6.5.08


Φωτιά προκάλεσε σε γεώτρηση στο Σπαθοβούνι, η ύπαρξη μεθανίου σε βάθος περίπου 300 μέτρων.
Από την υψηλή θερμοκρασία ανεφλέγησαν τα αέρια , με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν τα 15 μέτρα , καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το γεωτρύπανο.
Στο σημείο που εκτελούνταν οι εργασίες έφτασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου καθώς και άντρες του Αστυνομικού Τμήματος της Νεμέας , όπου με προσεκτικούς χειρισμούς έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν προχώρησε στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς αφού το μεθάνιο που καίγονταν είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και λιποθυμικές τάσεις .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο του συμβάντος βρίσκονταν πυροσβεστικό όχημα καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου για προληπτικούς λόγους. Το τελευταίο Πυροσβεστικό όχημα επέστρεψε στη βάση του χθες στις 9.30 το πρωί.

ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ
ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στο τόπο του συμβάντος έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις ενώ παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Μπονάτσος και ο Διοικητής της Π.Υ. Κορίνθου κ. Καβέτσος.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΗ

Συγκεκριμένα , η φωτιά εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή 2 Μαΐου στις 18.45, κατά την διάρκεια εργασιών διάνοιξης σε παλιά γεώτρηση στο Σπαθοβούνι. Το γεωτρύπανο χτύπησε σε αέριο μεθανίου που υπάρχει μέσα στη γη και από την τριβή του τρυπανιού δημιουργήθηκε σπινθήρας και κατ’ επέκταση πετάχτηκε πάνω η φλόγα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση. Η φωτιά έσβησε αρκετές ώρες αργότερα , ήτοι στις 9.30 το επόμενο πρωί εξαιτίας των αερίων μεθανίου .
Όπως δήλωσε ωστόσο στην εφημερίδα μας ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της Π.Υ. Κορίνθου , η φωτιά για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου έληξε ουσιαστικά χθες στις 9 το πρωί , όταν επέστρεψε από το Σπαθοβούνι και το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα που βρίσκονταν εκεί για προληπτικούς λόγους.
Η προσοχή, όπως τόνισε , εστιάστηκε στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά καθώς υπήρχαν πλησίον της γεώτρησης κτήματα.
Από την φωτιά καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το γεωτρύπανο.
Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: