6.5.08

Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στην πρόσφατη ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Σικυωνίων , την περασμένη Τετάρτη 30 Απριλίου, ήταν η τοποθέτηση της ζώνης που θα φιλοξενήσει τις επιχειρήσεις μέσης και χαμηλής όχλησης.
Η αρχική πρόταση των μελετητών που αναφέρθηκε κατά την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου στο Κιάτο, ήταν για την Ανατολική Τραγάνα , μια έκταση πλησίον του ποταμού Ασωπού , ενώ μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους κατοίκους της Ανατολικής Τραγάνας , ακούστηκε μια δεύτερη πρόταση , να διατηρηθεί η ήδη υπάρχουσα περιοχή της Αρκούδας η οποία ναι μεν δεν είναι θεσμοθετημένη , αλλά κατά κάποιο τρόπο ήδη υπάρχουν αρκετές εγκατεστημένες βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε ότι αφορά στο θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας , οι απόψεις διίστανται. Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής του Σουλίου παραβρέθηκαν στην πρόσφατη ανοιχτή συγκέντρωση στο Κιάτο για το ΓΠΣ , προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεση τους με την συγκεκριμένη επιλογή της Αρκούδας . Το ίδιο βέβαια έκαναν και οι κάτοικοι της Τραγάνας από την άλλη μεριά προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους , σε σχέση με την περιοχή της Τραγάνας.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Εκείνο που κατέστη σαφές στην ανοιχτή συγκέντρωση , είναι πως πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα, αφού και από τις δύο πλευρές υπάρχουν επιχειρήματα, τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν με ιδιαίτερη προσοχή και από την μεριά της Δημοτικής Αρχής αλλά και την μεριά των μελετητών, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση.

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝΕ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην ανοιχτή συγκέντρωση ακουστήκανε και άλλες εναλλακτικές λύσεις με στόχο την προώθηση ακόμα καλύτερων λύσεων, όπως να γίνει διαχωρισμός των χρήσεων. Δηλαδή οι λίγο πιο μεγάλες σε μέγεθος επιχειρήσεις να πάνε σε περιοχές ακόμα πιο απομακρυσμένες και στις περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στις πόλεις να υπάρχουν μόνο οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά από τους πολίτες , όπως για παράδειγμα συνεργεία αυτοκινήτων ή διάφορες μικρές βιοτεχνίες που σήμερα βρίσκονται στις γειτονιές μέσα στα σχέδια πόλης και οπωσδήποτε θα πρέπει να απομακρυνθούν, διότι όπως αποδεικνύεται στην πράξη δεν ευνοούν της εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.
Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε στην ανοιχτή συγκέντρωση αυτός είναι και ο λόγος δημιουργίας αυτών των πάρκων, ακόμα και στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να διαχωριστούν οι πιο βαριές χρήσεις . Όπως επίσης, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας , επισημάνθηκε υπάρχουν σήμερα οδικά δίκτυα τα οποία είναι σε αρκετά καλή κατάσταση , ώστε να μπορούν να καλύψουν μια απόσταση μεγαλύτερη των 2 ή 3 χιλιομέτρων που είναι η Τραγάνα ή η Αρκούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: