7.6.08

Η συμπεριφορά 7 αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου σε έναν Ρουμάνο, που όπως λένε οι πληροφορίες προκάλεσε αναστάτωση στις αρχές του μήνα στην Κόρινθο με την περίεργη συμπεριφορά του, κάτι που προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας, φαίνεται πως δεν ήταν αυτή που ο νόμος ορίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού κατόπιν παραγγελίας του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εν λόγω αστυνομικοί. Ο λόγος είναι η διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων σε βάρος του αλλοδαπού Ρουμάνου. Συγκεκριμμένα όπως αναφέρουν και τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ο Ρουμάνος υπέστη την άσχημη συμπεριφορά των αστυνομικών που έφθασαν μέχρι και να τον εγκαταλείψουν σε άσχημη σωματική και ψυχική κατάσταση σε ερημική τοποθεσία κοντά στο Ναύπλιο. Τον άνδρα βρήκε ένας συμπατριώτης του σε πολύ κακή κατάσταση. Πληροφορίες μιλούν και για κακοποίηση εκ μέρους των αστυνομικών και για αφαίρεση των προσωπικών του αντικειμένων.
Το θέμα έχει προκαλέσει έκπληξη στην κοινή γνώμη και αν τελικά αποδειχθούν τα παραπάνω τότε αναρωτιέται κανείς γιατί αυτή η σκληρή αντιμετώπιση.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα αυτό το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 05 Ιουνίου 2008

«Κατόπιν παραγγελίας του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Βασιλείου Τσιατούρα, κινήθηκε αμέσως η διαδικασία, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα επτά (7) αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων που έλαβαν χώρα σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου (Ρουμανικής Εθνικότητας) στις 02/06/2008.
Πρόκειται για έναν (1) Αξιωματικό, Διοικητή του A.T. Κορίνθου, δύο (2) Ανθυπαστυνόμους, δύο (2) Αρχιφύλακες και δύο (2) Αστυφύλακες για τους οποίους πέραν της Διοικητικής διαδικασίας (διαθεσιμότητα, διενέργεια Ε.Δ.Ε.) διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα και από ενημέρωση και παραγγελία του αρμοδίου Εισαγγελέα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: