11.7.08

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου το μεσημέρι σύσκεψη στο δήμο Κορινθίων , παρουσία των μελών του Συνδέσμου των 9 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας με θέμα την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Συγκεκριμένα συζητήθηκε αν υπάρχουν προστάσεις για την χωροθέτηση του δεματοποιητή σε επίπεδο Συνδέσμου Κορινθίας , ο οποίος θα συσκευάζει τα σκουπίδια, θα τα δεματοποιεί ώστε στη συνέχεια να πηγαίνουν στο χώρο της τελικής απόθεσης.
Να σημειώσουμε ότι οι δεματοποιητές είναι μηχανές που θα συμπιέζουν τα σκουπίδια , θα τα συσκευάζουν με μια ζελατίνα και μετά τα σκουπίδια θα αποθηκεύονται σε ένα χώρο προσωρινής απόθεσης , μέχρι να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε από 1-1-09, που λήγει η προθεσμία για τις χωματερές να μην υπάρξουν πρόστιμα.
Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Κορινθίων και Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Αντιδήμαρχος Βόχας κ. Νίκος Μπούρας κάνοντας σαφές ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.
Συγκεκριμένα μάς είπαν:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
Δήμαρχος Κορινθίων- Πρόεδρος Συνδέσμου

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΟΠΟΤΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ
ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ»

«Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη του Συνδέσμου για να κουβεντιάσουμε την τελική χωροθέτηση για τον δεματοποιητή , όπως αυτός προτείνεται από την Περιφέρεια να λειτουργήσει από 1-1-09 . Δεν υπήρξε απόφαση, οπότε η κουβέντα θα επαναληφθεί.
Θα επανέλθουμε στο θέμα σε νέα σύσκεψη με τα μέλη του Συνδέσμου».


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιδήμαρχος Βόχας

«ΈΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ»

«Έγινε μια πρώτη κουβέντα χωρίς να παρθεί καμιά απόφαση. Έγινε μια ενημέρωση καταρχάς για το τι προτείνει η Περιφέρεια στο θέμα των σκουπιδιών.
Η συζήτηση αφορούσε το θέμα των σκουπιδιών αφού πλησιάζει πλέον η ημερομηνία που πρέπει οι δήμοι να έχουν βρει λύση , αφού από τις 31 Δεκεμβρίου και έπειτα οι χωματερές αρχίζουν να είναι παράνομες. Πιστεύω ότι πάμε σε μια καλή και γρήγορη λύση που είναι οι δεματοποιητές. Υπήρχαν προτάσεις , όμως δεν υπήρξε απόφαση».
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ , ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Ερωτηθείς αν κατά την γνώμη του υπάρχει πρόθεση για συναίνεση των δήμων στο μείζον αυτό θέμα , τόνισε:
«Υπάρχει μια τάση για συναίνεση , χρειάζεται όμως περισσότερη ενημέρωση ο κόσμος, οπότε με αυτή τη λογική δεν πάρθηκε καμιά απόφαση. Όταν έρθει η ώρα των προτάσεων θα υπάρξει συζήτηση και στα Δημοτικά Συμβούλια. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση.
Είναι σημαντικό να βρεθεί λύση μέχρι τέλος του χρόνου γιατί πέραν από την ευαισθησία ότι πρέπει να κλείσουν οι χωματερές , υπάρχει και το νομικό καθεστώς και τα πρόστιμα. Είναι ένα σοβαρό θέμα και πρέπει όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: