5.9.08

Η αυξημένη κίνηση στο Λουτράκι το προσεχές Σαββατοκύριακο με αφορμή το πανηγύρι της Παναγίας, αναμένεται να εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης , το οποίο ήδη ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και να αναδείξει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης θέσεων πάρκινγκ. .
Η τουριστική κίνηση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και τα Σαββατοκύριακα , εξαιτίας της γειτνίασης του Λουτρακίου με την Αθήνα ενισχύει το πρόβλημα και καθιστά επιτακτική την ανάγκη να δοθεί λύση . Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες .
Για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Γιώργος Μαρίνης , επισημαίνοντας ότι ο Περιφερειακός σε συνδυασμό με κάποια μέτρα που πρέπει να πάρει η Δημοτική Αρχή τις ημέρες αυτές, ώστε η κίνηση να μην περάσει μέσα από την κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου , θα δώσουν λύση και θα επαληθεύσουν τις προσδοκίες των πολιτών.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαρίνης , το τριήμερο θα είναι μια «πρόβα τζενεράλε» για τον Περιφερειακό, σχετικά με το πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει την πόλη στο μέλλον. Συγκεκριμένα μας είπε:

«ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΗΦΘΟΥΝ
ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΩΣΤΕ Η ΚΙΝΗΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ,
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

«Εάν λειτουργήσει έστω και έτσι, όπως έχει ο Περιφερειακός και η Δημοτική Αρχή πάρει τέτοια μέτρα ώστε να περάσει την κίνηση πλέον , όχι από την κεντρική λεωφόρο , αλλά από τον περιφερειακό δρόμο, να παρκάρουν τα αυτοκίνητα οι επισκέπτες στο καινούριο κομμάτι του Περιφερειακού , πάνω από το πάρκο δεξαμενής που έχει αγοράσει ο δήμος έναν τεράστιο χώρο και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ως πάρκινγκ , πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Δηλαδή θα είναι και μια πρόβα τζενεράλε για να δούμε κατά πόσο ο Περιφερειακός θα εξυπηρετήσει την πόλη στο μέλλον , για τέτοιου είδους φόρτου κίνησης και κυκλοφορίας.
Νομίζω ότι το πανηγύρι την Κυριακή και την Δευτέρα 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα είναι ενδεικτικότατο , ώστε να βοηθήσει την Δημοτική Αρχή , να δει πως θα λειτουργήσει τον Περιφερειακό του χρόνου, που θα μπει σε πλήρη λειτουργία».

«ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ»

Ερωτηθείς για την τουριστική κίνηση στο Λουτράκι την περίοδο του καλοκαιριού ο κ. Μαρίνης κατέθεσε την άποψη του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εκτός του οικονομικού θέματος που πλήττει όλη την Ελλάδα, το Λουτράκι είχε κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούσαν στον καθαρισμό της πόλης και στο κυκλοφοριακό:

«Το Λουτράκι , όπως γνωρίζουμε όλοι , είναι αμιγώς τουριστική πόλη . Δηλαδή τουριστική και για ημεδαπούς και για αλλοδαπούς τουρίστες. Σε γενικές γραμμές , η πόλη δεν λειτούργησε σωστά φέτος. Δεν είχαμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, διότι προέκυψαν πάρα πολλά προβλήματα.
Εκτός του οικονομικού θέματος που πλήττει όλη την Ελλάδα, το Λουτράκι είχε τις ιδιαιτερότητες του, με την αδυναμία να καθαριστεί η πόλη , με την αδυναμία να συντονιστεί το κυκλοφοριακό , έτσι ώστε ο επισκέπτης να μην έρχεται εδώ και να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της επιβολής κλήσεως από την Τροχαία ή της αφαίρεσης των πινακίδων , ή να μην βρίσκει χώρο να παρκάρει».

Και τόνισε:

«Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σκύψει πλέον το κεφάλι της κάτω , με σοβαρότητα και να δει την δημιουργία θέσεων πάρκινγκ , μέσα στο κέντρο της πόλης . Έχει τέτοιους χώρους. Ο ένας χώρος είναι το Πνευματικό Κέντρο , το οποίο αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι υπολειτουργεί . Είναι ένας χώρος ο οποίος δεν έχει καμία δραστηριότητα και άλλη μια πλατεία η οποία μένει ανεκμετάλλευτη , που είναι η πλατεία του παιδιού στην παλιά λαϊκή.

«Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΕΙ ΤΗΝ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΠΕΡΑΧΩΡΑ ,
ΣΧΟΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΙΑ»

Αν αυτά τα δύο σημεία , η Δημοτική Αρχή είχε ήδη ξεκινήσει να τα βλέπει με θετικό μάτι , έτσι ώστε να γίνουν υπόγεια και υπαίθρια πάρκινγκ και με χώρους πρασίνου, που έχει πλέον την δυνατότητα η τεχνολογία να μας δώσει , πιστεύω ότι ήδη θα είχε λυθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το κυκλοφοριακό και από το πάρκινγκ.
Μαζί με την λειτουργία βέβαια του Περιφερειακού, ο οποίος θα αποφορτίσει την κίνηση προς Βουλιαγμένη, Περαχώρα , Σχοίνο και Πίσια».

«ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΙΜΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ»

Επιπλέον , ο κ. Μαρίνης , μίλησε στην «Η.Κ.» για την συμμετοχή του δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αλλά και την τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι, κάνοντας μέσω της εφημερίδα μας και πρόταση στην Δημοτική Αρχή, με στόχο την αύξηση του τουρισμού:

«Θα μιλήσω ειλικρινά. Δεν γνωρίζω αν απέδωσε η συμμετοχή του δήμου στις μεγάλες εκθέσεις . Από τα δεδομένα που είδαμε φέτος , δεν είδαμε κάτι το θεαματικό.
Ελάχιστος ξένος τουρισμός βέβαια υπήρξε .
Αλλά εγώ θα έκανα μια πολύ πιο ριζοσπαστική πρόταση στο δήμο Λουτρακίου. Με την οικονομική ευρωστία που έχει και με την υποδομή την οποία έχει σαν δήμος (είναι καλά οργανωμένος σε υπηρεσίες ) , δεδομένου δε ότι ξοδεύει και αρκετά χρήματα για την συμμετοχή του δήμου σε εκθέσεις κλπ , να δημιουργήσει μόνιμο γραφείο υποδοχής τουριστών δήμου Λουτρακίου».

«ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΠΛΕΟΝ ,
ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ
ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ»

Και τόνισε:

«Είναι πολύ απλό να γίνει αυτό. Εγώ το έχω συλλάβει στο μυαλό μου και θα μπορούσα να αναπτύξω , πως θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό , για να αρχίσουμε να επανερχόμεθα πλέον , εκτός από την Ανατολική αγορά που δεν είναι τόσο εύρωστη οικονομικά , να βλέπουμε και τον Ευρωπαίο τουρίστα να επανέρχεται στην πόλη μας.
Διότι από ότι είδαμε μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες , τα ξενοδοχεία της πόλης βελτιωθήκανε αισθητά. Τόσο ως προς την παροχή υπηρεσιών αλλά και ως προς την εμφάνιση τους. Οπότε νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο πλέον , να αρχίσουμε να προσανατολιζόμαστε ώστε να εκμεταλλευόμαστε εμείς τουριστικά την πόλη μας και όχι κάποιοι άλλοι.
Διότι ο πράκτορας όταν έχει συμφέρον να στείλει τον κόσμο του κάπου άλλου γιατί έχει μεγαλύτερα κέρδη το Λουτράκι το ξεπερνάει.
Οπότε το έχει σε δεύτερη , τρίτη ή και τέταρτη μοίρα. Αν λοιπόν δημιουργήσουμε ένα γραφείο το οποίο θα μας διοχέτευε τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την πόλη μας, νομίζω ότι θα κερδίζαμε πάρα πολλά».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Δίνοντας δε το στίγμα της περιοχής , είπε:

«Είμαστε στο κέντρο της αρχαιολογικής Ελλάδας που μπορούμε άνετα να διοχετεύσουμε τον κόσμο μας ώστε να πάει να δει τους αρχαιολογικούς χώρους και να επανέλθει στο Λουτράκι. Επίσης έχουμε θάλασσα , έχουμε βουνό ,έχουμε πάρα πολλά που μπορούμε να προσφέρουμε και αναρωτιέμαι γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε μόνοι μας.
Είναι μια σκέψη που την επεξεργαζόμαστε και την συζητάμε. Είναι μια ευκαιρία να ακουστεί μέσω της εφημερίδας σας, η πρόταση αυτή και στην Δημοτική Αρχή . Ας την επεξεργαστούν στο δήμο Λουτρακίου , να δουν τις προϋποθέσεις που χρειάζεται για να γίνει αυτό ώστε να εξετάσουν αν μπορούμε μόνοι μας να διοχετεύουμε τουρισμό στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: