10.10.08



Την δική του ξεκάθαρη άποψη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το υποκατάστημα της Δ.Ε.Η στην Νεμέα κατέθεσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, Αριστοτέλης Καλλής μετά και την παρέμβαση του Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια για το συνεχές ενδιαφέρον του για την περιοχή.
Υπενθυμίζουμε πως ο Βουλευτής Κορινθίας πριν από τρεις ημέρες είχε αναφέρει σχετικά: «Θέλω να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά τους πολίτες της Νεμέας ότι, σε ό,τι αφορά τη διεκπεραίωση υποθέσεων του καταναλωτικού κοινού, το τοπικό Υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. θα εξακολουθήσει κανονικά να παρέχει υψηλές υπηρεσίες, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές που αφορούν το εμπορικό τμήμα, όπως αλλαγές επωνυμίας, ληξιπρόθεσμες οφειλές, συμβόλαια, διαδοχές κλπ, θα εξυπηρετούνται από την τοπική Δ.Ε.Η. Νεμέας, χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του πελάτη στην Κόρινθο. Η μόνη διαφοροποίηση έγκειται στην εξόφληση λογαριασμών, η οποία και αυτή αποσκοπεί στο να διευκολύνει τον πολίτη. Πέραν των ήδη υπαρχόντων σημείων εξόφλησης, μέσω δηλαδή Τραπέζης και ΕΛΤΑ, η συναλλαγή θα μπορεί να γίνεται πλέον και σε συμβεβλημένα καταστήματα της περιοχής, που θα οριστούν άμεσα, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης. Η Δ.Ε.Η. αντιμετώπισε με ευαισθησία τις ανησυχίες των πολιτών της Νεμέας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το Διευθυντή της Περιοχής Κορίνθου και τον Περιφερειακό Διευθυντή, για τις προσωπικές προσπάθειες που κατέβαλαν για τη διευθέτηση του θέματος. Με γνώμονα την ικανοποίηση του καταναλωτικού κοινού, επιδιώξαμε και πετύχαμε τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του υποκαταστήματος. Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει πάντα η βελτιστοποίηση των συναλλαγών και την ποιοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΛΗΣ:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ»

Ωστόσο ο κ. Καλλής θεωρεί πως δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη για την περιοχή εκτός από το ότι , όπως μας είπε, «με παρέμβαση πάλι του κ. Βουλευτή όταν θα πηγαίνουμε να πληρώνουμε τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, δε θα πληρώνουμε ταυτόχρονα και την επανασύνδεση (το πρόστιμο) – θα τα πληρώνουμε στον επόμενο λογαριασμό.»
Για το εμπορικό τμήμα της Δ.Ε.Η στην Νεμέα ήταν σαφής και κατηγορηματικός:
«Περιμένουμε μια καλύτερη εξέλιξη γιατί το εμπορικό τμήμα της ΔΕΗ δε θα υφίσταται με την προηγούμενη λειτουργία του. Η ΔΕΗ έχει δύο τμήματα, το τεχνικό και το εμπορικό. Αυτή τη στιγμή στη Νεμέα, στην ουσία λειτουργεί το τεχνικό, με τον προηγούμενο υπάλληλο. Δηλαδή, ο υπάλληλος παραμένει στη Νεμέα και διευκολύνει τις υποθέσεις του εμπορικού χωρίς όμως να λειτουργεί το εμπορικό. Είναι ένας ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στα δύο τμήματα, και μετά από παρέμβαση του Βουλευτή του κ. Κόλλια, ο οποίος έκανε μια προσπάθεια να διασώσει ό, τι είχε απομείνει από το εμπορικό. Τελικά όμως δεν υφίσταται το εμπορικό τμήμα. Κι αυτό είναι πράγματι μια άσχημη εξέλιξη για την περιοχή μας, που δε βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με αυτό που λέμε επανίδρυση αλλά αποδόμηση. Αντίστοιχα προβλήματα με τη λειτουργία των υπηρεσιών έχουμε και με τον ΟΤΕ αυτή τη στιγμή, καθώς και με τη ΔΟΥ της Νεμέας. Το οργανωμένο τμήμα έτσι όπως το γνωρίσαμε και το οποίο λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, πλέον δεν υφίσταται. Δυστυχώς αυτή είναι η εξέλιξη, η οποία είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, και νομίζω ότι αυτά τα προβλήματα θα τα ζήσουμε «στο πετσί μας» και σε μεγάλες υπηρεσίες της περιοχής – κάτι που είναι κρίμα για την περιοχή της Νεμέας.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ
ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ»
«Η ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Με τη διαμεσολάβηση του κ. Κόλλια και των υπευθύνων της ΔΕΗ, γίνεται μια προσπάθεια να διασωθεί ό, τι έχει απομείνει. Στην ουσία όμως, τα εμπορικό τμήμα δεν υφίσταται πια. Δηλαδή, ναι μεν όλα αυτά θα είναι εξυπηρετήσεις, οι οποίες στηρίζονται στην καλή θέληση των υπευθύνων του τεχνικού μέρους της ΔΕΗ. Ναι μεν οι διεκπεραιώσεις αυτές θα γίνονται, με παρέμβαση του Βουλευτή και τον ευχαριστούμε δημοσίως, αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό το σύστημα στηρίζεται στην καλή θέληση των υπευθύνων του τεχνικού τμήματος και του υπαλλήλου. Όμως, αυτή την εβδομάδα κλείνει το κύκλωμα των κομπιούτερ, κάτι που σημαίνει ότι το εμπορικό τμήμα της Νεμέας δε θα υφίσταται – δε θα έχει δικαίωμα υπογραφών, αλλά θα διεκπεραιώνεται με έναν υπάλληλο ο οποίος θα μεταφέρει το γραφειοκρατικό κομμάτι προς την Κόρινθο. Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δε θα μετακινείται ο πολίτης της Νεμέας, αλλά στην ουσία υποβαθμίζεται το τμήμα, δε θα υφίσταται εμπορικό τμήμα – κι αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Οι υπεύθυνοι του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ θα πρέπει να ξαναδούν το θέμα, γιατί αν κάποια στιγμή παρεμπιπτόντως φύγει ο υπάλληλος του τεχνικού μέρους, τότε θα μείνει μετέωρο το τμήμα. Βέβαια έχουμε και μια καλή εξέλιξη, με παρέμβαση πάλι του κ. Βουλευτή. Όταν θα πηγαίνουμε να πληρώνουμε τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, δε θα πληρώνουμε ταυτόχρονα και την επανασύνδεση (το πρόστιμο) – θα τα πληρώνουμε στον επόμενο λογαριασμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: