14.7.08

Η απόφαση του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου να βάλει τέλος στην άναρχη κατάσταση με τις προμήθειες των νοσοκομείων αλλά και να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα των νοσοκομείων είναι σημαντική και συνεχίζεται. Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου που καθημερινά εξυπηρετεί πλήθος περιστατικών έχει τώρα το καλοκαίρι αυξημένες ανάγκες λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζει η Κορινθία τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την διοίκηση είναι σημαντικές για την ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως την έλλειψη προσωπικού.
Ο κ. Ευθυμιάδης που ανέλαβε ξανά διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου μίλησε στην «Η.Κ» για την κατάσταση που παρέλαβε με την νέα ανάληψη των καθηκόντων του, περίπου έναν χρόνο πριν. Στην ερώτησή μας ποια ήταν η κατάσταση που παρέλαβε μας είπε: «Τα νοσοκομεία έχουν προβλήματα, έχουν ανάγκες, και κάθε Διοικητής πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά του. Οι προσπάθειες γίνονται από όλους, και τους προγενέστερους και αυτούς που θα έρθουν μεταγενέστεροι. Οι ανάγκες παραμένουν οι ίδιες διαχρονικά και προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας υπάρχουν προβλήματα κι αφορούν κυρίως στην κάλυψη των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων με το ανάλογο προσωπικό. Ακόμα και στο Λουτράκι, που είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η επιστολή που είχε στείλει στον διοικητή του νοσοκομείου ο Δήμαρχος Ευρωστίνης, ο κ. Κουρτζής τον Ιούνιο, σχετικά με την έλλειψη γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου, καθώς και σε άλλα Αγροτικά Ιατρεία. Ανάλογες επιστολές έχουν απευθύνει και άλλοι Δήμαρχοι του νομού.
Ρωτήσαμε τον κ. Ευθυμιάδη πώς θα καλυφθούν όλα αυτά τα κενά, ενόψει και του καλοκαιριού που οι ανάγκες είναι σαφώς αυξημένες και μας απάντησε σχετικά:

«Τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν κι αυτά, όπως και το Νοσοκομείο, ελλείψεις προσωπικού. Προσπαθούμε να καλύψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Όλα τα κενά, θα δούμε ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, αν μπορούν να καλυφθούν. Προσπαθούμε για το καλύτερο, και ειδικά το καλοκαίρι που παρουσιάζεται αύξηση στον πληθυσμό με τους παραθεριστές κλπ. Έχουμε στείλει τα αιτήματά μας και στο Υπουργείο και περιμένουμε να υπάρξει ανταπόκριση».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στις 23 Ιουνίου επισκέφτηκε το Νοσοκομείο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Θανάση Λεβέντη. Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνάντηση ο κ. Ευθυμιάδης μας είπε:

«Ο κ. Λεβέντης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο συνοδευόμενος από κλιμάκιο παραγόντων του Συνασπισμού, μου έθεσε ερωτήματα που έχουν σχέση με τις ανάγκες του Νοσοκομείου και έλαβε τις ανάλογες απαντήσεις, επί παντός επιστητού. Εξάλλου είναι κι ο ίδιος γιατρός στο επάγγελμα, συνεπώς γνωρίζει τα ιατρικά θέματα πολύ καλά. Είχαμε μια πολύ καλή κι εποικοδομητική συνομιλία σε θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Κορίνθου, για τις ανάγκες που υπάρχουν στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί. Τα συμπεράσματα από τη μεταξύ μας συνάντηση είναι δικά του».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η Κορινθία ένιωσε και αυτή έντονα τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών και οι κάτοικοι προσπάθησαν με κάθε μέσο να δροσιστούν. Ρωτήσαμε τον διοικητή κ Ευθυμιάδη αν το Νοσοκομείο είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτό το ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι αλλά και πώς αντιμετώπισε τον καύσωνα της προηγούμενης εβδομάδας και όπως μας είπε όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και συνεργάζονται μεταξύ τους για το θέμα αυτό και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εντολές του Υπουργείου Υγείας.
«Ο καύσωνας είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχόλησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έντονα. Μας έχουν στείλει σχετικές οδηγίες και εγκυκλίους για το πώς να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι διοικητές, και να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό θερμοπληξίας και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και το υπόλοιπο καλοκαίρι, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι θερμό. Με βάση τις οδηγίες και τις εντολές που έχει δώσει η ηγεσία του Υπουργείου όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και συνεργάζονται μεταξύ τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: