6.6.08

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Λουτρακίου για το θέμα της εμφιάλωσης του νερού από συγκεκριμμένες εταιρείες, ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην επιτρέψει οποιαδήποτε παραπλάνηση των πολιτών πάνω σε ένα τέτοιο «ευαίσθητο» θέμα . Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας και σύμφωνα πάντα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάποιες από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού, τον τελευταίο καιρό εμφιαλώνουν νερό κι από άλλα μέρη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, ενώ το γεγονός αυτό παραβιάζει μέρος των όρων του συμφωνητικού που είχαν υπογράψει οι εταιρείες με το Δήμο, πολλά χρόνια πριν. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Μάρκελλος και ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.
Όπως μάθαμε βάση του συμφωνητικού, οι εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα:

α) Να εμφιαλώνουν νερό με διπλή ετικέτα – να διαθέτουν δηλαδή στην αγορά μπουκάλια νερού με την ίδια επωνυμία που θα περιέχουν και νερό Λουτρακίου αλλά και νερό από άλλες περιοχές,

β) Να έχουν παράλληλη δραστηριότητα σε άλλη πηγή πέραν του Λουτρακίου.

Αποφασιστικός ο Δήμαρχος

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος που κάποιες από τις εταιρείες αυτές εμφιαλώνουν νερό από άλλα μέρη είναι ότι το κόστος είναι πολύ μικρότερο, κάτι που έχει συνέπειες στην αξιοπιστία τους και πόσο οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν ξανά εμφιαλωμένο νερό από αυτές.
Με απόφαση του 1976 του Δ/Σ Λουτρακίου ο Δήμος Λουτρακίου έχει το δικαίωμα να διακόψει την άδεια των εταιρειών αυτών ή να επιβάλει πρόστιμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απάντηση που έδωσαν οι εν λόγω εταιρείες ήταν ότι δεν γνώριζαν τους συγκεκριμένους περιορισμούς. Ο Δήμος από την πλευρά του ανταπάντησε ότι οι όροι αυτοί υπήρχαν στο συμφωνητικό που οι ίδιοι υπέγραψαν και κατά συνέπεια όφειλαν να τους γνωρίζουν.

«Δεν παίζω, είμαι σκληρός και κάθετος στο θέμα αυτό. Έπρεπε να μας ενημερώσετε», δήλωσε ο κ. Γκιώνης, ενώ ο κ. Μάρκελλος τόνισε:

«Αν δε συμμορφωθείτε, θα έρθει θέμα στο Δ/Σ για ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή

Οι δύο πλευρές τελικά αποφάσισαν να ορίσουν νέα συνάντηση για την Παρασκευή 13 Ιουνίου, όπου αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις , ίσως και οριστικές και ελπίζουμε προς όφελος του καταναλωτικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: