26.6.08

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί το παρόν και το μέλλον για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση . Δήμοι και υπηρεσίες μπαίνουν σιγά- σιγά σε μια νέα εποχή . Αρκετοί δήμοι του νομού μας κινούνται ήδη με ταχύτητα προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να επιτύχουν την καλύτερη λειτουργία τους αλλά και την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των δημοτών τους.
Με τον όρο Ευρυζωνικότητα εννοούμε ένα προηγμένο και καινοτόμο περιβάλλον, από κοινωνική και τεχνολογική άποψη, το οποίο αποτελείται από γρήγορες συνδέσεις με το Διαδίκτυο και κατάλληλες δικτυακές υποδομές για την ανάπτυξη νέων ευρυζωνικών εφαρμογών και υπηρεσιών.
Η Ευρυζωνικότητα με απλά λόγια είναι η Διαρκής σύνδεση στo Internet χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις
Παρέχει υψηλές ταχύτητες (10 - 100 φορές της συμβατικής σύνδεσης) για νέες εφαρμογές και αξιόπιστες ψηφιακές συνδέσεις με εγγυημένα σταθερά υψηλές αποδόσεις
Η Ευρυζωνικότητα ορίζεται με ευρεία έννοια ως το προηγμένο, εφικτό και καινοτόμο από πολιτική, κοινωνική, οικονομική και τεχνολογική άποψη περιβάλλον, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από την παροχή γρήγορων συνδέσεων στο Διαδίκτυο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, με ανταγωνιστικές τιμές , από την κατάλληλη δικτυακή υποδομή ,κλπ.
Οι οπτικές ίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τοπικά δίκτυα αλλά και για μεταδόσεις σε μεγάλες αποστάσεις (δίκτυα ευρείας περιοχής).

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ

Ανάμεσα στα πολλαπλά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας των οπτικών ινών διακρίνουμε το χαμηλό κόστος, , την μικρή εξασθένηση του σήματος καθώς και τις μικρές απαιτήσεις σε ενέργεια. Επιπλέον, οι οπτικές ίνες διαθέτουν μικρές διαστάσεις και βάρος και παρατηρείται υψηλή διαθεσιμότητα που οφείλεται κυρίως στην ανθεκτική κατασκευή των σύγχρονων οπτικών καλωδίων, που μειώνει στο ελάχιστο το ενδεχόμενο εξωτερικής ζημιάς.
Για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών» ,που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε αρκετούς δήμους της Κορινθίας μίλησαν στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Βόχας κ. Γιώργος Λιούντρης και ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος. Συγκεκριμένα , μας είπαν:


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ
Δήμαρχος Βόχας

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΤΕ»

«Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη από την εταιρεία Hellas on line . Ήδη κόψανε την παραλία , ολοκληρώθηκε το έργο εκεί και εκκρεμεί να γίνει η σύνδεση από την παραλία προς τον ΟΤΕ. Οφείλω να πω ότι ήταν μια ολοκληρωμένη δουλειά, η εταιρεία εργάστηκε με μεθοδικότητα ελαχιστοποιώντας την όχληση στην παραλία. Κόβανε με κόφτη την άσφαλτο , ολοκληρώθηκε η εργασία , κλείσανε την τομή άμεσα και έριξαν άσφαλτο και πραγματικά παρόλο που είναι καλοκαίρι η όχληση ήταν ελάχιστη.
Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για το δήμο διότι δίνει Ίντερνετ και άλλες παροχές στους πολίτες. Οπωσδήποτε λοιπόν όποια παροχή δίνεται στον πολίτη είναι θετική για κάποιο δήμο.
Η ευρυζωνικότητα είναι πολύ σημαντική στην εποχή μας. Παρόλο που προχωράμε και μόνοι μας εμείς σε ευρυζωνικό δίκτυο , ώστε οι υπηρεσίες να ενωθούν μεταξύ τους ασυρματικά».

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδήμαρχος Σικυωνίων

«ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

«Το έργο έχει ξεκινήσει περίπου είκοσι ημέρες πριν . Ξεκινάει από την ανατολική είσοδο της πόλης , διαπερνά όλη την πόλη κυρίως παραλιακά και προχωράει προς το δήμο Ξυλοκάστρου. Το έργο εκτελείται από ιδιωτική εταιρεία που κάνει αυτά τα δίκτυα και παράλληλα γίνεται και το δίκτυο που έχει την εποπτεία ο δήμος για σύνδεση των υπηρεσιών.
Υπάρχει ένα ποσό από την Κοινωνία της πληροφορίας για την σύνδεση των υπηρεσιών για τα ευρυζωνικά δίκτυα που κάνει ο δήμος , το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το έργο αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα, προς την θετική κατεύθυνση. Ήτοι ,θα γίνεται πιο άμεσα, πιο γρήγορα και πιο εύκολα η επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.
Θα υπάρχουν στοιχεία που θα εκτελούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους και έτσι δεν θα χρειάζεται η αλληλογραφία . Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται χαμένος χρόνος και βεβαίως θα υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: