27.5.08


Την εύλογη απορία αν ο δήμος Βόχας είναι ή όχι πυρόπληκτος, εξέφρασε μέσω της εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Βόχας κ. Γιώργος Λιούντρης όταν ενημερώθηκε ότι τρεις δήμοι του νομού μας συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη 21 Μαΐου στην επίσημη τελετή παράδοσης 35 συνολικά πυροσβεστικών οχημάτων άμεσης επέμβασης που δώρισε η Mazda και η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ σε δήμους της χώρας μας, καθώς και την παράδοση πολυμηχανημάτων , προκειμένου να κάνουν την παραλαβή.
Εμφανώς ενοχλημένος ο Δήμαρχος κ. Λιούντρης επεσήμανε πως δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, αφού ο δήμος Βόχας αλλά και ο δήμος Τενέας , ήτοι δύο πυρόπληκτοι δήμοι που επλήγησαν σημαντικά από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές δεν έλαβαν τέτοια δωρεά.
Συγκεκριμένα ο κ. Λιούντρης μας είπε:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΧΑΣ ΉΤΑΝ
Ή ΟΧΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ;»

«Εδώ υπάρχει ένα ζητούμενο. Πήραν κάποιοι δήμοι αυτοκίνητα και καλά κάνανε. Και μάλιστα κάποιοι πήραν από δύο αυτοκίνητα. Εγώ κάνω μια ερώτηση, ο δήμος Βόχας ήταν πυρόπληκτος ή δεν ήταν;
Γιατί πραγματικά αναρωτιέμαι με ποιες διαδικασίες δόθηκαν τα αυτοκίνητα – πολυμηχανήματα και επιτέλους ποιος έκανε την επιλογή;
Ο δήμος Βόχας κατακάηκε πέρυσι και φέτος σβήνουμε την μια φωτιά πίσω από την άλλη (μικροεστίες πυρκαγιάς , κλπ). Πως έγινε λοιπόν η επιλογή και πήραν αυτοκίνητα μόνο τρεις δήμοι;»

«ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΒΟΧΑΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΑΣ»

Και τόνισε:

«Ο δήμος Βόχας έμεινε έξω από αυτή την επιλογή. Το ίδιο και η Τενέα που επίσης είναι πυρόπληκτη.
Οι δήμοι που κάηκαν πέρυσι ήταν οι Κορινθίων – Τενέας και Βόχας.
Εγώ βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν στρέφομαι εναντίων των δημάρχων.
Επίσης έμαθα από την τηλεόραση ότι τα αυτοκίνητα δόθηκαν ονομαστικά , γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε μια ιστορία και ότι η επιλογή αυτή είχε γίνει πολύ παλιά.
Και αναρωτιέμαι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τα στοιχεία ποιοι δήμοι είναι πυρόπληκτοι;
Ο δήμος Βόχας έχει πάρει επιχορηγήσεις , έχει κηρυχτεί πυρόπληκτος , έχει κατακαεί και δεν καταλαβαίνω με ποια κριτήρια ο δήμος Βόχας και ο Δήμος Τενέας βγήκαν εκτός από αυτή τη διαδικασία, να πάρουν αυτοκίνητο. Και μάλιστα την στιγμή που δεν έχουμε ούτε μια υδροφόρα στο δήμο.
Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι τι έγινε. Αν τα κριτήρια ήταν το ποιος δήμος ήταν πυρόπληκτος , τότε έχω να πω ότι ο πιο πυρόπληκτος δήμος πέρυσι ήταν ο δήμος Βόχας. Επί ένα μήνα καιγόμασταν.
Μπορούσαν λοιπόν να δώσουν ένα αυτοκίνητο και στο δήμο Βόχας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: