5.6.08

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας συνδιοργανώνει φέτος το παγκοσμίας φήμης τουρνουά τζούντο ανδρών/γυναικών «Ακρόπολις». Το 2ο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις», θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Γαλανόπουλος», στο Λουτράκι. Περισσότεροι από 160 αθλητές και αθλήτριες, από συνολικά 11 χώρες, θα συμμετέχουν στην αθλητική αυτή διοργάνωση. Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι οι Ισπανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ιαπωνία, Ελβετία, Κύπρος, Μολδαβία, Γεωργία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Ελλάδα.
Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν τα νέα «αστέρια» του Ελληνικού τζούντο. Στην ομάδα που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, συμπεριλαμβάνονται 43 αθλητές μεταξύ των οποίων ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους, Αλέξανδρος Γκορντέεφ, οι Δημόκριτος Μανουσαρίδης και Μιχαήλ Αλεξιάδης που έχουν κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 κ.α.
Παράλληλα με το τουρνουά θα πραγματοποιηθούν και οι Ευρωπαϊκές εξετάσεις διαιτητών Β` κατηγορίας.

Την αξία του αθλητικού τουρισμού επισημαίνει ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γεώργιος Γκιώνης, ευαίσθητος σε θέματα αθλητισμού, εκφράζει την βεβαιότητά του για την αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία του τουρνουά και τονίζει ότι: «Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας αναγνωρίζει την αξία που έχει ο αθλητικός τουρισμός για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης, αλλά και για την ηθική διάπλαση του χαρακτήρα της νεολαίας. Είναι πολιτική και κοινωνική μας επιλογή η διοργάνωση μεγάλων αγώνων στο Λουτράκι, που αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: