28.5.08



Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κουκλοθέατρο, που διοργάνωσε το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων της Νομαρχίας Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου πάνω από 200 παιδιά, μαθητές των Α΄ - Β΄& Γ΄ τάξεων Δημοτικών σχολείων της Κορίνθου και της Αρχαίας Κορίνθου, παρακολούθησαν και συμμετείχαν δημιουργικά στο πρόγραμμα αυτό, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου από τις 5 εως τις 27 Μαϊου.
Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε: α) παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Αχ γιατί να είμαι γάτα», σε κείμενα Μαριανίνας Κριεζή, επιμέλεια Χρ.Σακελλαράκη και ερμηνεία ρόλων από Ευρωπαίους εθελοντές. Β) Κατασκευή χάρτινης κούκλας και γ) θεατρικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών. Το συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε ο Τομέας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου: «Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών μας δίνουν την δύναμη και την επιθυμία να παρουσιάσουμε σύντομα νέα, ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: