31.12.08

Συνεχίζονται και σήμερα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α. στους πληγέντες αγρότες της Κορινθίας από καύσωνα, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα και χαλάζι της χρονιάς που φεύγει. Όπως ανακοινώθηκε από την Νομαρχία ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους δικαιούχους, το ποσό των 4.753.881,59 ευρώ, τα οποία αφορούν τα παρακάτω δημοτικά 29 συνολικά διαμερίσματα του νομού.:

Αγ.Βασιλείου
Αγ.Θεοδώρων
Αρχαίας Νεμέας
Βοχαϊκού
Βραχατίου
Γαλατακίου
Διμηνιού
Ελληνικού
Ελληνοχωρίου
Ευαγγελίστριας
Θροφαρίου
Καρυάς
Καστρακίου
Κιάτου
Κλένιας
Κρυονερίου
Λυκοποριάς
Μουλκίου
Μποζικά
Παραδεισίου
Πασίου
Πετρίου
Πύργου
Σικυώνος – Βασιλικού
Στιμάγκας
Στυμφαλίας
Τιτάνης
Χιλιομοδίου
Ψαρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ:

«Οι δεσμεύσεις μας για την ανάδειξη του ΕΛΓΑ
σε αξιόπιστο και αποτελεσματικό φορέα
ασφάλισης της αγροτικής
παραγωγής γίνονται πράξη.»

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή όλων των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Κορινθίας, σύμφωνα με τα όσα τονίζει εκ νέου ο Βουλευτής του νομού μας Κώστας Κόλλιας αναφερόμενος στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που αφορούν ζημιές από το χαλάζι και τον καύσωνα του καλοκαιριού. Παράλληλα εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την ροή των αποζημιώσεων αφού όπως αναφέρει: «ο ΕΛΓΑ συνεπής στα χρονοδιαγράμματα της καταβολής των αποζημιώσεων προχωράει στην αποστολή άλλων 4.753 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή των ζημιών από το χαλάζι και τον καύσωνα του καλοκαιριού. Εντός της εβδομάδας οι αγρότες από 24 Δημοτικά Διαμερίσματα θα λάβουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν.»
Συγκεκριμμένα ο κος Κόλλιας δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που ο ΕΛΓΑ συνεπής στα χρονοδιαγράμματα της καταβολής των αποζημιώσεων προχωράει στην αποστολή άλλων 4.753 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή των ζημιών από το χαλάζι και τον καύσωνα του καλοκαιριού.
Εντός της εβδομάδας οι αγρότες από 24 Δημοτικά Διαμερίσματα θα λάβουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν.
Σε μια δύσκολη χρονιά για τους αγρότες η κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες που δεν έχουν προηγούμενο είναι κοντά στους αγρότες αποδεικνύοντας έτσι το πραγματικό και αμέριστο ενδιαφέρον για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.
Οι δεσμεύσεις μας για την ανάδειξη του ΕΛΓΑ σε αξιόπιστο και αποτελεσματικό φορέα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής γίνονται πράξη.
Από την επικοινωνία που έχουμε καθημερινά με τους αγρότες του νομού μας με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι αργά αλλά σταθερά εμπεδώνεται κλίμα εμπιστοσύνης και σιγουριάς με τους φορείς του ασφαλιστικού τους φορέα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με εμάς τους βουλευτές.
Βέβαια σ΄ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας δεν αποφεύγονται λάθη. Λάθη ανθρώπινα, στις εκτιμήσεις των ζημιών από τους γεωπόνους.
Είμαστε όμως εδώ να παρεμβαίνουμε κάθε φορά και μέσα στο θετικό πλαίσιο συνεργασίας που έχουμε διαμορφώσει να τα διορθώνουμε και να αποκαθιστούμε τις τυχόν και άνευ προθέσεως αδικίες σε βάρους τους.
Σταθερός στόχος μας είναι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή όλων των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες του Νομού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: