7.6.08

«Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας»

«ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!»

Συνεχίστηκε ο καθαρισμός του Ελισσώνα
από παραποτάμια σκουπίδια παρά τις αντιδράσεις
τοπικών συμβούλων του Κρυονερίου

Την Πέμπτη 29. Μαϊου έγινε η δεύτερη μαζική παρέμβαση καθαρισμού του ποταμού Ελισσώνα από παραποτάμια σκουπίδια στο Κρυονέρι, με ευθύνη της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κορινθίας και σε συνεργασία με την Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “Φιλοξενία”. Λόγω του όγκου των σκουπιδιών ο καθαρισμός διήρκεσε μία εβδομάδα.
Τα απορρίμματα που μάζεψαν οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν και πάλι στο χώρο στάθμευσης στην πλατεία του Κρυονερίου, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημοτικών Διαμερισμάτων κ. Ρουμπέκας ανταποκρίθηκε και πάλι άμεσα για την αποκομιδή τους. Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας» υπήρξαν και κάποια προβλήματα όπως αναφέρεται στο παρακάτω δελτίο Τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Παρόλη την επίπονη προσπάθεια των μη κυβερνητικών εθελοντικών οργανώσεων, να βοηθήσουν έμπρακτα το περιβάλλον, αποδείχθηκε δυστυχώς, οτι ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου Βασ. Παπαθανασίου και ορισμένοι σύμβουλοί του, δεν χάρηκαν καθόλου με την δράση αυτή.
Απεναντίας, προσπάθησαν να “φτιάξουν κλίμα” στα καφενεία, επειδή τους “μοστράραμε τα σκουπίδια στην πλατεία και ρεζιλέψαμε το χωριό”.
Αντί λοιπόν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αυτοί πρώτοι ως αιρετοί, σχετικά με το μείζον ζήτημα των 4 και πλέον χωματερών που “κοσμούν” το Κρυονέρι και να συνδράμουν και οι ίδιοι στον εθελοντικό καθαρισμό, στρέφονται στους φορείς που προσφέρουν εθελοντικά στο περιβάλλον.
Ο νόμος όμως τιμωρεί εκείνους που πετάνε σκουπίδια και όχι εκείνους που τα μαζεύουνε!
Γιατί άραγε ζορίζεστε κύριοι; Με «κροκοδείλια» αγανάκτηση περί δήθεν δυσφήμισης του χωριού και με το κουκούλωμα του σκουπιδαριού που το περιβάλλει, δεν αποκαθίσταται το περιβάλλον. Δεν σας αρέσει να βλέπετε τα σκουπίδια στην πλατεία;
Οι ενεργοί πολίτες όμως δεν είναι σκουπιδιάρηδες, για να βγάζουν τα σκουπίδια σας τη νύχτα και τα μεταφέρουν σιωπηρά στην παράνομη χωματερή κ. Παπαθανασίου και κ. Πάγκα.

Οι ενεργοί πολίτες επιδιώκουν να προκαλέσουν διάλογο με όλους τους δημότες και να τους πουν, οτι “δεν πάει άλλο”.
Η μισή χώρα κάηκε πέρυσι, ο Κορινθιακός αργοπεθαίνει και όλοι εμείς δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτής και των επόμενων γενεών για καθαρό περιβάλλον.
Για τους λόγους αυτούς, η «Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας» θα εντείνει τις δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και αν χρειαστεί, θα συγκρουστεί με όσους, με ενέργειες ή παραλείψεις τους το καταστρέφουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: