26.6.08

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος στην Μητρόπολη Κορίνθου, ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου.
Όπως κάθε χρόνο πλήθος πιστών αναμένεται να επισκεφτούν την Κόρινθο , ενώ το παρόν θα δώσουν εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας.
Η πόλη της Κορίνθου έχει βάλει ήδη τα γιορτινά της για να τιμήσει τον πολιούχο της και να υποδεχτεί τους εκατοντάδες των πιστών που θα σπεύσουν να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο, που έφτασε την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουνίου στην Κόρινθο. Στην σεμνή τελετή που διοργανώθηκε για την υποδοχή του Τίμιου Ξύλου στην πρωτεύουσα του νομού, συμμετείχαν ο δήμος Κορινθίων , η Νομαρχία και οι Αρχές του τόπου . Το Τίμιο Ξύλο εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου.
Η Κόρινθος αναμένεται να ζήσει ένα ακόμα σπουδαίο γεγονός με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στην Κόρινθο αύριο Σάββατο 28 Ιουνίου, καθώς έχει πάρα πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην πρωτεύουσα του νομού μας.
Όπως δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα μας ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο δήμος Κορινθίων σε άριστη συνεργασία με την Μητρόπολη , έχει ετοιμάσει μια σεμνή εκδήλωση στην οποία ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επίτιμο δημότη του δήμου Κορινθίων και θα του απονείμει το κλειδί της πόλης .
Θα ακολουθήσει ο Μεγάλος Εσπερινός προεξέχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου , και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση του Τίμιου Ξύλου και της Ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος ο Κορινθίων κ. Γιώργος Φαρμάκης , μας είπε:

«Την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουνίου σε μια σεμνή τελετή που συμμετείχε ο δήμος Κορινθίων , η Νομαρχία και οι Αρχές του τόπου , ήρθε στην πόλη μας το Τίμιο Ξύλο με πρωτοβουλία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, το οποίο εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου.
Σε ότι αφορά στο Σάββατο 28 Ιουνίου , παραμονή του εορτασμού του Απ. Παύλου έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κόρινθο.
Έχει να επισκεφτεί επίσημα Αρχιεπίσκοπος την Κόρινθο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ο δήμος Κορινθίων σε άριστη συνεργασία με την Μητρόπολη , έχει ετοιμάσει μια σεμνή εκδήλωση με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει όμως , λόγω του ότι ο πολιούχος της πόλης μας ο Απόστολος Παύλος είναι ο Απόστολος των Εθνών.
Στην εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο σε επίτιμο δημότη του δήμου Κορινθίων, θα του απονείμει το κλειδί της πόλης και μια Κορινθιακή τριήρη ως αναμνηστικό από το παρελθόν της ιστορίας της πόλης αυτής.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος θα δώσει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον πάπυρο που τον ανακηρύττει σε επίτιμο δημότη του δήμου, κατόπιν της 7/175 / 20-6-08 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ
ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΝ
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Και πρόσθεσε:

«Θα ακολουθήσει στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου , ο Μεγάλος Εσπερινός προεξέχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση του Τίμιου Ξύλου και της Ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου.
Εν συνεχεία ο δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός θα δεξιωθεί τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς Μητροπολίτες οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στην πόλη της Κορίνθου».

«ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΩΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ»

Επιπλέον ο κ. Φαρμάκης είπε:

«Την Κυριακή 29 Ιουνίου , ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Παύλου , στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο βήμα του Γαλλίωνα, εκεί όπου μίλησε και δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.
Αποτελεί εξαιρετική τιμή για την πόλη μας η επίσκεψη του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ και η ανακήρυξη του από το δήμο , ως επιτίμου δημότη του δήμου Κορινθίων . Νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να έρθει στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού ναού του Αποστόλου Παύλου , να τιμήσει με την παρουσία του αυτό το σημαντικό γεγονός για την πόλη της Κορίνθου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: