18.9.08

Μετά την απόφαση του ΣτΕ τον περασμένο Ιούλιο που άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης της πόλης της Κορίνθου από τις πηγές της Στυμφαλίας, τα έργα στην περιοχή συνεχίζονται κανονικά Η προσπάθεια που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα και το κλίμα συνεργασίας από πλευράς δήμου Κορινθίων και δη του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού συνεχίζεται , για την ολοκλήρωση του έργου μέσα από καλό κλίμα , χωρίς εντάσεις και ακρότητες .
Οι προσεκτικές κινήσεις που όπως πληροφορούμαστε γίνονται από πλευράς Κορινθίων συντελούν ώστε να υπάρχει ένα κλίμα άριστης συνεργασίας και συνεννόησης με τους κατοίκους της περιοχής , δεδομένου ότι το έργο στο πέρασμά του δημιουργεί κάποια προβλήματα στις καλλιέργειες .
Συγκεκριμένα , ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός , όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές μας, βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο δήμο Στυμφαλίας προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την εκτέλεση του έργου για τη υδροδότηση της Κορίνθου αλλά και να δίνει λύση σε μεμονωμένες περιπτώσεις διαμαρτυρίας αγροτών λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί ο αγωγός κατά την διέλευση του μέσα από τις αγροτικές καλλιέργειες .
Η προσωπική επαφή του ιδίου τού Δημάρχου με τους πολίτες της περιοχής, όπως πληροφορούμαστε έχει συντελέσει ώστε να υπάρχει κατανόηση και να ξεπέρνιουνται τα όποια προβλήματα υπάρχουν .
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός , όπως λένε οι κάτοικοι της Στυμφαλίας βρίσκεται καθημερινά πάνω στο έργο , με στόχο όπως φαίνεται να μην υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τους αγρότες , αλλά και να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα επιτόπου. Άλλωστε η γκρίνια των αγροτών είναι δικαιολογημένη , για τις ζημιές που υφίστανται , για τις οποίες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, αποζημιώνονται από το δήμο Κορινθίων. Το έργο απέχει μόλις 300 – 400 μέτρα από το χωριό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: