9.7.08

Το φαινόμενο της λειψυδρίας εντείνεται καθημερινά καθώς βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού. Η έλλειψη νερού, ως γνωστόν, έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο νομό μας. Η προσπάθεια των δήμων να καλύψουν τις ανάγκες υδροδότησης είναι συνεχής , ωστόσο δεν αποδίδει αφού οι γεωτρήσεις η μια μετά την άλλη στερεύουν. Τα αποθέματα έχουν μειωθεί επικίνδυνα, η στάθμη του νερού έχει κατέβει και οι καλλιέργειες είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα βγουν πέρα. Στον Δήμο Βόχας προς το παρόν νερό στις βρύσες έστω και για λίγες μόνον ώρες την ημέρα υπάρχει , όπως επισημαίνει στη εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Γιώργος Λιούντρης, ωστόσο αναμένεται μέσα στον Αύγουστο το πρόβλημα να οξυνθεί.
Οι Δημοτικές Αρχές του νομού μας , όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει στην εφημερίδα μας , έχουν ήδη πάρει περιοριστικά μέτρα , προκειμένου να μην γίνεται άσκοπη χρήση νερού , όμως και αυτά ως φαίνεται δεν λύνουν το πρόβλημα.
Σαφής και κατηγορηματικός ο Δήμαρχος Βόχας κάνει λόγο για υπερβολική χρέωση του νερού , υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιώτες πουλάνε 100- 120 ευρώ την ώρα.
Ο κ. Λιούντρης επισημαίνει ότι ήδη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αλλά και στο Βραχάτι , που το καλοκαίρι συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παραθεριστών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΣΤΑ 120 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΒΟΧΑ»

«Οι ιδιώτες πουλάνε το νερό 100- 120 ευρώ στη Βόχα την ώρα , ένα αγαθό που ανήκει σε όλους».

«ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΒΟΧΑΪΚΟ»

Όσον αφορά στην κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος , επισημαίνει:

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο Βοχαϊκό. Στο δ.δ. Ζευγολατιού έχουμε ισορροπήσει γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες από 5 ώρες νερό καθημερινά.. Αυτό μπορούμε να δώσουμε αυτό δίνουμε αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο.
Επίσης αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο Σουληνάρι και στο Καλέτζι .
Όσον αφορά στο Βραχάτι αρχίζει και αυτό να έχει πρόβλημα, γιατί κάποιες γεωτρήσεις σταματήσανε (γιατί η λεκάνη είναι μία) .
Στο Μπολάτι και στην Ευαγγελίστρια είμαστε λίγο καλύτερα γιατί είναι προς τα δυτικά και οπωσδήποτε ποτίστηκαν περισσότερο από τον ΑΟΣΑΚ. Υπάρχουν διακοπές στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα. Για παράδειγμα το Βοχαϊκό παίρνει μόνο 2 ώρες νερό το πρωί, ενώ το Ζευγολατιό έχει νερό 5 ώρες ημερησίως».

Για το μείζον αυτό θέμα ο Δήμος Άσσου – Λεχαίου και ο Δήμος Βόχας και σε επιστολή τους προς τους κ.κ. Ταγαρά, Αγγελόπουλο, γνωστοποιούν , μετά την συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τα δίκτυα ύδρευσης των αναφερόμενων Δήμων έχουν παντελώς στερέψει από νερό και εγκυμονεί άμεσα πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν από πλευράς των δύο Δήμων, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για την οικιακή χρήση και την αξιοπρεπή διαβίωση, τόσο των δημοτών μας όσο και των παραθεριστών που κατακλύζουν την περιοχή μας.
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να στηρίξετε με οποιοδήποτε τρόπο θεωρείτε πρόσφορο, την παροχή βοήθειας (π.χ, μεταφορά νερού με υδροφόρα οχήματα από άλλους Δήμους για εμπλουτισμό των δικτύων ύδρευσης των Δήμων μας), ώστε να αποσοβηθεί το πρόβλημα δημόσιας υγείας που εγκυμονεί για τους δημότες μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: