10.9.08


Την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας της ανακύκλωσης ανακοίνωσε ο δήμος Βέλου , επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η διακοπή δεν γίνεται με υπαιτιότητα του δήμου, αλλά λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και του εργολάβου αναδόχου του έργου.
Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Βέλου κ. Θεόδωρος Λαμπρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλειος Κούνας επισημαίνοντας τα εξής:

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Δήμαρχος Βέλου

«ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ
ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»

«Για το θέμα της ανακύκλωσης και στην σύμβαση που είχε υπογράψει με το ΧΥΤΑ του δήμου Σικυωνίων η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) φαίνεται πως προέκυψε πρόβλημα. Εμείς είχαμε υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανακύκλωση. Ο ανάδοχος στις απαιτήσεις που είχε από την ΕΕΑΑ για την συγκομιδή των απορριμμάτων σχετικά με την ανακύκλωση , δεν τον ικανοποιούσε η ΕΕΑΑ, (δεν ξέρω για ποιους λόγους) , οπότε μένανε οι κάδοι εκτεθειμένοι, υπήρχαν «βουνά» από χαρτιά και από πλαστικά και κατόπιν αυτού ο ΧΥΤΑ κατήγγειλε την σύμβαση και ο δήμος Σικυωνίων πήρε μια απόφαση για να κάνει μονομερώς με την ΕΕΑΑ αυτή την ανακύκλωση . Εγώ θα πάρω απόφαση όταν θα λειτουργήσει το καινούργιο εργοστάσιο στο Μπολάτι , του κ. Ραψωματιώτη και του κ. Οικονόμου.
Προς το παρόν έβγαλα ανακοίνωση και απέσυρα τους κάδους ανακύκλωσης .
Και είναι λυπηρό γιατί ήταν η πρώτη φορά που είχαν συνεργαστεί οι δημότες».

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΝΑΣ:
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

«ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ
ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

«Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την ανακύκλωση στο δήμο Βέλου , σταμάτησε την συνεργασία με το δήμο , με το αιτιολογικό αφενός ότι είχε αναλάβει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και στο δήμο μας και στο δήμο Σικυωνίων, αλλά κυρίως διότι κατά την διαλογή υπήρχαν κάποια κατάλοιπα τα οποία έπρεπε να πάει στο ΧΥΤΑ Κιάτου , τα οποία όμως δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ . Ο εργολάβος μας είπε ότι του αρνήθηκε ο ΧΥΤΑ να ρίχνει τα κατάλοιπα εκεί, με αποτέλεσμα να σταματήσει την αποκομιδή. .
Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να βρούμε άλλη λύση, και θα ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ

Στην σχετική ανακοίνωση του, ο δήμος Βέλου αναφέρει:

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ, ΑΛΛΑ - ΚΥΡΙΑ - ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ".

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: