28.5.08

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Αντώνης Κλαδούχος στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του (και της προηγούμενης αλλά και της τωρινής) , προκειμένου να ακούσει από κοντά τα προβλήματα αλλά και τις απόψεις των συνδημοτών του, επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή 25 Μαΐου το δ.δ. Θροφαρίου, όπου ενημέρωσε τους δημότες για τα δημοτικά πράγματα και αυτοί με την σειρά τους του έθεσαν στον Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό, θέτοντας πρώτο , το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Για την επίσκεψη στο δ.δ Θροφαρίου μίλησε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Αντώνης Κλαδούχος κάνοντας σαφές ότι από πλευράς δήμου γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την δημοτική Αρχή να ικανοποιήσει τις ανάγκες που υπάρχουν , για νερό.
Συγκεκριμένα ο κ. Κλαδουχος μας είπε:

«ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ»

«Είχαμε μια συνάντηση με τους δημότες στην πλατεία του δ.δ. Θροφαρίου την περασμένη Κυριακή όπου ενημέρωσα τους δημότες για τα δημοτικά πράγματα και άκουσα τους προβληματισμούς τους , τα αιτήματα τους και την κριτική τους όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό.
Το κυριότερο πρόβλημα που τέθηκε ήταν το νερό που υπάρχει έλλειψη φέτος, προκειμένου να μπορούν να αρδεύουν τις καλλιέργειες τους.
Δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε μια γεώτρηση ώστε να βρούμε νερό (και ευχόμαστε να βρούμε) για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη σε νερό , που είναι πρωταρχική» .

«Η ΔΕΥΑΞ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ»

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που απασχολεί φέτος όλη την Ελλάδα , αγγίζει και το δήμο Ξυλοκάστρου .
Η έλλειψη βροχοπτώσεων όλους τους προηγούμενους μήνες έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σημαντικά τα αποθέματα νερού , με αποτέλεσμα οι αγρότες να αγωνιούν για τις καλλιέργειές τους αφού νερό δεν υπάρχει.
Τα νερά του υδροφόρου ορίζοντα έχουν μειωθεί αισθητά και στο δήμο Ξυλοκάστρου , με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να αναζητά λύσεις για να μην βρεθεί εν μέσω τουριστικής περιόδου χωρίς νερό.
Η αύξηση του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες στο Ξυλόκαστρο , αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα , ωστόσο η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων, για την αντιμετώπιση της άσκοπης χρήσης νερού ώστε να καταφέρει ο δήμος να τα βγάλει πέρα και αυτό το καλοκαίρι. Ερωτηθείς για τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος , τόνισε:

«Πρόβλημα , όπως σε όλη την Ελλάδα , υπάρχει και στο δήμο Ξυλοκάστρου. Προς το παρόν τα καταφέρνουμε. Η ΔΕΥΑΞ που είναι η εταιρεία διαχείρισης των νερών κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες . Έχουμε κάνει αντικαταστάσεις δικτύων , αποκαταστάσεις τεχνικών βλαβών και βεβαίως προσπαθούμε να μαζέψουμε όσο μπορούμε τα λιγοστά νερά που υπάρχουν και γενικά κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ορθολογική διαχείριση στου νερού , προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στην δύσκολη συγκυρία.
Ήδη έχουμε προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων».

«ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
ΟΙ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»

Όσον αφορά στα προβλήματα λειψυδρίας που κάνουν φέτος τους Δημάρχους να σκέφτονται σοβαρά αν πρέπει ή όχι να λειτουργήσουν οι ντουζιέρες στις παραλίες καθώς η σπατάλη που γίνεται είναι σημαντική ο κ. Κλαδούχος ήταν σαφής. Ερωτηθείς τι πρόκειται να γίνει στο Ξυλόκαστρο που είναι μια τουριστική περιοχή που έλκει την προσοχή του κόσμου και για τις παραλίες της , μας είπε:

«Στην παραλιακή ζώνη οι ντουζιέρες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ήδη η κίνηση τα Σαββατοκύριακα στο δήμο μας είναι αυξημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: