2.12.08

Η σύσταση επιστημονικής ομάδας τεχνοκρατών με σκοπό την εκπόνηση προτάσεων για αρχιτεκτονικές και τεχνολογικές παρεμβάσεις ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Αγ. Γεώργιο Κορίνθου. Όπως έγινε γνωστό η ομάδα θα συνεργάζεται με Ακαδημαϊκούς και Αυτοδιοικητικούς φορείς, συλλόγους και ιδιωτικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων αρχιτεκτονικών, τεχνολογικών και επενδυτικών προτάσεων για την περιοχή του Αγίου Γεωργίου αλλά και συνολικά για το Καποδιστριακό Δήμο της Κορίνθου.
Εκ μέρους του ΔΣ υπέγραφε την παραπάνω ανακοίνωση ο Πρόεδρος Λάμπρος Κωστάρας ο οποίος μίλησε στην «Η.Κ» για την εξέλιξη αυτή και μας είπε τα εξής:

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ

«Είναι μια ομάδα που αποτελείται από τεχνοκράτες , επιστήμονες , αρχιτέκτονες ,μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων , ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, ειδικούς από τον χώρο της πληροφορικής . Επίσης κάποιοι που έρχονται από ιδιωτικές εταιρίες , κάποιοι που έρχονται από Πανεπιστήμια και κάποιοι είναι εξειδικευμένοι σε διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές που αφορούν δήμους και γενικά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα τους και ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν εθελοντική εργασία , και αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι ότι τα αποτελέσματα της συλλογικής εργασίας ,της ομάδας αυτής, θα ανακοινώνονται κατά καιρούς.
Θα είναι κάποιες προτάσεις , κάποιες μελέτες που αφορούν την περιοχή μας ή γενικά την πόλη και γιατί όχι άλλες πόλεις της Κορινθίας .»

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ο κος Κωστάρας μας ενημέρωσε για τον λόγο για τον οποίο συστήθηκε αυτή η ομάδα :

«Η ομάδα αυτή συντάχθηκε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε ως σύλλογος , επικουρικά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις Αρχές .Θεωρούμε ότι ως δημότες έχουμε μια σοβαρή γνώση πάνω στα προβλήματα , πάνω στις ανάγκες , που έχει η περιοχή μας και φυσικά η πόλη .Από την άλλη πλευρά ως επιστήμονες έχουμε ένα κεφάλαιο. Και θεωρούμε ότι το κεφάλαιο αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί με όποιο τρόπο. Πέρα από το να ζητάμε κάποια πράγματα από τις Αρχές , θα πρέπει και εμείς να θέσουμε κάποιες προτάσεις και όπως έχω δηλώσει θα πρέπει να συνεισφέρουμε και με τον δικό μας τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι πολλοί από εμάς οι οποίοι είμαστε στο επάγγελμα του μηχανικού ενδεχομένως , οι γενικοί επιστήμονες πληροφορικής έχουν μια « προϋπηρεσία» δέκα – είκοσι χρόνια στην αγορά , έχουμε πάρα πολλές ιδέες και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε κάποιο έργο.»

Επίσης μας είπε :

«Θέλουμε, μεταξύ άλλων, να αναδείξουμε, μέσα από αυτή την κίνηση, «ταλέντα», θέλουμε να αναδείξουμε ιδέες και θέλουμε να δείξουμε τον θεσμό της γειτονιάς , να δείξουμε ότι η γειτονιά έχει ανθρώπινες μονάδες που είναι έτοιμες για εθελοντική εργασία , για προσφορά και όχι μόνο για αντιπολίτευση και θα έλεγα ότι εξ’ ορισμού η γειτονιά λειτουργεί ως αντιπολίτευση , γιατί έχει τα προβλήματα της , που διαρκώς απαιτεί.»

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ»

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ
ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»

Και τόνισε:

«Απλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μια υπέρβαση , από το να γκρινιάζουμε , από το να διεκδικούμε φωνάζοντας ή κατηγορώντας , πράγματα για τα οποία δεν έχουμε άδικο προφανώς. Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς στην αυτοδιοίκηση είτε αυτό λέγεται πλειοψηφία ,είτε αυτό λέγεται μειοψηφία , είτε Αρχές, είτε δήμος , είτε νομαρχία, με τον δικό μας τρόπο. Ήταν μια εποικοδομητική πρόταση και μια εποικοδομητική πράξη . Και πιστεύουμε ότι σε μερικούς μήνες , υπολογίζω από τον Φεβρουάριο και μετά θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της ομάδας . Η ομάδα αυτή θα ασχοληθεί και με μεγάλα πράγματα ,αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι αυτή την στιγμή..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: