30.5.08

Με αίτημα τους, η Κυβέρνηση να καλύψει άμεσα όλες τις κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων , δικαστών και εισαγγελέων , να εξασφαλίσει επαρκή κτιριακή υποδομή , νέες αίθουσες και κατάλληλη υλικοτεχνική υποστήριξη, και μια σειρά ακόμα αιτημάτων , οι Δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας και δη του νομού μας , πραγματοποιούν την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Μαΐου στην 48ωρη απεργία , σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι μετά το πρώτο μήνυμα που έστειλαν στην Κυβέρνηση με την καθολική συμμετοχή τους στη 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία στις 11 και 12 του περασμένου Δεκέμβρη , αλλά και την 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2008 διεκδικώντας την λύση των οξυμμένων προβλημάτων του κλάδου και της γραμματείας των δικαστηρίων και των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων - κτηματολογικών γραφείων, απεφάσισαν την πραγματοποίηση νέας απεργιακής κινητοποίησης για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή 30 Μαΐου .
Κι αυτό διότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε, με το νέο Υπουργό της Δικαιοσύνης , καμία ουσιαστική δέσμευση ή απάντηση εκ μέρους της Κυβέρνησης στα ώριμα και χρονίζοντα αιτήματα και προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Δικαστικών υπαλλήλων Ελλάδος σε σχετική ανακοίνωση της.

«Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΣ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ»

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση:
«Να καλύψει άμεσα όλες τις κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων , δικαστών και εισαγγελέων.
Να εξασφαλίσει επαρκή κτιριακή υποδομή , νέες αίθουσες και κατάλληλη υλικοτεχνική υποστήριξη
Να προωθήσει την πλήρη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών .
Να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τον ποινικό αποχαρακτηρισμό πολλών παραβάσεων.
Να οριοθετήσει με ορθολογικό τρόπο την κατά τόπο και καθ’ ύλη αρμοδιότητα με την δημιουργία νέων δικαστηρίων.
Να αναβαθμίσει τη θεσμική θέση και το ρόλο του δικαστικού υπαλλήλου.
Να αυξήσει τις αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων , αμείβοντας ουσιαστικά το έργο τους.»

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος επισημαίνει ότι ο αγώνας για γρήγορη και δίκαιη δίκη συνεχίζεται και καλεί τις Ενώσεις των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών , τους δικηγορικούς Συλλόγους σε συμπαράταξη και κοινή δράση , κάνοντας σαφές ότι η ουσιαστική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης είναι απαίτηση της κοινωνίας και υπόθεση όλων των δικαστικών υπαλλήλων.

«Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ
ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ» ΤΟΝΙΖΕΙ Η Ο.Δ.Υ.Ε.

Όπως τονίζει, με ακατάλληλα και ανεπαρκή κτίρια , με έλλειψη αιθουσών και χώρων, με δικογραφίες στους διαδρόμους , με την απουσία των νέων τεχνολογιών και της μηχανοργάνωσης , με αποδοχές που υπολείπονται του προσφερόμενου έργου , η Δικαιοσύνη καθυστερεί και απουσιάζει.

Επίσης η Ομοσπονδία , επισημαίνει:

«Η λειτουργία των υπηρεσιών οφείλεται στην φιλότιμη προσπάθεια των δικαστικών υπαλλήλων. Οι δικαστικοί υπάλληλοι κατέχουν το ρεκόρ σε ποσοστά συχνότητας των λεγόμενων επαγγελματικών ασθενειών (αυχενικό σύνδρομο , τενοντίτιδες, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα , κλπ) λόγω της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας τους , την οποία αναγκάζονται πολλές φορές να διεκπεραιώνουν εκτός του ωραρίου εργασίας τους.
Τα χρήματα που εισπράττονται από τις μετατροπές των ποινών και τα παράβολα του δημοσίου επαρκούν στο να βελτιωθεί σημαντικά η υλικοτεχνική υποδομή των Δικαστηρίων. Μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών και μόνο οι εισπράξεις από την μετατροπή των ποινών είναι 13.000.000 ευρώ κατ’ έτος ποσό που ισοδυναμεί με το κόστος κατασκευής του νέου Ειρηνοδικείου Αθηνών. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Δικαιοσύνης χάνει μεγάλα έσοδα από εκατοντάδες χιλιάδες ανεκτέλεστες αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: