19.5.08

Η κατάσταση του δρόμου επί της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών και η παραχώρηση της συντήρησης του επαρχιακού δικτύου στους δήμους είναι δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν τους δημάρχους των παραλιακών δήμων του νομού μας που διαπιστώνουν την δυσκολία που υπάρχει για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις καθώς η αύξηση των υποχρεώσεων τους δεν συνοδεύεται από πόρους.
Για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Άσσου –Λεχαίου κ. Χαράλαμπος Καμπούρης επισημαίνοντας ένα μείζον πρόβλημα , ήτοι τι θα γίνει με την διαγράμμιση του δρόμου στην ΠΕΟ , δεδομένου ότι η διαχωριστική γραμμή έχει σβήσει, αφού όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος ο Δήμος δεν έχει μηχανικό με γνώσεις πάνω συγκοινωνιακά θέματα και σε κυκλοφοριακές μελέτες.
Εκφράζοντας μάλιστα την αγανάκτηση του για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατεί επί της Π.Ε.Ο., τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνει κάτι.
Ο Δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου έχει εκφράσει άλλωστε και στο παρελθόν την οργή του για τα ατυχήματα που προκαλούνται στον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της κυκλοφοριακής κίνησης . Συγκεκριμένα ο κ. Καμπούρης μας είπε:

«ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ
ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ
ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
ΠΡΕΠΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ;»

«Η Παλαιά Εθνική Οδός είναι κίνδυνος - θάνατος. Είναι εγκληματική η ενέργεια παραχώρησης και συντήρησης της ΠΕΟ από τους δήμους.
Και να σας αναφέρω το εξής απλό περιστατικό. Έχει σβήσει η διαχωριστική γραμμή επί της ΠΕΟ. Και ερωτώ , ποια Τεχνική Υπηρεσία θα πάει να φτιάξει την διαχωριστική γραμμή και πως θα γνωρίζει σε ποιο σημείο του δρόμου πρέπει η γραμμή να είναι διακεκομμένη. Επίσης πως θα γνωρίζει που πρέπει η γραμμή να είναι διπλή , που πρέπει να είναι συνεχόμενη κλπ
Ποια υπηρεσία από το δήμο Άσσου – Λεχαίου θα αναλάβει αυτή την ευθύνη;
Αυτό το θέμα μέχρι πρότινος ήταν στην αρμοδιότητα της ΔΕΣΕ».

«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ
ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ
ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»

Και τόνισε:

«Ο δήμος Άσσου – Λεχαίου αφενός δεν έχει τέτοιο μηχάνημα για να κάνει την διαχωριστική γραμμή επί της ΠΕΟ, αφετέρου δεν έχει μηχανικό με γνώσεις πάνω συγκοινωνιακά θέματα και σε κυκλοφοριακές μελέτες, ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να γίνει στο δρόμο.
Πρόκειται για μια εργασία που δεν μπορεί να κάνει ένας οποιοσδήποτε εργάτης. Απαιτείται συγκεκριμένη γνώση για την διαγράμμιση του δρόμου.
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα που δεν το σκέφτηκε κανένας όταν υπέγραφε το χαρτί της παραχώρησης».

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ
ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Αναφερθείς δε στην κατάσταση του δρόμου , επεσήμανε:

«Ο δρόμος αυτός είναι σε άθλια κατάσταση. Έχει «σκάσει» όλος. Και βεβαίως δεν υπάρχουν χρήματα για να αναλάβουν οι δήμοι την συντήρησή της Π.Ε.Ο.»

«ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ,
ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΤΗΣ Π.Ε.Ο.»

Ερωτηθείς αν ο δήμος έχει επισημάνει το θέμα αυτό και εγγράφως προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μας είπε:

«Βεβαίως και το έχουμε επισημάνει και το έχουμε συζητήσει και στην ΤΕΔΚ, η οποία έχει ενημερώσει για τα προβλήματα και το ΥΠΕΧΩΔΕ, τη ΔΕΣΕ, την Τροχαία , τον Εισαγγελέα , αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι για την επίλυση του προβλήματος και απ’ ότι βλέπω δεν πρόκειται να γίνει.
Και φυσικά αν γίνει ένα ατύχημα , θα «τρέχουν» οι δήμοι χωρίς να φταίνε, ενώ όλοι οι άλλοι θα καλύπτονται πίσω από το φάσμα του νόμου.
Πρέπει άμεσα η Περιφέρεια να πάρει πίσω αυτή τη διάταξη, που αφορά στην συντήρηση της ΠΕΟ.
Διότι είναι διαφορετικό να πέσει στην αντίληψη του δήμου ότι άνοιξε μια λακκούβα μισό τετραγωνικό, που μπορεί να πάει να την φτιάξει και άλλο είναι να είναι υποχρεωμένος ο δήμος να επιλύσει σοβαρά θέματα χωρίς να έχει την τεχνογνωσία πάνω σε αυτά (όπως είναι η διαγράμμιση του οδοστρώματος)».

Τέλος ο κ. Καμπούρης σημείωσε:

«Η Π.Ε.Ο. πλέον έχει «πήξει». Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Όπως έχω ξαναπεί όλα τα σχολεία στο δήμο μας είναι επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά μαθητές ,ηλικιωμένοι και γενικότερα οι πολίτες.
Πρέπει να γίνει ένας περιφερειακός δρόμος .Είναι ανάγκη να αποσυμφορηθεί αυτός ο δρόμος. Αν δεν γίνει άμεσα κάτι , η κατάσταση τα επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμα χειρότερη».

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ:
Αστυνομικός
Διευθυντής Κορινθίας

«ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ – ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Ή ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΣ
Π.Ε.Ο. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ»

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Π.Ε.Ο. και την προσπάθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας για την ομαλή κίνηση των οχημάτων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Κων/νος Σκαλτσάς τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και επεσήμανε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν διαπιστώνει προβλήματα ή παραλείψεις στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα μας δήλωσε:

«Αστυνομεύουμε την Παλαιά Εθνική Οδό με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο μπορούμε, διαθέτοντας τους τροχονόμους της Τροχαίας Κορίνθου και της Τροχαίας Ξυλοκάστρου καθώς και της Ειδικής Ομάδας Τροχαίων Ατυχημάτων ΟΕΠΤΑ.
Όταν διαπιστώνουμε παραλείψεις , πινακίδες ή η διαγράμμιση να έχει υποστεί βλάβη ή να έχει αποχρωματιστεί κάνουμε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες να τις επισκευάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: