλες χρήσεις.
-Κατασκευή ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ (Α΄φάση) 800.000ευρώ. Όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, σε πρώτη φάση θα δημοπρατηθεί ο άξονας από την περιοχή του Αγ. Νικολάου , που μέσω της Εθνικής Αντίστασης και της Γεωργίου Παπανδρέου, θα καταλήγει στη περιοχή ΚΑΛΑΜΙΑ (τέρμα Γ.Παπανδρέου).
-Ανάπλαση διαμόρφωση πλατείας ΑΓ. ΑΝΝΑΣ 650.000 €. Πρόκειται για τον υφιστάμενο δημοτικό χώρο της σημερινής παιδικής χαράς, μαζί με τον παρακείμενο χώρο και θα δημοπρατηθεί η κατασκευή της πλατείας, ύστερα από αρχιτεκτονική μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
-Ανάπλαση διαμόρφωση πλατείας ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑΣ 320.000€. Πρόκειται για τον χώρο κοντά στην πλατεία Αγ. Ταξιάρχη στη ΝΕΑΠΟΛΗ. Μία περιοχή υποβαθμισμένη σήμερα, αλλά με την κατασκευή της συγκεκριμένης πλατείας θα αλλάξει ριζικά η εικόνα στην περιοχή.

Η ένταση επιδιώκεται προκειμένου να απορροφηθούν οι εκπτώσεις συνολικού ποσού € 3.100.175 που πέτυχε ο Δήμος από τις δημοπρατήσεις των μέχρι σήμερα ενταγμένων έργων στο σύνολό τους.

Επίσης αποφασίσθηκαν τα εξής:
•Συνδιοργάνωση από το Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ θεατρικών παραστάσεων με το τοπικό θέατρο «ΙΡΙΔΑ».

•Συνδιοργάνωση από το Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και τη Κορινθιακή Εστία «ΛΕΩΝ ΣΓΟΥΡΟΣ» του 8ου τριήμερου παρεμβατικού κινηματογράφου στην Κόρινθο.

•Συνδιοργάνωση από το Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και τη Μικρασιατική Στέγη των εκδηλώσεων «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2009» στις αρχές Σεπτεμβρίου.

•Συμμετοχή του Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ στις εκδηλώσεις του Συλλόγου ΠΟΝΤΙΩΝ Κορινθίας.

•Προμήθεια και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και συναγερμού για τη φύλαξη του αμαξοστασίου του Δήμου στο Πεδίο Βολής.


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Συνολικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης που είχαν οριστεί να συζητηθούν ήταν:


1 .-Ένταξη νέων έργων στο «ΘΗΣΕΑ»
2.-Ορισμός μελών Δ.Σ. Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορίνθου (ΔΗΚΕΚ) 3.-Ορισμός μελών Δ.Σ. Δημοτικής Ανώνυμης Κατασκευαστικής Εταιρείας Κορίνθου (ΔΑΚΕΚ)
4.-Ορισμός μελών Δ.Σ. Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορίνθου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΔΑΕΚΑΑΠ)
5.-Συνδιοργάνωση θεατρικών παραστάσεων με το θέατρο ΙΡΙΔΑ
6-Συμμετοχή του Δήμου στο 8° Τριήμερο Παρεμβατικού Κινηματογράφου της Κορινθιακής Εστίας «ΛΕΩΝ ΣΓΟΥΡΟΣ»
7.Συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις της Μικρασιατικής Στέγης «Μικρασιατικά 2009»
8.Αίτηση Συλλόγου Ποντίων για οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων
9.Αίτημα Γαλλικού Ινστιτούτου για συμμετοχή του Δήμου σε συναυλία πιάνου και βιολιού
10.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού
11.Έγκριση της 24/13-05-09 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Πνευματικού Κέντρου περί αναγκαιότητας πρόσληψης προσωπικού
12.Αντικατάσταση του παραιτηθέντος Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Δικαίου από τον Σύνδεσμο Αρίωνα.
13.Αποδοχή εξώδικου συμβιβασμού με Χρήστο και Ελένη Παπαδάκη για καθορισμό αποζημίωσης επικειμένων στο σχέδιο Αγ. Γεωργίου Ο.Τ. 225
14.Διαγραφή τελών καθαριότητας νεκροταφείων και παράνομων σταθμεύσεων από χρηματικούς καταλόγους
15.Απαλλαγή από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής προστίμου ΚΟΚ και τελών νεκροταφείου
16.Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού
17.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ και ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων Τ.Δ. Σολομού»

«ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΗΝ
ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»

Να πως σχολίασαν την είδηση για την έγκριση του ποδηλατόδρομου οι άνθρωποι που χρόνια τώρα προσπαθούν να πείσουν για την ωφελιμότητα του ποδήλατου σαν καθημερινό μέσο μεταφοράς . Η Πρωτοβουλία πολιτών « στην Κόρινθο με ποδήλατο» λίγη ώρα μετά την σχετική απόφαση του Δ.Σ ανέφερε στην ιστοσελίδα της:


«Πριν από λίγη ώρα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δ. Κορινθίων (συνεδριάζει από το πρωί) το έργο του αρχικού δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Κόρινθο!
Θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα "Θησέας" και σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη θα ξεκινάει από τον Αγ. Νικόλαο, και μέσω της Εθν. Αντιστάσεως θα φτάνει μέχρι την Γ. Παπανδρέου!

Είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο! Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η υλοποίησή του, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα να αποτελεί και η Κόρινθος μια πόλη-πρότυπο για τις βιώσιμες μετακινήσεις!

Όταν μάθουμε περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη που αφορά το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, θα σας ενημερώσουμε άμεσα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: