16.9.08

Την αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις εξέφρασε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Αντώνης Κλαδούχος , επισημαίνοντας την δεινή οικονομική κατάσταση των αγροτών της περιοχής που επλήγησαν από τον καύσωνα και την ακαρπία. Ο κ. Κλαδούχος μάς μίλησε για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλάνισε φέτος το καλοκαίρι ολόκληρη την Κορινθία , υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Ξυλοκάστρου δεν αντιμετώπισε προβλήματα.
Όπως είπε τα κατάλληλα μέτρα που πάρθηκαν όσον αφορά στην διαχείριση των νερών , αλλά και η ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς τον περιορισμό της σπατάλης, συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Επιπλέον αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του δήμου , όσον αφορά στα έργα προκειμένου να βρεθεί νερό και σε άλλες περιοχές του δήμου και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και δη ολόκληρης της Δυτικής Κορινθίας για το μεγάλο έργο της λιμνοδεξαμενής στη Ρίζα.
Συγκεκριμένα ο κ. Κλαδούχος μας είπε:

«ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ»

«Οι αγρότες μας στενάζουν. Βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και πρέπει να δοθούν άμεσα τα χρήματα από τον ΕΛΓΑ που αφορούν τον καύσωνα και την ακαρπία .
Οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ είναι σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Ούτως ή άλλως οι καταστροφές είναι σχεδόν ολοκληρωτικές και πρέπει να βοηθηθούν οι αγρότες».

«ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ»

Και τόνισε:

«Οι αποζημιώσεις είναι οπωσδήποτε θέμα πολιτικής βούλησης . Είναι θέμα του ΕΛΓΑ. Όμως οι αγρότες μας δεν μπορούν να περιμένουν τις προθέσεις του ΕΛΓΑ. Είναι ζητήματα βασικά . Οι αγρότες μας πεινάνε στην κυριολεξία και πρέπει να αποζημιωθούν. Η αγροτική οικονομία είναι αυτή η οποία στηρίζει την ντόπια οικονομία».

«ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΜΕ
ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ»

Ερωτηθείς για την επάρκεια νερού στο δήμο και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας , πρόσθεσε:

«Όσον αφορά στο νερό , μπορώ να πω ότι τα πήγαμε καλά φέτος το καλοκαίρι , παρά τα έντονα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετώπισε ο νομός μας. Πήραμε τα κατάλληλα μέτρα όσον αφορά στην διαχείριση των νερών , κάναμε και ομιλίες , ενημερώσαμε τους δημότες , τους ευαισθητοποιήσαμε , αναδείξαμε το πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των νερών και περιορίσαμε την σπατάλη.

«ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ
ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ»

Σε ένα βαθμό τουλάχιστον και φέτος τα πήγαμε πολύ καλά . Είχαμε επάρκεια και καλή ποιότητα νερού.
Ευελπιστούμε από δω και πέρα παρόλο που κάνουμε γεωτρήσεις και μελέτες για ανεύρεση νερού και σε άλλες περιοχές , ευελπιστούμε φυσικά να βοηθήσει και ο θεός, να βρέξει , να έχουμε χιόνια και γενικότερα να έχουμε φυσικές συνθήκες κατάλληλες ώστε να γεμίσουν οι ταμιευτήρες με πόσιμο νερό».

«Η ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗ
ΡΙΖΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

Και υπογράμμισε:

«Εμείς καταρχήν ως δήμος έχουμε έτοιμη μελέτη , που αφορά στην λιμνοδεξαμενή στη Ρίζα, την οποία έχουμε υποβάλλει και έχουμε ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία , απ’ όπου είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί το έργο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , Περιφέρεια, ΥΠΕΧΩΔΕ, κλπ) και αναμένουμε να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που αφορά όλη τη Δυτική Κορινθία θα έλεγα. Είναι ένα έργο σοβαρό που θα δώσει ζωή στην ντόπια οικονομία . Και στους αγρότες μας και γενικότερα σε όλη την τοπική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: