23.9.08


Δεν τίθεται θέμα να χάσουν τα χρήματα τους οι 7 εργαζόμενοι με 4ωρη απασχόληση στο δήμο Κορινθίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πληρωμή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο .
Το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την διαφωνία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου , ως προς την διαδικασία επιλογής τους, συζητήθηκε στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.
Για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Σταυρέλης , επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ότι δεν πρέπει να ανησυχούν. Συγκεκριμένα για το πρόβλημα που έχει προκύψει μας είπε:

«Έγινε η διαδικασία των αιτήσεων και συγκροτήθηκε Επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου (Διευθυντές των υπηρεσιών ). Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών έχει 6 κατηγορίες εργαζομένων(άνω των 35 ετών , κάτω των 35 ετών , άνω των 55 ετών , παλλινοστούντες , άνεργους , πολύτεκνους ).
Με δεδομένο ότι οι ειδικότητες που είχαμε εμείς ήταν αρκετές , η Επιτροπή άρχιζε και έβαζε τον κάθε υποψήφιο σε κατηγορία. Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει την αντίθετη άποψη ότι δεν πρέπει να πηγαίνει ανά ειδικότητα , αλλά να εξαντλούμε την πρώτη κατηγορία που είναι οι άνεργοι για παράδειγμα κάτω των 35 ετών , στην συνέχεια να πάμε στην δεύτερη κατηγορία που είναι οι άνεργοι άνω των 55 ετών (που είναι έτοιμοι προς συνταξιοδότηση) κλπ
Η Επιτροπή λοιπόν είχε την άποψη , να πάει πρώτα με τις ειδικότητες , γιατί με την λογική του Επιτρόπου κάποιες ειδικότητες δεν θα μπορούσαν να συμπληρωθούν καν. Δηλαδή φύλακες χωματερών , εργάτες υδραυλικοί , εργάτες καθαριότητας κλπ δεν πρόκειται να συμπληρωθούν με την λογική του Επιτρόπου.
Η διαφορά αυτή δημιουργούσε πρόβλημα σε 7 περίπου άτομα, τα οποία θα έβγαιναν έξω και απλά ενδέχεται να μην παίρναμε και άλλους.
Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή ως εκτός ημερησίας διάταξης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ανδρέου ενημέρωσε επακριβώς τι γίνεται.

«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ
ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ
ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ,
ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

Και τόνισε:

«Κάποια στιγμή προτάθηκε να μπουν και μέλη της αντιπολίτευσης για να αξιολογήσουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, γιατί είναι τόσο πολύ δύσκολη και γραφειοκρατική η διαδικασία με τις έξι κατηγορίες πολιτών που προείπα , που καθιστούν την διαδικασία πολύ δύσκολη.
Είναι θέμα του Επιτρόπου να εγκρίνει τους νέους πίνακες για να πληρωθούν . Και όσοι μείνουν απέξω θα έρθουν και με δικαστική απόφαση , είτε με νεότερη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, για να πληρωθούν.
Πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα. Με την ανασύνταξη των πινάκων που ολοκληρώνεται , ενδέχεται να πληρωθούν και μέσα στην εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: