18.9.08


Στις ασφαλτοστρώσεις που ξεκινούν το επόμενο διάστημα αλλά και στην ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης στην Δροσοπηγή , έχει στραμένη την προσοχή της η Δημοτική Αρχή Στυμφαλίας αυτή την περίοδο.
Όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπούρης η ανομβρία συνεχίζεται χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση της περιοχής.
Σαφής και κατηγορηματικός δήλωσε στην εφημερίδα μας , ότι η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας και υπογράμμισε ότι η εικόνα της λίμνης είναι πλέον απογοητευτική.
Δήλωσε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα και επεσήμανε ότι υπάρχει ένα πλάνο στο δήμο για την ενοποίηση των τεσσάρων δημοτικών σχολείων που λειτουργούν σήμερα στη Λαύκα , στη Στυμφαλία , στο Ψάρι και στο Καίσαρι , σε ένα ενιαίο σχολείο στην Στυμφαλία , όπου υπάρχει και κτίριο και ο απαιτούμενος χώρος . Επιπλέον ο κ. Μπούρης μας μίλησε για το Μουσείο Παραδοσιακών Προϊόντων στη Στυμφαλία που βρίσκεται δίπλα στη Λίμνη , ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή , με τεράστια σημασία για το δήμο, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην προσέλευση των τουριστών, αλλά και μαθητών. Όπως μας είπε , το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται μέσα στην άνοιξη να γίνουν τα εγκαίνια. Ήδη τα αντικείμενα που θα εκτεθούν στο μουσείο έχουν σταλεί για συντήρηση. Συγκεκριμένα ο κ. Μπούρης μας είπε:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΗΣ
Αντιδήμαρχος Στυμφαλίας

«ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

«θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα κάποιες ασφαλτοστρώσεις που αφορούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου , ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης στην Δροσοπηγή ,το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και πιστευτούμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο. Το έργο θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες του δ.δ. Δροσοπηγής που το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα λόγω της γενικότερης κατάστασης της λειψυδρίας , που «άγγιξε» και το δήμο Στυμφαλίας.
Πρόκειται για ένα καινούριο δίκτυο , αναγκαίο για την υδροδότηση της περιοχής καθώς το σημερινό δίκτυο είναι παλιό και δημιουργεί συνέχεια βλάβες.
Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου δικτύου οι κάτοικοι της Δροσοπηγής θα εξυπηρετούνται από το παλιό δίκτυο».

«ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΗΔΗ
Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ»

Ερωτηθείς δε για την Λίμνη της Στυμφαλίας , μας είπε:

«Έχει καταστραφεί ήδη ο υδροβιότοπος και βεβαίως το νερό πλέον το χρειαζόμαστε για τις ανάγκες των πολιτών. Για να πιούν και να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους.
Οπωσδήποτε τα πράγματα δεν είναι εύκολα και αυτό το γνωρίζουν ήδη οι παραγωγοί της περιοχής μας .
Υπάρχει προγραμματισμός να γίνουν κάποιες νέες γεωτρήσεις ώστε σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανομβρία , να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια λύση».

«ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ
ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ »

Ο Αντιδήμαρχος Στυμφαλίας επεσήμανε επίσης στη εφημερίδα μας την προσοχή που δίνει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της καθαριότητας . Όπως μας είπε , έχει γίνει ήδη ο καθαρισμός των ξερών χορταριών προκειμένου αφενός ο δήμος να παρουσιάζει μια καλαίσθητη εικόνα , αλλά να μην υπάρχει και φόβος εν όψει του χειμώνα:

«Έχουν γίνει ήδη χορτοκοπές και καθαρισμός των ξερών χορταριών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τις βροχοπτώσεις που ελπίζουμε φέτος το χειμώνα να έχουμε.
Προβλήματα δεν υπάρχουν καθώς οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων του δήμου έχουν γίνει εγκαίρως» .

ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του δήμου , τονίζοντας ότι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία Ενιαίου δημοτικού σχολείου στην Στυμφαλία:

«Υπάρχουν κάποια προβλήματα στο Γυμνάσιο Καλλιάνων και στα δημοτικά σχολεία του δήμου που είναι είτε μονοθέσια , διθέσια , τριθέσια. Εκεί έχουμε προγραμματίσει να γίνει μια ενοποίηση των τεσσάρων σχολείων που βρίσκονται στα δ.δ. Λαύκας , Στυμφαλίας , Ψαρίου και Καισαρίου . Ο σχεδιασμός που υπάρχει προβλέπει ένα ενιαίο σχολείο στην Στυμφαλία , παρότι το θέμα βρίσκεται ακόμα, μόνο στα χαρτιά.
Στην Στυμφαλία υπάρχει σχολικό κτίριο και χώρος που μας δίνει την δυνατότητα να προσχωρήσουμε αυτό το πλάνο.»

ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Όσον αφορά πως βλέπουν οι μαθητές και οι γονείς την δημιουργία ενιαίου δημοτικού σχολείου , δεδομένου ότι η μετακίνηση των παιδιών μέσα στο χειμώνα δεν είναι πάντοτε εύκολη, τόνισε:

«Είναι κάτι που θέλουν και οι γονείς διότι σήμερα αντιλαμβάνονται ότι τα παιδιά είναι πολύ λίγα και γνωρίζουν ότι όσα περισσότερα είναι σε ένα σχολείο, τόσο το καλύτερο είναι και για τα παιδιά και για το σχολείο και για τους δασκάλους.
Όσον αφορά στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα ξεκίνησαν ομαλά και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα».


«ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ»

Ερωτηθείς για το Μουσείο Παραδοσιακών Προϊόντων στη Στυμφαλία , μάς είπε:

«Όσον αφορά στο μουσείο τα αντικείμενα έχουν πάει για συντήρηση και πιστεύω ότι το πολύ μέχρι το Μάιο θα γίνουν τα εγκαίνια .
Ήδη έχει τελειοποιηθεί ο εσωτερικός χώρος και είναι υπό κατασκευή ο προαύλιος χώρος ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή , με τεράστια σημασία για το δήμο, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην προσέλευση των τουριστών, αλλά και μαθητών για το Μουσείο Παραδοσιακών προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: