12.6.08

Στο έντονο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο δήμος Βόχας ήρθαν να προστεθούν και οι ζημιές από το χαλάζι του έπληξε το Χαλκί και το Καλέτζι.
Όπως επεσήμανε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Βόχας το πρόβλημα και στην ύδρευση είναι μείζον και ήδη σε κάποιες περιοχές υπάρχουν διακοπές . Συγκεκριμένα μάς είπε:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ»

«Το χαλάζι που έπεσε την Δευτέρα έπληξε και το δήμο Βόχας. Συγκεκριμένα στοδ.δ. Καλετζίου και ορεινά του δ.δ. Χαλκίου . Ήδη έχουμε κάνει την αναγγελία της δήλωσης και περιμένουμε να έρθουν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές».

«ΉΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ
ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ»

Όσον αφορά στο νερό τόνισε:


«Ήδη ο κόσμος άρχισε να γκρινιάζει αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για ύδρευση.
Ρίχνουμε βέβαια προς το παρόν όσο νερό έχουμε, έχουμε ήδη βάλει περιοριστικά μέτρα και λέμε στον κόσμο να πάρει δεξαμενές διότι φοβόμαστε ότι θα αναγκαστούμε να έχουμε διακοπές . Έχουμε πλέον χάσει την ηρεμία μας.
Για παράδειγμα το Σουληνάρι σήμερα δεν έχει νερό . Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον ιδιώτη που έχουμε συμβληθεί , (γιατί η δημοτική γεώτρηση του Σουληναρίου δεν έχει καθόλου νερό . Πιστεύω το πρόβλημα που υπάρχει να αποκατασταθεί άμεσα.
Έχω πει από πολύ καιρό ότι το πρόβλημα είναι γενικό . Δυστυχώς οι γεωτρήσεις στερεύουν .

ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟ
ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΝΑΖΗΤΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΧΑΣ

Επιπροσθέτως είπε:

«Εγώ λοιπόν προχωράω μια μελέτη σε άλλο ορίζοντα , σε μεγαλύτερα βάθη. Είμαστε στο στάδιο της ανάθεσης των μελετών , έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για τις μελέτες και πιστεύω σε περίπου 2-3 μήνες θα είμαι έτοιμος να πάω για αδειοδότητση για γεωτρήσεις πλέον με άλλο ορίζοντα, σε άλλα βάθη , μήπως βρούμε νερό εκεί. Διότι νερό αλλού δεν υπάρχει . Εκτός αν η Πολιτεία μας λύσει το υδρευτικό πρόβλημα φέρνοντας μας νερό από κάπου αλλού, διότι πλέον υπάρχει μεγάλο πρόβλημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: