24.5.10

Το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου –Περαχώρας με επιστολή του προς την διοίκηση του Ι.Κ.Α, επισημαίνει για άλλη μια φορά την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση που επικρατεί στα ιατρεία του Ι.Κ.Α στο Λουτράκι με τις «απάνθρωπες συνθήκες και διαδικασίες της πρωτογενούς ιατρικής περίθαλψης». Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αφού περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση η οποία επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, με την αύξηση του πληθυσμού, ζητά από την διοίκηση του Ι.Κ.Α να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα και να διευκολύνει τους ασφαλισμένους που χρόνια τώρα ταλαιπωριούνται με την κατάσταση αυτή. Προτείνει να εφαρμοστεί το τηλεφωνικό ραντεβού στο 184 αλλά και να στελεχωθούν τα Ιατρεία με το απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό . Μάλιστα στην επιστολή αυτή αναφέρεται πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απευνθήθηκε ήδη και στο Δ/ντή του Ι.Κ.Α Κορίνθου ο οποίος , μεταξύ άλλων, τους γνωστοποίησε τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα για την επίλυση του προβλήματος.

Η επιστολή του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
(τμήμα Γ.Σ.Ε.Ε.)

Θέμα: «Ιατρεία Ι.Κ.Α.»
«Οι ενέργειες μας, οι επισημάνσεις, ακόμη και οι επικρίσεις για τη λειτουργία των Ιατρείων του Ι.Κ.Α. στο Λουτράκι έχουν ξεκινήσει από πολλών ετών, χωρίς δυστυχώς καμία ευαισθητοποίηση ούτε της περιφέρειας αλλά ούτε και της Διοίκησης. Οι απάνθρωπες συνθήκες και διαδικασίες αυτής της πρωτογενούς ιατρικής περίθαλψης απάδουν προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ξεπερνούν κάθε όριο. Ασθενείς εργαζόμενοι, γέροντες συνταξιούχοι συνωστίζονται από τα ξημερώματα για να πάρουν ένα χαρτάκι προτεραιότητας στα Ιατρεία για εξέταση ή για χορήγηση φαρμάκων.
Η κατάσταση αυτή τους θερινούς μήνες, που ο πληθυσμός του Λουτρακίου πενταπλασιάζεται, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη.
Αυτά τα έχουμε γράψει και σας τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές και έχουν γίνει κατά καιρούς μικροβελτιώσεις που μετά από λίγο ατονούσαν.
Πρόσφατα επισκεφθήκαμε τον Διευθυντή του Ι.Κ.Α. Κορίνθου κ. Πρωτονοτάριο και του εκθέσαμε το πρόβλημα του Λουτρακίου.
Ο ίδιος αφού μας έδειξε έγγραφες ενέργειες που έχει κάνει, αφού συμφώνησε με το υπαρκτό πρόβλημα και τη μέχρι τώρα μη επίλυση του, μας υπέδειξε τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α.
Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. είστε εσείς και σε σας απευθυνόμαστε.
Εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι των εργατών και αυτών των απόμαχων της δουλειάς και δε ζητάμε ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ.
Ζητάμε ανθρώπινη συμπεριφορά σ' ένα ευαίσθητο κομμάτι της ζωής που λέγεται περίθαλψη.
Ζητάμε να δείτε σοβαρά το πρόβλημα και να το λύσετε.
Επίσης η εφαρμογή του τηλεφωνικού ραντεβού 184 στη Μονάδα Ι.Κ.Α. Κορίνθου και Λουτρακίου κρίνεται απαραίτητη γιατί θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα.
Ζητάμε γι' αυτό τη λειτουργία της, με τον απαραίτητο (που λείπει) ηλεκτρονικό εξοπλισμό (412/16-3-2010 έγγραφο Ι.Κ.Α. Κορίνθου) διότι θα βοηθήσει τα μέγιστα.
Λειτουργία όμως που θα είναι απρόσκοπτη και αποτελεσματική, εφ' όσον τα Ιατρεία στελεχωθούν με απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό που σήμερα λείπει: Με παθολόγο, Μικροβιολόγο, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό Ενδοκρινολόγο, Παιδίατρο και Ακτινολόγο.
Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια μας θα έχει αποτέλεσμα που θα ωφελήσει την ταλαίπωρη τάξη των εργαζόμενων και συνταξιούχων».

Για τη Διοίκηση

-Ο-
Πρόεδρος
Παύλου Γεώργιος

-Η-
Γεν. Γραμματέας
Μελέτη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: