20.6.08


Σε ανοιχτό διάλογο έθεσε η Δημοτική Αρχή Κορινθίων την «Μελέτη Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων στο Κέντρο της Κορίνθου» που παρουσιάστηκε προχτές Τέταρτη 18 Ιουνίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο. Στην ανοιχτή συνάντηση , παρουσία φορέων του δήμου (αυτοκινητιστών , ΚΤΕΛ, Επιμελητηρίου κλπ ) παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και οι προτάσεις που πηγάζουν από αυτά , ώστε να υπάρξει διάλογος γύρω από το θέμα, πριν την αποδοχή και την ψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . Στην πρώτη καταρχάς συζήτηση της μελέτης, εκφράστηκαν κάποιες προτάσεις και προβληματισμοί ενώ , όπως τόνισε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο διάλογος θα συνεχιστεί ώστε να πάρουν θέση όλοι οι κοινωνικοί φορείς και οι απλοί πολίτες.
Η εκδήλωση , όπως μας είπε , αποτελεί το πρώτο βήμα για την λήψη αποφάσεων που αφορούν στο κυκλοφοριακό και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πρωτεύουσα του νομού. Επεσήμανε ότι η λύση του κυκλοφοριακού ήταν και είναι προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή καθώς αποτελούσε και προεκλογική της δέσμευση και εξέφρασε την ικανοποίηση του , αφού όπως υπογράμμισε , ήρθε η στιγμή να προχωρήσει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και έργων που θα οδηγήσουν μεταξύ άλλων στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και σε αλλαγή αντίληψης της διάθεσης των ελεύθερων χώρων .
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κατέστη σαφές ότι δεν υπήρξαν καταρχάς αρνητικά σχόλια και τόνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός μας είπε:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:

«ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ
Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΘΑ
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»

«Την προεκλογική μας δέσμευση, ότι θα έχουμε προτεραιότητα τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος , ξεκινήσαμε από χτες να την υλοποιούμε.
Ήταν πρώτη προτεραιότητά μας. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις όσον αφορά την σύμβαση που κάναμε με τους συγκοινωνιολόγους , όμως χθες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους Κορίνθιους , οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.
Αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί και θα πάρουν θέση όλοι οι κοινωνικοί φορείς και οι απλοί πολίτες».

«Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΙΛΑΕΙ
ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ»

Και τόνισε:

«Βεβαίως σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη πρόταση μιλάει για πεζοδρομήσεις εκτεταμένες κάτω από την Κολιάτσου , μεταξύ Κολιάτσου , Δαμασκηνού , Αποστόλου Παύλου και Δερβενακίων.
Μιλάει επίσης για ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμου , τουλάχιστον σε πρώτη φάση 2,9 χιλιομέτρων που θα «κουμπώσει» και με τον υπάρχον ποδηλατοδρόμο στην παραλία Καλάμια και με ενδεχόμενες επεκτάσεις στο υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο και σε άλλα σημεία της πόλης της Κορίνθου».

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»

Ακολούθως είπε:

«Υπάρχει πρόταση για την ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία θα είναι στους υπόλοιπους χώρους που δεν θα απαγορεύεται στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Βεβαίως στα πεζοδρομημένα κομμάτια δεν θα υπάρχει στάθμευση. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για διαμόρφωση συγκεκριμένων κόμβων με σηματοδότες κλπ.

«ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΗ
ΤΣΑΛΔΑΡΗ»

«Υπάρχει πρόταση συγκεκριμένη για νέες αστικές συγκοινωνίες , πρώτον για περιφερειακά του κέντρου της πόλης της Κορίνθου, με αφετηρία τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου που θα είναι περιφερειακός χώρος στάθμευσης και νέα γραμμή από Προαστιακό- Καλάμια και κέντρο της Κορίνθου και ανάποδα . Επίσης προτείνεται και υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.
Και βεβαίως και πολλές ακόμα προστάσεις».

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ερωτηθείς αν οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα , τόνισε:

«Είχαμε αρκετούς φορείς χτες. Ήταν παρόντες οι ταξιτζήδες , εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ, το Επιμελητήριο και άλλοι.
Υπήρξε καταρχήν διάλογος ο οποίος όπως προείπα θα συνεχιστεί».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ
ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ
ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ»

Όσον αφορά , στα συμπεράσματα της πρώτης αυτής παρουσίασης αλλά και στην δυνατότητα να προστεθούν και νέες προτάσεις μας είπε:

«Δεν ακουστήκανε αρνητικά σχόλια. Όμως είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για το πώς θα διαμορφωθεί αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: