6.6.08

Τον Νομάρχη Κορινθίας κ. Νίκο Ταγαρά επισκέφτηκε την Τέταρτη το πρωί, ο πρέσβης της Ρωσίας Andrei Vdovik στο Νομαρχιακό κατάστημα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις και έγινε αναφορά στη φιλία των δύο χωρών , αλλά και στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Κορινθία.
Ο Νομάρχης Κορινθίας πρόσφερε μεταξύ άλλων ένα τουριστικό οδηγό στο πρέσβη της Ρωσίας αλλά και βιβλία με τους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Νομάρχης Κορινθίας μίλησε στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ , αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο χωρών, που πηγάζουν ως είπε από την καρδιά τους .
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Κορινθίας και ο Ρώσος Πρέσβης δήλωσαν:

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ
Νομάρχης Κορινθίας

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ
ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ»

«Είχαμε την χαρά αλλά και την τιμή να μας επισκεφτεί στη Νομαρχία μας ο αγαπητός μας πρέσβης της φίλης χώρας της Ρωσίας , με τον οποίο είχαμε την δυνατότητα και την ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερες σχέσεις σε όφελος της περιοχής μας αλλά και της αγαπητής φίλης Ρωσίας.
Γνωρίζω ότι έχει ιδιαίτερους δεσμούς αλλά και πολύ καλές σχέσεις με πολλούς ανθρώπους της Κορινθίας μας, θέλουμε λοιπόν αυτές τις σχέσεις να τις κάνουμε ακόμα πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές . Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αναπτυγμένες εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στη Κορινθία αλλά και την Ρωσία και γνωρίζουμε επίσης ότι ειδικότερα η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν άριστη συνεργασία με το φίλο λαό της Ρωσίας και σε επίπεδο κορυφής με τον Πρόεδρο Πούτιν και τον νέο πρόεδρο κ. Μερλέντεφ και σημερινό πρωθυπουργό κ. Πούτιν .
Υπάρχει λοιπόν μια πολύ καλή σχέση ειλικρινούς συνεργασίας και φιλίας . Είχαμε λοιπόν την δυνατότητα για αυτά τα θέματα και για θέματα που αφορούν κοινά ενδιαφέροντα και κοινές δυνατότητες δημιουργικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς δραστηριότητας , σε θέματα οικονομικής φύσης , πολιτισμού , τουρισμού και γενικότερα θέματα συνεργασίας , θέματα ενέργειας (φυσικού αερίου ) .

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΤΑΝΕΙΟ ΑΓΩΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ»

Όπως γνωρίζετε σε λίγο φτάνει ο αγωγός φυσικού αεριού στην Κορινθία , μπαίνει στη Μότορ Οίλ και βεβαίως θα προχωρήσει και θα διασχίσει τους δυο μεγάλους οδικούς άξονες : Κόρινθος – Πάτρα και Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.
Μέσα από αυτούς τους δύο άξονες και την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από άλλες μορφές ενέργειας , (σε μια περίοδο που γνωρίζουμε όλοι μας ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμη αλλά και σημαντική), ήδη βλέπουμε τις τιμές του πετρελαίου να έχουν φτάσει στην κορυφή και δεν λένε να σταματήσουν. …… θέλω και πάλι να καλωσορίσω τον αγαπητό φίλο και πρέσβη της φίλης Ρωσίας , στην Κορινθία και στο γραφείο μου , να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του και βεβαίως νομίζω και πιστεύω ότι μέσα από την ειλικρινή συνεργασία , μπορούμε να φέρουμε τους δυο λαούς πιο κοντά, σε όφελος και των δύο λαών».


ANDREI VDOVIK:
Πρέσβης της Ρωσίας

Τις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας σχολίασε στα ΜΜΕ και ο Ρώσος Πρέσβης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα είναι σχέσεις κοινής μας θρησκείας και σχέσεις των κοινών μας αγώνων, για ανεξαρτησία της Ελλάδας . Είναι σχέσεις που έρχονται από τις καρδιές μας.»

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΤΗ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ακολούθως , ο Πρέσβης της Ρωσίας συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας , με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλο ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με Έλληνες επιχειρηματίες της Κορινθίας που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα ο κ. Νανόπουλος χαρακτήρισε την συνάντηση ενδιαφέρουσα και επεσήμανε ότι η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα της ανάπτυξης της συνεργασίας Κορινθιακών και Ρωσικών επιχειρήσεων ,που υπάρχει καθώς και το θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού. Οι επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στη συνάντηση αυτή είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με αντίστοιχες ρωσικές επιχειρήσεις.
Οι εισαγωγές λαδιού, κρασιού, σταφίδας, μαρμάρων και η προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τη Ρωσία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, με παρόντες επιχειρηματίες που ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.
Ο Ρώσος πρέσβης συμφώνησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλο στο να γίνει η Κορινθία το υπόδειγμα για την Ελλάδα που αναπτύσσεται, σε ό,τι αφορά τις Ρωσικές επιχειρήσεις.
Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι η Ρωσία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην έκθεση που οργανώνει το Επιμελητήριο στις 17 με 21 Σεπτεμβρίου στον χώρο που λειτουργούσε παλιά η επιχείρηση «Σωληνουργία Κορίνθου» και προσκάλεσε τον πρέσβη να είναι παρών στα εγκαίνια και στην έκθεση.
Υπενθύμισε ακόμη ότι έχει σταλεί πρόσκληση και στον κ. Εβγκένι Πριμακόφ, πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας και τώρα πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Μόσχας, ώστε να έρθει με επιχειρηματίες που θα συνεργαστούν με Κορινθιακές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: