15.5.08


Μετά το κλάδεμα των ξερών κλώνων σε δύο κεντρικά σημεία του Κιάτου την περασμένη Πέμπτη , το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Σικυωνίων συνεχίζει την αισθητική αναβάθμιση σε αρκετά σημεία της πόλης.
Τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν συντονισμένα τους κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου εν όψει καλοκαιριού η έδρα του δήμου να παρουσιάζει μια καλή εικόνα και να είναι ελκυστική για τους επισκέπτες και τους παραθεριστές.
Η Δημοτική Αρχή και δη το τμήμα Περιβάλλοντος , όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Πάνος Κωστόπουλος , εστιάζει την προσοχή του στην αισθητική αναβάθμιση όλων των περιοχών του δήμου , ανεξάρτητα αν βρίσκονται κοντά ή μακριά από το κέντρο της πόλης.
Ο κ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι η προσοχή επικεντρώνεται και στον καθαρισμό του Πευκιά του Κάτω Διμηνιού και δη της παραλίας, μια περιοχή που προσελκύει πλέον το ενδιαφέρον των περαστικών , λόγω και των μεγάλων φοινίκων που φύτεψε μπροστά από το κατάστημα - αναψυκτήριο του δήμου η νέα ενοικιάστρια ,σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος . Συγκεκριμένα , ο κ. Κωστόπουλος μας είπε:

«ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΚΛΑΔΕΨΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΣ
ΚΛΩΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ


«Το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Σικυωνίων κλάδεψε την περασμένη Πέμπτη τους ξερούς κλώνους από τα πεύκα σε χώρο πρασίνου του δήμου πλησίον του ΚΤΕΛ και στην οδό Λυκούργου. Το κλάδεμα έγινε από το Τμήμα Περιβάλλοντος με το ειδικό όχημα «Παπαγάλος» του δήμου».

Και τόνισε:

«Η ΔΕΗ έκοψε για δυο ώρες το ρεύμα για αποφυγή ατυχήματος. Ευχαριστούμε τους συνδημότες μας καταστηματάρχες για την ανοχή τους αυτές τις δύο ώρες που κόπηκε το ρεύμα ,όμως ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό προκειμένου να κλαδευτούν τα πεύκα στην περιοχή αυτή που είχαν πάρα πολλά χρόνια να κλαδευτούν.
Με το κλάδεμα αυτό εκτός από την ανανέωση των ίδιων των πεύκων , δημιουργείται και καλύτερη ηλιοφάνεια στο γκαζόν που υπάρχει στο έδαφος.
Και γενικά βελτιώνεται η όλη όψη του συγκεκριμένου χώρου».

«ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ
ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Επίσης πρόσθεσε:

«Τα συνεργεία του Τμήματος Περιβάλλοντος καθαρίζουν συντονισμένα κοινόχρηστους χώρους του δήμου. Ήδη ξεκινάμε να καθαρίσουμε πάλι, για πολλοστή φορά , τα χορτάρια και τους χώρους από τα σχολεία της πόλης μας».

«ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ»

Σε ότι αφορά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη , τόνισε ότι πέρα από τα 26 δέντρα που φυτεύτηκαν από το Τμήμα περιβάλλοντος του δήμου , στο πεζοδρόμιο από το Δημοτικό Κατάστημα πρώην REST και ανατολικά, οι παρεμβάσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν:

«Επίσης ετοιμάζουμε να φυτέψουμε κάποια δέντρα συμπληρωματικά και στον αύλειο χώρο των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη , μια περιοχή που δίνουμε μεγάλη προσοχή και με συνεχείς παρεμβάσεις μας καθαρίζουμε το χώρο αυτό, γιατί μπορεί να είναι μια απομακρυσμένη περιοχή από το Κέντρο του Κιάτου αλλά στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Κέντρου Περιβάλλοντος είναι να βελτιώσει την εικόνα ολόκληρου του δήμου και βεβαίως να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής όλων των πολιτών και όχι μόνο των πολιτών που κατοικούν μέσα στο κέντρο του Κιάτου».

«ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»

Ερωτηθείς δε αν υπάρχει πρόβλημα με το πότισμα των δέντρων , εξαιτίας της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί και το δήμο Σικυωνίων , μας είπε:


«Τα δέντρα θα ποτίζονται κανονικά . Ήδη στο Κέντρο του Κιάτου υπάρχει αρδευτική γεώτρηση , (η οποία έχει κατασκευαστεί το 2002 , πάλι επί Δημαρχίας Τσουλούφα και δικής μου Αντιδημαρχίας) από την οποία ποτίζεται το γκαζόν και κάποια δέντρα.
Υπάρχει μια αρδευτική γεώτρηση στον βιολογικό καθαρισμό , που χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις του βιολογικού . Θα φροντίσουμε από κει να παίρνουμε κάποιο νερό, ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες να μην ξοδεύουμε το νερό της ύδρευσης για πότισμα των φυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: