27.5.08

Την περασμένη Παρασκευή η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κορινθίων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο καθάρισαν τις ακτές σε όλο το παραλιακό μέτωπο στα πέντε ΦΙ. Η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Κορινθίων κ. Δημήτρη Τζαναβάρα στην Η.Κ, πέρασε το μήνυμα σε όλους τους Κορίνθιους ότι η οικολογική και περιβαλλοντολογική συνείδηση του κάθε πολίτη πρέπει να γίνει βίωμα, καθώς αποτελεί μονόδρομο ώστε να διαφυλαχτούν καθαρές οι παραλίες προκειμένου να υποδεχτούν και φέτος το καλοκαίρι χιλιάδες λουόμενους.
Ο κ. Τζαναβάρας δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκαν οικειοθελώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου και όλοι οι μαθητές, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε, «φώναξαν δυνατά «Ναι στη Ζωή, Ναι στο Περιβάλλον».
«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια» είπε ο κ. Τζαναβάρας, «όλα τα παιδιά, τους χιλιάδες μαθητές, που μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Δήμου μας, αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά είναι οι μπροστάρηδες, η αιχμή του δόρατος, έτσι ώστε το περιβάλλον να καταστεί σημείο αναφοράς και βασική προτεραιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Παράλληλα, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους Κορίνθιους συμπολίτες μας να περιφρουρήσουν – ο καθένας από την πλευρά του – τους χώρους αυτούς, διότι είναι κρίμα να αδιαφορούν για παραλίες όπως αυτές που βρέχονται από τον Κορινθιακό αλλά και αυτές που βρέχονται από τον Σαρωνικό, παραλίες που είναι στολίδι του Δήμου μας και παίρνουν κάθε χρόνο γαλάζιες σημαίες. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το παραλιακό μας μέτωπο και να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό, καθώς μόνο έτσι μπορεί να επέλθει η ανάπτυξη και η ευημερία στο Δήμο μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε αυτό το περιβάλλον καθαρό στις επόμενες γενιές, έτσι όπως το παραλάβαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας.
Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι, καθώς όπως γνωρίζουμε όλοι το περιβάλλον έχει βιαστεί και η οικολογική μας συνείδηση είναι στο χαμηλότερο σημείο, με αποτέλεσμα η καταστροφή του περιβάλλοντος να αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη μάστιγα για την παγκόσμια κοινότητα.
Η νέα Δημοτική αρχή έχει θέσει ως βασικό μέλημά της την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου και αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα την αγάπη της προς το περιβάλλον με τις κινήσεις και τις ενέργειες που κάνει. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακατάπαυστα και νυχθημερόν προς αυτήν την κατεύθυνση, γι’ αυτό και ζητάμε τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας ώστε Δήμος και πολίτες να είναι υπερήφανοι για την πόλη τους, μια πόλη η οποία έχει αρχίσει και αποκτά νέα ταυτότητα και εικόνα».

Ο κ. Τζαναβάρας ενημέρωσε ακόμη ότι σε λίγο καιρό θα απολαύσουν οι πολίτες της Κορίνθου τις καινούριες αναπλάσεις και παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος στα δύο παραλιακά μέτωπα της πόλης, και συγκεκριμένα στην Μεγ. Αλεξάνδρου (στην περιοχή Καλάμια), όπου όπως είπε, έχει ξεκινήσει ήδη μια μεγάλη αναμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων – με την τοποθέτηση καινούριων παρτεριών, γκαζόν, δέντρων και λουλουδιών – καθώς και στην κεντρική πλατεία του Ελ. Βενιζέλου, όπου σε λίγες μέρες το μέρος θα είναι «ένας πραγματικός παράδεισος», όπως είπε χαρακτηριστικά, για τον οποίο όλοι οι Κορίνθιοι θα είναι υπερήφανοι και θα μπορούν να απολαμβάνουν το πράσινο που θα υπάρχει πλέον εκεί.
Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος ευχήθηκε σε όλες και όλους τους Κορίνθιους καλό καλοκαίρι και δήλωσε πως ευελπιστεί να ανταποκριθούν σε αυτή τη μεγάλη πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος Κορινθίων σε όλους τους πολίτες, ώστε να είναι υπερήφανοι για το περιβάλλον στην πόλη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, το προσωπικό δίνει καθημερινά μια μεγάλη μάχη ώστε να διατηρούμε την πόλη μας, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις παραλίες μας καθαρές, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα προσλάβουμε και καινούριο προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στον όγκο των εργασιών αλλά και στα καθημερινά αιτήματα των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: