19.11.08

Θέλοντας να διαβεβαιώσει για άλλη μια φορά πως στόχος του δεν είναι η δημοσιότητα του προσώπου του και πως οι καθημερινές του προσπάθειες αποβλέπουν μόνο στο να έρθει τελικά το νερό στην Κόρινθο, ο Δήμαρχος Κορινθίων έδωσε αναλυτικά στοιχεία στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής για το πού βρίσκεται το έργο της υδροδότησης από την Στυμφαλία. Παράλληλα όμως έκανε σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί να υποτιμάται ο αγώνας του σε ένα τόσο μεγάλο έργο.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός μίλησε ακόμη για τις καλές σχέσεις με τον Δήμο Στυμφαλίας οι οποίες είναι προϊόν διαλόγου και ανταλλαγής προτάσεων. «Εμείς θέλουμε να υπάρχει η λίμνη Στυμφαλίας και να γίνει και ακόμα μεγαλύτερη, και έχουμε και προτάσεις περί αυτού, αλλά θέλουμε να υδροδοτηθεί και η πρωτεύουσα του νομού, γιατί είναι θέμα επιβίωσής της.» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η Κόρινθος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί το οικοσύστημα της περιοχής.
Παράλληλα ο Δήμαρχος είπε πως « Εκτός από την ολοκλήρωση των έργων υπάρχει και το θέμα μιας κοινής υπουργικής απόφασης, το αν επιτρέπεται η Κόρινθος να πάρει νερό. Όλα αυτά ο Δήμος Κορινθίων θα τα σεβαστεί.» ενώ τέλος τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ορθολογική χρήση του νερού και αυτό μελετάται.
Συγκεκριμμένα είπε:

Σε ό, τι αφορά το θέμα της υδροδότησης και τις όποιες κατηγορίες σε βάρος του, ο κ. Πνευματικός είπε:

«Ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα – όχι με δική μας ευθύνη – αρκετά, όσον αφορά την υδροδότηση, κι όλα αυτά τα ακούμε όλα αυτά τα δύο χρόνια που είμαστε εμείς στο «τιμόνι» του Δήμου. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον της Δημοτικής Αρχής, τις οποίες τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, με υπομονή και με σύνεση. Και δε σας κρύβω ότι πολλές φορές μέσα μου έχω παλέψει για το αν θα πρέπει να αντιδράσω ή όχι, δεχόμενος αυτές τις άδικες επιθέσεις όλο αυτό το διάστημα. Γιατί είναι άδικες αυτές οι επιθέσεις και ουσιαστικά είναι σε μία κατεύθυνση να αποδυναμωθεί ο Δήμαρχος, να αποδυναμωθεί η δική του προσφορά και συμμετοχή στην υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΔΗΜΟΥ»

Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μια διαδικασία που αφορά την υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου. Εμείς, από την προεκλογική περίοδο αλλά και από τότε που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου, είμαστε ξεκάθαροι. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Στυμφαλίας, θα πρέπει να γίνει αλλαγή του κλίματος, να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης που θα δώσει τη δυνατότητα στην Κόρινθο να μην υδροδοτηθεί για 5-10 μέρες ή 5-10 χρόνια, αλλά να υδροδοτηθεί εις τους αιώνες των αιώνων, όπως έγινε όταν πριν από πολλούς αιώνες ο Αδριανός υδροδότησε τότε μια μεγάλη Κόρινθο. Γιατί το νερό είναι η ίδια η επιβίωση της πόλης της Κορίνθου.

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ»

Ξεκινήσαμε λοιπόν διαδικασίες αποκατάστασης των σχέσεων με τη Στυμφαλία. Αυτές οι διαδικασίες έφτασαν ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δική μου παρουσία, όπου εξήγησα το πώς έχει το θέμα, το τι θέλει να κάνει η Κόρινθος, και πιστεύω ότι έπεισα σχεδόν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ/Σ ότι εμείς δε θέλουμε να υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής ούτε πρόβλημα στις καλλιέργειες των κατοίκων. Εμείς θέλουμε να υπάρχει η λίμνη Στυμφαλίας και να γίνει και ακόμα μεγαλύτερη, και έχουμε και προτάσεις περί αυτού, αλλά θέλουμε να υδροδοτηθεί και η πρωτεύουσα του νομού, γιατί είναι θέμα επιβίωσής της. Όλη αυτή η διαδικασία του διαλόγου πιστεύω ότι είχε αποτελέσματα, τα οποία και βλέπουμε σήμερα. Τα βλέπουμε σήμερα που δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς του Δήμου και των δημοτών της Στυμφαλίας. Έχουμε πείσει την κοινωνία του Δήμου Στυμφαλίας σε συντριπτικό σχεδόν ποσοστό. Εγώ όταν επισκέπτομαι τη Στυμφαλία λέω σε όποιον συναντώ ότι οι πιο πολλοί συγγενείς τους είναι στην Κόρινθο, δεν είναι στη Στυμφαλία. Και κάποια στιγμή ενδεχομένως κατά τη συνταξιοδότησή τους θα έρθουν κι αυτοί να ζήσουν με τα παιδιά τους εδώ στην Κόρινθο. Γι’ αυτό είναι ένα πρόβλημα κοινό. Από την εποχή των αντιπαραθέσεων περάσαμε στην εποχή της συνεργασίας, της κατανόησης και της είσπραξης αγάπης, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή έχουν όλοι κατανοήσει ότι η πόλη πρέπει να υδροδοτηθεί. Όταν λοιπόν κάποιοι, «πετροβολώντας» τον Δήμαρχο, έλεγαν “ξεκίνα τα έργα κι ας έχουμε αντίδραση, και θα φέρουμε και τα ΜΑΤ” – και τα εννοούσαν αυτά βεβαίως – εμείς βλέπαμε το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη Στυμφαλία και κοιτάγαμε να το βελτιώσουμε. Και βεβαίως περιμέναμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.»
Και πρόσθεσε:
«Εγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση σε αυτούς που με συμβούλευαν, ακόμα και πριν από την απόφαση, να τρέξω να φέρω το νερό. Πιστεύετε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα είχε οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση αν υπήρχε στη Στυμφαλία ένα κλίμα πολεμικό; Διαβάστε προσεκτικά την απόφαση. Εκεί θα δείτε απαντήσεις για όλα, για το ποιοι συνέβαλαν για να έρθει το νερό από τη Στυμφαλία. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της 3ης Ιουλίου ήταν μια ιστορική απόφαση, που για να παρθεί έπρεπε να βελτιωθεί το κλίμα με τη Στυμφαλία, έπρεπε να φανεί ότι υπάρχει συναίνεση και αλληλοκατανόηση κι όχι ότι αφού παρθεί μια απόφαση θα έχουμε πάλι εχθροπραξίες στην περιοχή.

«ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ
ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ»
«ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ»

Αυτό πετύχαμε εμείς, και σ’ αυτό δεν ήμουν μόνος μου, συνέβαλαν και κάποιοι άλλοι. Θα αναφέρω κυρίως τον Νίκο τον Ταγαρά, γιατί πραγματικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Εγώ θα αναγνωρίσω εκ των προτέρων και τη συμβολή του Αναστάση Παπαληγούρα αλλά να σταματήσουμε εδώ γιατί ο απολογισμός του ποιοι βοήθησαν όλα αυτά τα 20 χρόνια για να έρθει το νερό στην πόλη της Κορίνθου είναι ένας απολογισμός που πρέπει να γίνει και θα γίνει υποχρεωτικά, για να τιμηθούν κάποιοι άνθρωποι, αλλά θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο. Δεν έχει όμως κανένας το δικαίωμα να υποβαθμίζει συνειδητά και διαρκώς τη δική μου συμβολή. Μια συμβολή που κρατήθηκε μακριά από τις κάμερες. Δε σας κάλεσα ποτέ εγώ όταν τους τελευταίους 4-5 μήνες ουσιαστικά τις μισές μέρες είμαι στη Στυμφαλία. Δεν επεδίωξα τη δημοσιότητα. Και προχθές ήμουν στη Στυμφαλία και δε σας κρύβω ότι εκεί είχαμε προβλήματα, δεν πήγαμε για βόλτα.

«ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ»

Όσον αφορά το έργο, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά το πόσο στεναχωρήθηκα όταν άκουσα άποψη ότι ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει κάνει τίποτα για να ολοκληρωθούν αυτά τα 2,5χλμ. Κύριες και κύριοι, το έργο των δικτύων έχει ολοκληρωθεί. Τα δίκτυα στο πιο δύσκολο κομμάτι του έργου έχουν γίνει. Και μιλάμε για το πιο δύσκολο γιατί αυτό το κομμάτι είναι δίπλα στη Στυμφαλία, μέσα στην κοινότητα, μέσα στη λίμνη, κι αυτό το δίκτυο διέσχισε ακόμα και αγροτικές καλλιέργειες, στις οποίες αναπόφευκτα, κάναμε και ζημιές……. Κάθε ιδιοκτησία που πέρναγε ο αγωγός ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση για τον Δήμο Κορινθίων και τη δημοτική του επιχείρηση. Σας μιλάω ειλικρινά, όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με τρόπο πολιτισμένο, μέσα από διάλογο και μέσα από πειθώ. …….Και να δούμε τελικά και τι έργο επιτελείται, γιατί άκουσα για ένα «ασήμαντο έργο». Το έργο που επιτελείται δεν είναι βέβαια μόνο 2,5χλμ., είναι πάνω από 3χλμ. Και ολοκληρώθηκε το έργο. Ένα δεύτερο κομμάτι του έργου έχει να κάνει με τις επισκευές του δικτύου. Το δίκτυο ξέρετε ότι ξεκίνησε πριν από περίπου 18 χρόνια. Έχει βλάβες, έχει υποστεί βανδαλισμούς, κι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ολοκληρώνονται όλες οι επισκευές. Και μιλάμε για ένα δύσκολο έργο επισκευών. Τα πάμε περπατώντας τα 50 τόσα χιλιόμετρα, κι επισκευάζουμε καθοδικές προστασίες, βάνες, ασφαλιστικά. Το τελευταίο κομμάτι, αυτό που μας απέμεινε είναι τα αντλιοστάσια. Και πάλι δε δώσαμε δημοσιότητα. Το έργο δημοπρατήθηκε τέλος Αυγούστου. Και βεβαίως το έργο αυτό έχει συμβασιοποίηση περίπου € 360.000 – ήταν μεγαλύτερο σε κόστος, δόθηκε κάποια έκπτωση κι υπάρχει μια σύμβαση με εργολάβο αυτή τη στιγμή € 360.000. Και το έργο αυτό είναι πιθανό να στοιχίσει και λίγο παραπάνω γιατί είναι πολύ δύσκολο. Θεμελιώνουμε αντλιοστάσιο μέσα στο νερό, σε όρια της παλιάς λίμνης Στυμφαλίας, εκεί που όταν σκάβεις, στους δύο πόντους στην κυριολεξία έχει νερό και είναι και τα εδάφη ταυτόχρονα σαθρά. Εμείς όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει καμία δήλωση. Ούτε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ούτε για αυτά που αντιμετωπίζουμε και σήμερα, γιατί πιστεύαμε ότι κυρίαρχο είναι να έρθει το νερό στην πόλη της Κορίνθου, και όχι επικοινωνιακά ο Δήμαρχος να είναι στην επικαιρότητα και να δείχνει τον καθημερινό του αγώνα για να έρθει το νερό. Και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε από αυτή την επιλογή γιατί λύσαμε όλα τα προβλήματα χωρίς να υπάρξει καμία κοινωνική αναταραχή.

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ
ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ»
«Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Σε λίγο καιρό πιστεύω ότι οι Κορίνθιοι – γιατί σ’ αυτούς ανήκει το έργο – θα έχουν τη δυνατότητα να πιουν πόσιμο νερό. Αυτό είναι το μήνυμα προς τους Κορίνθιους. Και υπάρχει ταυτόχρονα και ένα άλλο μήνυμα, ότι εμείς, η Κόρινθος θα είναι αυτή που θα προστατέψει το περιβάλλον. Θα προστατέψει το οικοσύστημα και όσον αφορά την ποιότητα και όσον αφορά την ποσότητα, και θα είμαστε εμείς που με επενδύσεις αν θέλετε, στην περιοχή θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Και θα κινηθούμε και προς άλλες κατευθύνσεις, να αναδειχθεί η λίμνη Στυμφαλίας, να γίνει πραγματική λίμνη τα επόμενα χρόνια, και με πολύ λίγα χρήματα, σε σχέση με αυτά που θα δαπανηθούν αύριο για το φράγμα του Ασωπού, όπου θα δημιουργήσουν μια λιμνολεκάνη η οποία θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στη λίμνη Στυμφαλίας, με το 1/5 του κόστους. Η λίμνη Στυμφαλίας είναι μια ιστορική λίμνη και θα μπορούσε να ξαναδημιουργηθεί, αν γίνουν κατάλληλες ενέργειες, με πολύ λίγα χρήματα, που πρέπει να επενδυθούν για να δώσει μια άλλη ανάπτυξη στην περιοχή. Θα είμαστε λοιπόν δίπλα στον Δήμο Στυμφαλίας για όλα αυτά που προανέφερα. Και πάντα ο Δήμος Κορινθίων θα σέβεται την κοινή υπουργική απόφαση. Δηλαδή, όσο νερό πρέπει να πάρουμε αυτό θα παίρνουμε, για να μη διαταραχθεί σε καμία περίπτωση το οικοσύστημα της περιοχής, οι καλλιέργειες, η λίμνη και τα συναφή.»
Σε ό, τι αφορά το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης, ο Δήμαρχος ανέφερε:

«ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»

«Εκτός από την ολοκλήρωση των έργων υπάρχει και το θέμα μιας κοινής υπουργικής απόφασης, το αν επιτρέπεται η Κόρινθος να πάρει νερό. Όλα αυτά ο Δήμος Κορινθίων θα τα σεβαστεί. Άρα λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι απλό. Βλέπετε ότι υπάρχει μια συνεχής ανυδρία στην χώρα μας και στη Στυμφαλία και στην Κόρινθο. Πώς λοιπόν να μιλήσουμε σήμερα για υδροδότηση όταν η ίδια η κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει στην Κόρινθο να πάρει νερό λέει ότι όταν είναι κάτω από 500κ.β./ώρα οι πηγές, η Κόρινθος δε θα παίρνει καθόλου νερό; Και στέλνω κι ένα μήνυμα υπεύθυνο για άλλη μια φορά στη Στυμφαλία, ότι εμείς θα σεβαστούμε την κοινή υπουργική απόφαση. Δυστυχώς, αν δε βρέξει, η Κόρινθος, και τα έργα να ολοκληρωθούν, δε θα υδροδοτηθεί τον Δεκέμβρη ή τον Ιανουάριο. Πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι αυτό.

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ»

Και συμπλήρωσε:
«Και βεβαίως, κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε και το πώς θα διαχειριστούμε καλύτερα το νερό, το πώς νερά που έχουμε σήμερα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για αρδευτικές ανάγκες της πόλης, για ανάγκες όπου δεν χρειάζεται πόσιμο νερό. Πρέπει να δούμε το θέμα της εξοικονόμησης του νερού καλής ποιότητας που θα έρθει από τη Στυμφαλία, για να φτάσει για όλους. Αυτά είναι ζητήματα που τα βλέπει η δημοτική Αρχή, ήδη αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται το πώς θα διασυνδέσουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που έχουν πράσινο με τα παλιά δίκτυα που έχουν καταργηθεί για να μπορούμε να ποτίζουμε όχι με νερό Στυμφαλίας, αλλά με νερό που σήμερα χρησιμοποιείται στα σπίτια μας, με νερό από γεωτρήσεις που υπάρχουν ακόμα και στο κέντρο της Κορίνθου και κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται μεμονωμένα μέσα από βυτιοφόρα για να ποτίζουμε κοινόχρηστους χώρους. Είναι απαραίτητο να γίνουν κάποια έργα για να μας φτάνει το νερό. Εμείς παραλάβαμε μια δημοτική Επιχείρηση που στα ταμεία της είχε ταμιακό υπόλοιπο, τέλος του 2006, € 200.000. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν έχουμε επιβαρύνει με αυξήσεις στα τιμολόγια ούτε το ’07 ούτε το ’08 και δίνω κι άλλη μια είδηση, ούτε το ’09. Ταυτόχρονα εκτελούμε μεγάλης έκτασης έργα. Τα έργα στη Στυμφαλία μπορεί να φτάσουν και τα € 600-650.000. Τα έργα στην Κόρινθο, οι επεκτάσεις δικτύων, οι νέες συνδέσεις, εκτελούνται κανονικά. Σε λίγο καιρό θα έχουμε έργα, με συμμετοχή για άλλη μια φορά της δημοτικής μας Επιχείρησης, στην Καλλιθέα, € 1.750.000, στην Αρχαία Κόρινθο αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, κοντά στις € 800.000, με συμμετοχή της δημοτικής Επιχείρησης η οποία, μέσα από μια πολιτική συμμαζέματος, έχει σήμερα ταμειακό υπόλοιπο κοντά στο € 1.500.000, παρά το ότι συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς τα έργα. Γιατί εισπράττουμε τα χρήματα που κάποιοι χρωστάνε και δεν πληρώνουν. Και μιλάω για μεγάλους οφειλέτες. Ξεκινήσαμε από τους μεγάλους οφειλέτες κι έχουμε φτάσει περίπου στους οφειλέτες των € 400. Κι αυτή η πολιτική έχει αποδώσει. Είναι μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης. Όχι αυξήσεις σε αυτούς που σαν «κορόιδα» πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια στη δημοτική Επιχείρηση κάθε τρίμηνο. Θα πρέπει να πληρώνουν όλοι, κι αυτό κάνει με συνέπεια η δημοτική Αρχή. Αυτή η πολιτική δε θα σταματήσει, γιατί είναι μια πολιτική που δεν επιβαρύνει τους πολλούς και είναι και κοινωνικά δίκαιη. Κάποιοι επί δεκαετίες αρνούνταν να πληρώσουν νερό. Εγώ, με έκπληξη είδα ότι κάποιοι καταναλωτές είχαν 10-15 χρόνια να πληρώσουν νερό.»
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων είπε:
« Το νερό αν θα έρθει θα ανήκει στους Κορίνθιους, οι οποίοι θα ανοίγουν τη βρύση τους και θα πίνουν νερό. Εγώ πριν έκανα μια ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Ταγαρά, γιατί γνωρίζω τη δική του συμβολή. Αλλά δε μηδένισα την προσφορά κανενός πολιτικού προσώπου ούτε και θα το κάνω, είτε αυτοί ήταν Δήμαρχοι στην πόλη της Κορίνθου είτε ήταν Νομάρχες, καθώς και των επιχειρησιακών παραγόντων που βοήθησαν την πόλη της Κορίνθου. Πιστεύω ότι θα διανύσουμε το χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει το νερό στην πόλη της Κορίνθου χωρίς αντιπαραθέσεις, με ενότητα και κάποια στιγμή θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, εμείς που είχαμε το μικρό μερίδιο και κάποιοι που είχαν τη μεγάλη συνεισφορά. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση κάποιοι να κάνουν κάποια στιγμή τον δικό τους απολογισμό και να διεκδικήσουν την «πατρότητα», το 90%, το 95%, το 99%. Εμένα με ενδιαφέρει η πόλη της Κορίνθου να λύσει το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα που αντιμετωπίζει, το οποίο είναι η υδροδότηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: