10.7.08


Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου κ. Βλάση Μπρακούλια, πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 8 Ιουλίου ημερίδα συνάντησης με τους αγροφύλακες που έχουν προσληφθεί πρόσφατα στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Κιάτου, καθώς και τους αγρονόμους της περιοχής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.

Σκοπός της συνάντησης γνωριμίας όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Μπρακούλιας ήταν ο καλύτερος συντονισμός δράσης των δύο υπηρεσιών για την πυροπροστασία της περιοχής και η ευαισθητοποίηση στον τομέα της φύλαξης.
Σε συνεργασία δε με τους δήμους που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Κιάτου , αποφασίστηκε κατά τις ημέρες που υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας, να διαθέτουν οι δήμοι όχημα καύσιμα και οδηγό , ώστε να μπορούν οι αγροφύλακες να περιπολούν πλησίον δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών αγροτικών περιοχών , συνδράμοντας το έργο της Π.Υ. στον τομέα της φύλαξης.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπρακούλιας μας είπε:

«ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ»

«Συζητήθηκαν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά σαν υπηρεσίες . Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Δημάρχους Ξυλοκάστρου , Σικυωνίων , Ευρωστίνης , Βέλου , Στυμφαλίας και Φενεού και συμφωνήθηκε κάποιες ώρες τις ημέρες οι οποίες χρήζουν επικινδυνότητας (όταν δηλαδή έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας), να διαθέτει ο δήμος δικό του όχημα και καύσιμα και οδηγό , ώστε να διατίθενται από την Αγροφυλακή κάποια άτομα να περιπολούν πλησίον δασικών εκτάσεων και πλησίον καλλιεργειών αγροτικών περιοχών , που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Συμφωνήθηκε λοιπόν αυτό από κοινού με την Αγροφυλακή.
Ήταν πολύ εποικοδομητική η συνεργασία και η γνωριμία που είχαμε με τους αγροφύλακες, οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται και βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.
Πολλές φορές βοηθούν και τα Πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν στον τόπο της πυρκαγιάς καθώς γνωρίζουν καλύτερα τους δρόμους και πλέον θα ευαισθητοποιηθούν και στον τομέα της φύλαξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: