20.5.08

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζει σήμερα ο κύριος γύρος των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην Κορινθία. Το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί το «κλειδί» για την πρόσβαση στις υψηλόβαθμες Σχολές όλων των Επιστημονικών Πεδίων.
1156 υποψήφιοι από το νομό Κορινθίας θα συμμετάσχουν και φέτος στις Εξετάσεις, διεκδικώντας το εισιτήριο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Εκτιμάται δε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, παρότι αυτό εξαρτάται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.
Σε ότι αφορά στην Β’θμια Εκπαίδευση του νομού Κορινθίας , μηχανήματα, προσωπικό και καθηγητές είναι όλοι στη θέση τους για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.
Για την πρώτη μέρα των εξετάσεων μίλησαν στην εφημερίδα μας «Η.Κ.» ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δήμας και η Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής – Μέλος Ν.Ε. Εξετάσεων κ. Κατερίνα Αδάμ , κάνοντας σαφές ότι όλα είναι έτοιμα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ:
Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής – Αναπληρωτής
Προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουμε 19 εξεταστικά κέντρα και ένα εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνάτων παιδιών, συνολικά δηλαδή 20 εξεταστικά κέντρα, που είναι όλα έτοιμα. Συγκεκριμένα 13 εξεταστικά κέντρα της Α’ ΕΛΜΕ με 792 μαθητές και 6 εξεταστικά κέντρα της Β’ ΕΛΜΕ με 365 μαθητές .
Στις φετινές εξετάσεις στην Κορινθία συμμετέχουν συνολικά 1157 παιδιά, συν τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα φυσικώς αδυνάτων μαθητών που θα εξεταστούν προφορικά. Η ώρα προσέλευσης των υποψηφίων μαθητών είναι 7:30πμ. Οι υποψήφιοι μαθητές θα μπουν στις αίθουσες στις 8:00πμ και στις 8:30 θα πάρουν τα θέματα. Για την ώρα δεν παρατηρούνται προβλήματα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΔΑΜ:
Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
– Μέλος Ν.Ε. Εξετάσεων

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ»

«Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 14 Μαΐου η Νομαρχιακή Επιτροπή Εξετάσεων στην οποία συμμετέχουν ο Δ/ντης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Λουμάνης , ο Προϊστάμενος του Γραφείου κ. Ασβεστόπουλος , οι σχολικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αδάμ και Φίμης , κλπ, προκειμένου να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε σαν Επιτροπή, ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Επιτροπής , πως θα αντιμετωπιστεί κάποιο απρόοπτο, κλπ και χωρίσαμε τα σχολεία στην αρμοδιότητα μας.
Προς το παρόν όλα εξελίσσονται ομαλά και ευελπιστούμε να μην συμβεί κάτι απρόοπτο. Οι εξετάσεις ξεκινούν την Τρίτη το πρωί. Εμείς θα είμαστε στη θέση μας από πολύ νωρίς , οι δοκιμές θα γίνουν από τις 6.30 το πρωί ενώ στις 8 το πρωί θα προσέλθουν οι υποψήφιοι στις τάξεις.
Περίπου στις 8.30 θα πρέπει να ξεκινήσει φυσιολογικά αποστολή των θεμάτων.
Ελπίζω οι υποψήφιοι να έχουν προετοιμαστεί καλά, να έχουν ψυχραιμία και όχι άγχος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Οι διαβασμένοι συνήθως δεν έχουν πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: