11.9.08


Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας κ. Κων/νου Σκαλτσά , η έκθεση τροχαίας , που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα του νομού , στην Κόρινθο , θα γίνει φέτος στο Κιάτο, στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.
Η έκθεση αυτή , που έχει σχέση με τα τροχαία ατυχήματα , αποσκοπεί στην οδική ασφάλεια των οδηγών και στην καλύτερη οδική συμπεριφορά τους.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας θέτει σαν πρώτο στόχο την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ο σεβασμός άλλωστε των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σώζει ζωές. Η κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών αποτελεί μια μακροπρόθεσμη αλλά χρυσή επένδυση, αφού το σωστά εκπαιδευμένο παιδί σήμερα θα γίνει ένας συνειδητός ενήλικος πεζός ή οδηγός αύριο.
Η απροσεξία των οδηγών, σε συνδυασμό με το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο πολλοί άνθρωποι να θυσιάζονται στο βωμό της ασφάλτου.
Η προσπάθεια της τροχαίας να μειώσει αυτούς τους αριθμούς φαντάζει αδύνατη, αν οι οδηγοί δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις τους. Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών σε ένα επικίνδυνο μάλιστα οδικό δίκτυο, όπως αυτό της Κορινθίας, κρίνεται αναγκαία για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο νομό μας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια, θα πραγματοποιήσει, για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, έκθεση Τροχαίας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Η έκθεση , όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο, ήτοι στην έδρα του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου του νομού μας , του δήμου Σικυωνίων.
Η επιλογή τής θέσης δίνει την δυνατότητα μάλιστα , όπως επεσήμανε , να επισκεφτούν φέτος την έκθεση Τροχαίας οι κάτοικοι τόσο την Δυτικής όσο και της ορεινής Κορινθίας. Η έκθεση αναμένεται να κεντρίσει ιδιαίτερα την προσοχή των περαστικών που έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τα αποτελέσματα μιας σφοδρής σύγκρουσης.
Στο χώρο της έκθεσης , όπως κάθε χρονιά αναμένεται να υπάρχουν πίνακες με έντυπο υλικό , χρήσιμες συμβουλές για τους οδηγούς, κλπ
Η έκθεση Τροχαίας έχει σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση του κοινού για τα τροχαία ατυχήματα.
Στην έκθεση αναμένεται να προσκληθούν και τα σχολεία προκειμένου τα μεγαλύτερα παιδιά να δουν από κοντά τις καταστροφικές συνέπειες της κακής και απρόσεχτης οδήγησης , ώστε όταν πιάσουν τιμόνι στα χέρια τους να είναι πιο συνειδητοποιημένοι οδηγοί.
Για την έκθεση αυτή, μίλησε στην εφημερίδα μας «Η.Κ.» ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος. Συγκεκριμένα μας είπε:


ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδήμαρχος Σικυωνίων

«Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ»

«Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας , Ταξίαρχος κ. Σκαλτσάς , απ’ ότι μας ενημέρωσε η έκθεση τροχαίας , που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα του νομού , στην Κόρινθο , θα γίνει φέτος στο Κιάτο, στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.
Η έκθεση αυτή έχει σχέση με τα τροχαία ατυχήματα και αποσκοπεί στην οδική ασφάλεια των οδηγών και στην καλύτερη οδική συμπεριφορά τους».

«ΤΟ ΚΙΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ
ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ»

Και τόνισε:

«Ο δήμος Σικυωνίων είναι ο δεύτερος μεγάλος δήμος του νομού και η πόλη του Κιάτου βρίσκεται σε σημείο που μπορεί όλη η Δυτική Κορινθία αλλά και η ορεινή Κορινθία να την επισκεφτεί πολύ εύκολα.
Επιπλέον το Κιάτο είναι η έδρα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων που όπως ξέρετε , φιλοξένησε ο δήμος σε κτίρια ιδιοκτησίας του δωρεάν , για 4 χρόνια».

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ
ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

Πιστεύω ότι πολλοί συνδημότες μας , αλλά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή θα επισκεφτούν την έκθεση , ενώ θα γίνουν ενέργειες να την επισκεφτούν και τα μεγάλα παιδιά των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώσουν από μόνα τους, τις επιπτώσεις από τα τροχαία ατυχήματα.
Θα υπάρχει επίσης υλικό , θα γίνει ημερίδα με ομιλητές προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση γύρω από το σοβαρό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων.
Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι για τα θέματα που έχουν σχέση με τα τροχαία ατυχήματα και να αντιληφθούν τις σοβαρότατες επιπτώσεις που έχουν στη ζωή μας , σε όλα τα ζητήματα , στο οικονομικό , στον κοινωνικό τομέα και σε όλους τους τομείς τόσο για εμάς προσωπικά όσο και για την οικογένεια μας και την κοινωνία γενικότερα.

«ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Και πρόσθεσε:

«Επειδή εγώ, λόγω της ιδιότητας μου έχω ασχοληθεί με τα τροχαία ατυχήματα παλαιότερα, θεωρώ ότι ένα τροχαίο ατύχημα , είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας , να εφαρμόζουμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, για να αποφεύγουμε την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ των οδηγών , ούτως ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία όσο πιο σωστά και πιο ομαλά γίνεται.
Τις επόμενης ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και από πλευράς δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας για να προβληθεί ανάλογα το σημαντικό αυτό γεγονός για την πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: