30.6.08

Το πρωϊ της Παρασκευής επισκέφθηκε την Μητρόπολη Κορίνθου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Daniel V. Speckhard όπου και συναντήθηκε με το τον Μητροπολίτη Κορίνθου ύστερα επισκεύθηκε την Νομαρχία όπου συναντήθηκε με τον Νομάρχη κ. Ταγαρά ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Κορίνθου όπου και εκεί είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό. Και στις τρεις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα μεταξύ των δύο χωρών και τονίστηκε η άριστη συνεργασία που υπάρχει ενώ ο Αμερικανός πρέσβης εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά του Κορινθιακού τοπίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
Δήμαρχος Κορινθίων

«ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ»

«Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση, όσον αφορά στο θέμα που έθεσα ,ήτοι στις δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή, είτε βιομηχανικές κυρίως όμως στον τομέα του τουρισμού.
Αναφέρθηκε ότι η Αμερικανική Σχολή ήταν αυτή που έχει κάνει κυρίως τις ανασκαφές στην περιοχή τη Αρχαίας Κορίνθου και έχει βοηθήσει πολύ για την ανάδειξη και προβολή της Κορίνθου.
Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Είναι τιμητικό για την πόλη μας , η επίσκεψη του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό είναι συνέχεια και από την επίσκεψη που έγινε από τον Ρώσο Πρέσβη πριν από 15 περίπου ημέρες.

«Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ»

Η Κόρινθος μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ελπίζουμε όλη αυτή η κινητικότητα στο τέλος θα αποβεί υπέρ της πόλης , της ανάπτυξής της και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: